Arkadaşlar bende takıntı ve dürtü bozukluğu var. Mesela kirpik yolma dudak yolma. Elime bıçak aldığımda kendime batırma isteği vs. Bu kitabı aldım sizce işe yarar mı?

Turp gibisin, merak etme tiryakisi olmussun kara dunyanin, eline bicak alma, kirpiklerini yolma bi'de dudaklarini yolma (bunu bende yapiyom arada). Sozun kisasi hasta falan degilsin, kendi kendini hastaymissin, piskopatmissin gibi seyler ile kandirma. Sozun kisasinin kisasi kitap senin icin degil.
boşuna almışsın hiç bir işe yaramaz çünkü nedeni psikiyatri yazıyor kıtapları
ne yapmalıyım peki psikoloğa gitsem kurtulur muyum acaba
en fazla 1 adım ileri götürür seni tam olarak kurtaramaz psikiyatri ve psikolog tan hiç bir şey bekleme onlar senin iyleşmeni istemezler hep ilaç içmeni isterler ne kadar çok ilaç o kadar çok para sakın ilaç içme psikiyatri ye de gitsen tedavi var mı desen var der ama yalan söylüyor inanma ilaç sakın içme yarın bana mesaj at sana yardımcı olacam
bırak o kitaplara boşuna para verme ben de çok eskiden almıştım
siz nasıl yardımcı olacaksınız mesleğiniz nedir?
psikoloji meslek ve ya olup olmaması ile hiç bir iligisi yoktur psikoloji insanın yaşadığı hayatı anlaması ve psikoloji sorunların fark edilmesi dir neden yolaçıtığını fark etmesidir psikoloji düşünmek ve düşünceleri denemektir yeni bir yol bulmaktır psikoloji den daha iyi almak için ilaki diploma olamasına gerek yok diploması olacak kişiden daha iyi anlayabilirsin mesela ben sonsuza kadar mutlu olacam
yakında kafayı yicem zaten çok az kaldı
neden kurtulmak senin elinde belki senin psikoloji bir sorunun yoktur sağlık sorunu nedeni ile psikolojik sorun yaşıyor olabilirsin
bilmiyorum çok mutsuzum
sağlık sorunları depresyon yapar alerji var mı
burun tıkanıklığı horlama nefes alıp verme de bir sorun yaşıyormusun
evet hepsi var burun eti geniz eti nefes alamama tiroid
kardeşim senin sorunun sağlık git kbb ve göğüs hastalıkları bölümüne git ve deki solunum testi ve kanda oksijen tahlili yaptır kbb ye git doktor ra git sakın erteleme git doktorra ilaç verir işe yaramazsa ameliyat 1 doktor ra tek gitme başka doktor ra da görün bak o ne diyor ona göre birini seçersin doktor
senin acil tedavi olman lazım eğer olmasın ciddi sağlık sorunları yapabilir
beni dinle ve doktor ra git tamam mı
psikolojik sorunların geçmezse bana mesaj at ben sana yardımcı olur sağlıklı bir vucud sağlıklı bir psikoloji ve mutluluktur
kaç kere gittim çözüm bulamadılar ama psikolojiyle nasıl ilgisi olabilir ki. Kirpik yolma mesela tıkanıklıkla bağlantısı olur mu
mutsuzluk yapar bir çok neden ne yol açar ama onu bilemem demek lazım kbb mi dedi çözüm yok nasıl yok burun tıkanıklığı ve geniz etinin tedavisi olmadığını kbb söylediyse yalan söylemiş tedavisi var başka kbb ye git ya da benim tandığım kbb var adres vereyim istiyorsan bak acil bir kbb ye git ve nefes almada güçlük yaşadığını söyle bak sakın ihmal etme git kbb ye bide tiroid için bir doktor ra git görün göğüs hsatıklarına kesinlikle gideceksin ve nefes almada güçlük yaşadığını söyle
anlaşıldı 👍👍 takıntılardan nasıl kurtulacağım peki sorun o 😁
Ben ilac kullaniyorum agir derecede okbem yok oldu haberin olsun yasadigin obsesyonlarin hepsini yasadim
takıntıya bile yol açabilir
@Batuhan452 ilaç bırakkınca eski haline geri döneceksin ilaç tedavi mi sanıyorsun psikiyatri sana tedavi olduğunu mu söyledi ilaç çözüm değil
Birakacagimi kim soledi?
