Ekmeksiz doyulur mu ? Gece gece aklıma başka soru gelmedi. Ekmeksiz doyar mısınız ?Makarnayı ekmekle yiyenler var biliyorum yalnız değilim :/
İyi sabahlar..
link
İyi sabahlar..
link
SağlıkİHASalı 22.10.2013Doç . Dr. Oğuz Özyaral, karbonhidratın yeteri kadar alınmadığı zaman, vücudun kaslarda birikmiş olan karbonhidratları yakacağını ve kasların çökeceğini söyledi.Normal olarak bir insanın günlük ihtiyacında karbonhidrat, protein, yağ ve vitaminlerin yer aldığını anlatan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, karbonhidrat ihtiyacının da günlük enerji ihtiyacının yüzde 50'si ile yüzde 65'i arasında dengelendiğini ifade etti. Doç. Dr. Özyaral, 'Bu ihtiyacın tamamen ekmeğe dayandırılması son derece sıkıntılı olur. Hiç ekmek yememek de sıkıntılıdır. Mutlaka her öğün ekmek yemeliyiz' dedi.Diyet yapanların sofralarından ekmeği kaldırdıklarını belirten Dr. Özyaral, 'Beyaz ekmeği kısmen kaldırmakta fayda var ama beyaz ekmeğin de kendine ait faydaları var. Bunlar son derece önemli. Bağırsağın hareketliliğinin sağlanması, vücudun ihtiyaçlarının karşılanması, meydana gelecek herhangi bir hastalıkta, mesela diyabet, kolit gibi hastalıklarda özellikle beyaz ekmeği hatta kabuğunu yediriyoruz' diye konuştu.
KASLARINIZ ERİYİP GİTMESİN
Ekmeğin ihtiyaç kadar yenilmesi gerektiğini açıklayan Doç. Dr. Özyaral, 'Ekmek yenilmediği zaman biz şu tanımlamayı yapıyoruz: 'Kasınızı yiyorsunuz' Çünkü karbonhidratı tamamlamadığınız zaman vücut bunu kendisi tamamlamak isteyecek çünkü şekere ihtiyacı var glikoza ihtiyacı var. Bu sefer karbonhidratları devirecek ve vücutta reaksiyonlar zinciri başlayacak. Dolayısıyla kaslarda birikmiş olan karbonhidratları yakacak bu da vücudumuzu çökertecek' dedi.'Ben ekmeksiz diyet yapıyorum' sözlerinin yanlış bir mantık olduğunu diye getiren Doç. Dr. Özyaral, 'Tam buğday ekmeği, mısır ekmeği, çavdar ekmeği tüketilmelidir ama ekmek mutlaka tüketilmelidir. Mesela çavdar ekmeği, buğday ekmeği diyoruz. Bunlar doygunluk yaratan ekmeklerdir. Siz sabah kahvaltısında bir dilim, öğle yemeğinde bir dilim, akşam yemeğinde bir dilim yediğiniz zaman zaten diyet yapıyor vaziyettesiniz. Ekmeği porsiyonlara veya günlük diyetimizin içerisine yerleştirirken sonra bazı hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Diyet yapanlarda sabah, öğlen ekmek yenilmezse öğleden sonda ciddi bir şeker fırlaması olur. Beynin mekanizmasında problemler olur ve eller titremeye başlar. İşte kaslarınızı yemeye başladığınız zaman ortaya çıkar' dedi.
