Sağlık bir bir birey ötenazi isteyebilir mi ?
Türkiye'de bu yapılır mı ?
Türkiye'de bu yapılır mı ?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aktif ötanazi Türkiye'de yasal değildir. Yürürlükte olan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'na göre, hastaya ötanazi uygulayan fail (hekim), tasarlayarak (taammüden) adam öldürme hükümlerine göre yargılanır ve ağırlaştırılmış müebbet (ömür boyu) hapis cezasıyla cezalandırılır. Bazı ülkelerde ötanazi yasal olmasa da, ötanazi faili cezaya çarptırılmaz.
sakın yapma böyle bir şey.
Kendi hakkıyla oyle birsey alamıyorsun
Ki durum agır oldugu kosullarda hasta yakınlar daha fazla umudu yoksa ve acılar içindeyse hasta istenebiliyor diye bilmekteyim
o intahar olur ve doktorlar halaki kurallardan doalyı öyle birsey yapmaz
ahlaki sebeplerdenmi yapmazlar yoksa cinayetten yargılanmamak içinmi yapamazlar ötenazi tibbi olarak bir haktır
ötenazi sağlıklı insana yapılmaz.yani kişinin kendisi için ötenazi istemesi gibi bişey yok.kaldı ki türkiyede bitkisel hayatta olanların akrabalarını arayıp soruyolar fişini çekelim mi diye.
türkiyede yok diye duymuştum bikaç sene önce ama bazı durumlarda gerekli bence
Cevap
17Cevap
Kişinin kendi hayatının gidişi ve bitişi hakkında kendisine hak verilmemesi ne kadar saçma, değil mi?
İmkan varsa kendi başına atlanılmalı. Bu ülkede kimse sizi siz istediniz diye öldürmek istemez; ama 10 lira için bir tinerci sizi öldürebilir. Ne kadar garip değil mi?
Yok öyle bişi..Resmi olarak olsa bile kimse yapmıyor...Sanırım son hecesinin " Nazi " oluşundan kaynaklanan bir durum. Ve ayrıca 3-4 Ay bitkisel hayatta kalmış hastalar için geçerli bir durum. Öyle sapa sağlam birinin yediği Halta Ötenaziden ziyade " Buranazi " veya İntahar deniliyor.
inançlı biriyseniz kimseden istemeyin ve intaharda etmeyin eğer inanmıyorsanız yine istemeyin çünki kimsenin sizi öldürme hakkı yok bu devlette olsa insanda olsa yani öyle bir hak yok bazı ülkelerde yapıyorlar ama yanlış kimsede var etmediği bir canı yok etme hakkı olamaz insanda canlı var edemez
bende çok isterim keşke olsa türkiyede böyle bir şey amerikada var zaten 18 oldun anda kimse karışamıyor.
gerçekten özgürlük ülkesi diye buna derim.
hayır yasal değil ötenazi neden öyle bişeye ihtiyaç duyulur anlamam zaten ölmek isteyen bi şekilde yolunu bulur zaten öyle bi niyetin mi var ki neden soruyorsun
dünya genelinde yasal değil, tek biryerde yapıldığını ve o klinikte sadece az bir ömrü kalanlara uygulandığını biliyorum
ötenazi hakkını sağlıklı bireylere veren bir ülke dünyada yok doğru biliyorsam ama dermansız bir hastalık sözkonusu ise bu hakkın bende olmasını sonuna kadar isterdim...
saglikli bir bunu neden istesinki bunu intihar oldunu bilmeli ! Allahin verdigi cani Allah alir ;) ben ötenaziye karsiyim.
saglikli birey icin olana otenazi denmiyor, intihar istegi deniliyor. dunyanin hic bir yerinde de yasal degil .
manyakmısın. neden ölmek istiyorsun. allahın verdiği şu canı sen nasıl sonlandırırsın. nasıl hesap vereceksin allaha. seni hiçlikten var yaptı. ne güzel bir hikmet. kaderini yaşıyorsun.
İnşaatın en üst katına çıkıp, atlayıver. Uğraştırma şimdi adli tip falan..
Sağlık bir bireyin ötenazisi intihar. Türkiye'de sağlıksız bir bireyin dahi böyle bir yasal hakkı yok.
"Sağlık bir bir" yazmışın orada sağlıklı bir birey mi ya da sağlığı yerinde olmayan mı yazacaktın?Ayrıca; hayır ötenazi hakkı Türkiye anayasasında tanımlanmış bir hak değildir.
hırka bu aralar yine normal durumda değil gibisin aramıza en kısa sürede geri dön lütfen
Ötenazi çok kötü durumda, acı çekenler için yapılan bir uygulama sanıırm :s
sağlıklı bi bireye ötenazi ya cinayettir ya intihar.
boğaz köprüsü yapılış amacı bu değil miydi ? :(
Ötenazi ne ya? daha önce duymadımm ben.
türkiyede uygulaması yasal değil diye biliyorum...
adresini ver!
hayır yasal değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar