Lütfen yardım edin ev satın almaktan vazgeçmek!

Merhabalar biz geçen hafta ev satın almak için el sıkıştık. 200tl gibi bir kapora verdik emlakçıya da kredi çekince 1000tl vereceğimizi söyledik.

Şimdi biz bu evi almaktan vazgeçtik ama bir kağıt imzaladik kağıtta verilen kaporadan vazgeçtiğimizi kabul ediyoruz falan.

Benim merak ettiğim biz arayıp evi almaktan vazgeçtik deyince 1000tl yi emlakçı alabilir mi ? Ev sahibine bir borcumuz var mı?

Çok teşekkürler şimdiden.
Güncellemeler
+1 yıl
Satıcı işbu akdin imzası anında emlak komisyoncusuna gayrimenkulün yukarıda satış bedelinin %3üne tekabul eden meblağın komisyon ücreti olarak ödemeyi kabul ve tahaüt etmiştir

Alıcı işbu akdin emlak komisyoncusuna gayrimenkulün yukarıda satış bedelinin %3üne tekabul eden meblağın komisyon ücreti olarak ödemeyi kabul ve tahaüt etmiştir

Güncellemeler
+1 yıl
İşbu akid tamamlandıktan sonra alıcı vw satıcıdan birisi alım ve satımdan haksız olarak vazgeçerse bundan dolayı diğer tarafın ve emlak komisyoncusunun uğrayacağı her türlü zararı ödemekle yükümlüdür

Satıcı ve alıcıdan her biri bu akidden doğan edimlerini yerine getirmedikleri takdirde bundan doğacak tüm talepleri ticari faizi ve mahkeme masraflarıyla birlikte ödemekle yükümlüdür

Lütfen yardım edin ev satın almaktan vazgeçmek!