ekmek yemeyince beynimi boş hissediyorum
ekmek yemem sabah kahvaltısı dışında akşam yemeğinin yanında ama her zaman makarna patates olur ya da çorba o yüzden doyuyorum
Makarna, pilav, patates gibi gıdaları tükettiğim zaman ekmek yememe gerek kalmıyor
Hayır
Cevap
24Cevap
sen makarnayı ekmekle yiyosan , demek ki 45 kilo böyle çıtı pıtı b i hatun değilsin :D
45 malesef. kilo alamıyorum
ne güzel işte :>) kimdi o ya heh sanane şekerim nikli üye oda oldu olası 45 de takılıyo :>)
kızın yorumu kaldırıldı üzüldüm :/ içine oturmuş bişeyler :D
yorumumda kalkmış ama o kalkana kadar görmüştür :D ne kadar eskisin bilmiyorum ama şunu bil burada mevsim gibi devirler değişir ks de . neler yaşandı neler yaşanıcak . 2 ay gelme ; b i bakmışın yeni yüzler yeni tipler :>) o yüzden motorlar zerre canını sıkmasın . makarnalı yorumumu da takılmak için yaptımı farketmicek kadar eşşek değilsindir heralde :>) unutma ne kadar gözde olursan o kadar çekemeyenin olur , bu hayatın her yerinde böyledir .>)
teşeklür ederim yok ya canımı sıkmama bile değmiyolar
Ricam Dasın . aferin na na :>) iyi sabahlar .
Obez bir millet olma yolunda maalesef kötü bir adım... Doymak istedikten sonra ekmeksizde doyulur araştırın görün, ondan sonrada kilo aldım yok şuram büyüdü nasıl kilo veririm diye sorarlar... Küçüklükten beri bilinçaltına yerleşmiş " ekmekle ye, tabağın dibini ekmekle sıyır" anlayışı bizi obez bir toplum yaptı zaten...
No ekmek! Yes yeşillik!
ben mesela makarna pilav ve bilimum gıda maddelerinde ekmek yerim . Günlük ekmek tüketimim 4 bütün ekmek benim. Doymuyorum yoksa ne yapayım Tercereyi de yiyip bitirsem doymuyorum arkadaş.
Pilav makarna harici yemeklerde doyulmaz bence en azından ben doymuyorum.Ekmeğin yemeğe verdiği tada alışmışız bir kere vazgeçemeyiz.
şuan ekmeksiz patates kızartması yiyorum çünkü eppek yoh :( ağzımdada nah bu kadar yara çıkmış
https://youtu.be/RQj5_aQ8-vo?t=1m2s kızartmayı üfleyerek yiyorum :( :D
Vuhhuu
uzun süredir ekmek yemiyorum ben sadece dürüm yaptigim zamanlar yiyorum
Oda su siralar patlican kebabinda sadece:)
Doyulur elbet , şişirirsin karnını bir güzel ^^
Ben doyarım. Yıllardır yemeğin yanında ekmek yemem kolay kolay
Ben doyuyorum, ekmekle aram pek yoktur neredeyse hic yemem
Biz fukara büyüdük, ekmek olmadan doymayız..
*Lahmacunu ekmek arası dürüm yapanı biliyorum..
bende yiyordum ama vücudunun ürettiği şeyi fazlalık ve abartı olarak dışardanda alıyorsun bence sağlık açısından kötü
doyulur ben mecburiyetten ekmek yemiyorum ve doyuyorummmm
ekmeksiz doyurmaz zaten doktorlar ekmek ymeyin demiyorlar az yiyin diyorlar
elimden geldikçe ekmek tüketmemeye çalışıyorum yersem eğer tam tahıllı yiyorum. ekmek iyi bir şey değil azaltmakta fayda var
biz türküz ve doyulmaz:)
pek ekmek yemem neredeyse hiç bazen canım istiyor
sadece kahvaltıda yıyorum.ekmekle aram yok.
Bu soru türklere sorulmaz :)
Ekmek tüketmiyorum doyuyorum.
şimdi olacaktı ekmek arası köffte
evet ekmeksiz doyduğumu hissetmiyorum ben
evet bazıları doyuyor
malesef bende sendenim doymuyorum ekmeksiz
ben doyuyorum
Doyulur.
Doyulur,doyarım...
Doyarızz
sendemi brutüs
Doyulmaz gardas