@Batuhan452 gerçekten zararlarını bilseydin kullanmazdın sen şimdi diyorsun bırakmıyacam aradan yıllar geçecek o zaman içtiğine pişman olacaksın
Sen hangi taniyi aldin?
Neden ilac kullandin yani ve ilacin hangi kotu yanini yasadin
@Batuhan452 ben dehb tanısı almıştım ama ilaç kullanmadım hayatta da kullanmam ilacın tedavi olmadığını biliyordum yine de psikiyatri ye dedim tedavi eder mi evet eder dedi yalan söylediğini biliyorum dedim tedavi etmiyeceğini biliyorum dedim o da nerden biliyorsun dedi ben dedim ki psikiyatri sahte yalan bir bilim olduğunu biliyorum dedim sen bırak beni iyleştirmeyi kendini bile iyleştiremezsin ilaç hiç kullanmadım ama ilaçların tedavi olmadığını da çok iyi biliyorum tam tersi hepsi zararlı hani psikiyatrisler der ya her ilaç gibi bizim de ilaçlarımız zararlı hayır her ilaç gibi değil bütün ilaçlar dan zararlı hemde çok zararlı
Isine yararsa sonucu paylasir mısın
tabi ki sizde mi bu hastalıkla cebelleşiyorsunuz 😞
Dudaklarimi soyuyorum😕
senin yine o ben kirpiklerimi yoldum hep saçımı yoldum
Aşırı degil bende.. inşaallah işine yarar bu kitap
inşallah 🙏😞
Cevap
7Cevap
bendede Okb var bu kitabı almayı düşündüm sonra vazgeçtim
sizde ne gibi belirtiler var
takıntı mesela kafam sürekli düşüncelerle meşgul hiç boş değil aklımdaki düşünceleri kontrol edemiyorum hafızama hiç birşey kayıt edemiyorum 100 kere tekrar ediyorum gene olmuyor çok kuruntu yapıyorum herşeyi takıyorum çok sinirliyim en iyisi Selectra diye bir ilaç var çok etkili ama bir o kadar da tehlikeli bir ilaç kiminde alevlendiriyor hastalıgı kiminde iyileştiriyor bende ilk başta çok iyi geldi takıntılar gitti kafamdan düşüncelerimi kontrol ettim ama sonra hastalıgımı alevlendirdi bir psikiyatriye gittim detaylıca anlattım o sordu ben anlattım böyle böyle şu an başka ilaçlar kullanıyorum iyiyim çok şükür iyileşmeme az kaldı hissediyorum
selectra kullandım bende ama rahatsızlandım ağır geldi paikiyatrik ilaçları bıraktım tamamen ama bu hastalık çıktı şimdi de. Sürekli kafam dolu hiç bişeye odaklanamıyorum mesela saçmalık şu gün boyu kirpiklerimi düşünüyorum hem yoluyorum öte yandan badem yağı felan sürüyorum. Tam mutlu olcam kirpik yolduğım aklıma geliyo şizofren felan mı oldum acaba
bak hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ama o şehirdeki en büyük hastaneye git tıp fakültesi ya da eğitim ve araştırma hastanesine sende unutkanlıkta vardır bütün şikayetlerin hepsi aynı anda aklına gelmez doktora eksik anlatırsın bunu ben çok yaşadım unutkanlık yapıyor okb bir kağıda hastalıklarının tüm belirtilerini takıntılarını A dan Z ye herşeyini yaz ve doktora gittiğinde aç o kağıdı ona normal bir şekilde sesli şekilde kitap okur gibi oku doktorda not alacak ve ona göre sana en iyi ilacı yazacaktır bende Okb depresyon Anksiyete panik atak var bipolar bozuklugu var hastalıgın vermiş oldugu konuşma bozuklugu unutkanlık kendini ifade edememeden dolayı hep hastalıklarım teşhiş edilmedi yarım yamalak tedavi gördüm ve gittiğim devlet hastanesini bıraktım daha büyük hastaneye Ege Üniversitesi tıp fakültesine gittim ve tüm şikayetlerimi anlattım çok şükür rahatladım aynısını yap sende tavsiyemdir
Evet unutkanlıkta var çünkü kafamda sadece takıntılar var. Fakat ben ilaç kullanmak istemiyorum bilişsel davranışcı terapi vs psikologlarla atlatmak istiyorum mümkün mü bilmiyorum. Bu kadar saçma bir olayın yani kirpiğin bütün hayatımı mahvetmesi çok kötü. Resmen hastalık. Çok yoruldum artık iyi bir psikolog bulmam lazım. Düzenli bir şekilde gidersem kurtulabilir miyim acaba?
paran varsa git ben bir psikologa gittim seansı 50 dksı 250tl benim aldıgım maaş 1800 dü 2 seans gittim sonra bıraktım beni aşar öyle şeyler etim budum ne Düzenli bir şekilde gidersen tedavin 2 kat hızlanır ama ilaçda almalısın ilaçsız olmaz hatta psikolog doktara özel bir reçete yazar o ilaçları doktor sana yazabilir Psikologla konuşmak kendini anlatmak seni çok rahatlatacaktır çünkü seni hiç yargılamaz hep dinler bir dost gibi sorular sorar çocukluktan büyüklüğe kadar internetten bak bulursun psikolog inşallah iyileşirsin kardeşim bak kardeşim diyorum senin en çok ihtiyacın olan şey moraldir bunu unutma saçma gelebilir belki ama moralin sürekli iyi olmalı bunu başarabilirsen iyileşirsin seni mutlu etcek şeyler yap mesela müzik gezmek sinema ya da seni mutlu edecek bir sevgili ne bileyim moralini hiç bir zaman düşürme
çocuk yaşta babamı kaybettim tramvatik bir olaydı benim için ondan sonra böyle şeyler oldu. Çok yoruldum ama hiç bişey yapasım gelmiyo resmen deliyim. Tam mutlu olcakken şimdi de bu takıntılar çıktı işte. Psikoloğa gidicem ama ya işe yaramazsa diye erteliyorum sürekli.
işe yaramaz diye gitmiyorum bir türlü
ne yapıyım haklısın ama kafamda ki düşüncelere engel olamıyorum ki. Araştırıyorum şimdi psikologları bu hafta başlarım
ankaradayım
tamam gideceğim
Okumadım ve bilmiyorum da ama okursan haber verir misin!
haber veririm elbette sizde mi bu hastalıkla uğraşıyorsunuz
Anladım haber veririm bitirince
Kitap sana yol gösterir sen de uygulamaya çalışırsın vazgeçme de
Bende yaramadi okudum.
Bu kitap iyi bir kitap aslinda yaptogi seyde yasadigin obsesyonun neden oldugu zorlantilari gidermek yani bicagi kendine saplama hissi durtusu dusuncesinoldugu icin kisi sivri nesnelerden uzak durur bu kitap bunu alistima yontemi yani bilissel davranisci terapi ile asmaya calisip senin uzak durdugun yerleri seyleri yavas yavas engelleyip normal duruma gelmeni amaclar cunku obsesyonun beslendigi sey zorlantidir seni rahatlatan harekelet dusunceler. obsesyonu guclendirir buda buna karsi gelir ben yapamadim oyuzden ise yaramadi.
psikolog en iyisi 👍
Baştan çıkarma diye okudum kitabı ckskkdl
İnternetten mi aldın
hayır
Az da olsa yarar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar