Türkiye de her türk erkeği yaşı gelince askere gider. bazı ülkeler de ise bayanlar da askerlik hizmetini zorunlu olarak yapıyorlar Türkiye de zaten bayanlar sözleşmeli ve kadrolu olarak paralı Astsubay ve Subay olabiliyorlar zaten Peki zorunlu olarak bayanları askere alsalar Kışlalarda nasıl bir düzen olur?
Türkiye de Kızlar Askere giderse Nasıl birşey olur ?
Gayet güzel olur, neden olmasın ki. Buna karşı çıkan herkes cinsiyet eşitliğine karşıdır. Özelilkle de feministler buna karşı çıkıyor.
Bazı kadınlar da askerlik yapmamak için bahane üretirler. Yok abazalar olur, bilmem ne olur falan diye, ne alakası varsa. Bir kere kadın kışlası ayrı erkek kışlası ayrı olacak. Kaldı ki kışlalar aynı olsa ne yazar. Erkek ve kadın birbirini mi yiyecek. Ama ayrı yaparlar yine de. Askerlik bütün vatandaşların yapması gereken bir hizmet olarak yazıyor, ama sadece erkeklere yönelik olarak uygulanıyor. Burda bir hata var ülkemizde. İsveç'de, Norveç'de , İsrail'de, Abd de ve onlarca ülkede kadınlar da askerlik yapıyor. Türk kızları da yapmalı.
Fakat o saydığın ülkeler de israil hariç diğer ülkeler de askerlik sözleşmeli paralı kadınlarda ABD de paralı asker. Türkiye yi sorarsan kardeş şimdi bence uygun olmaz diyorum kızlar için halihazırda zaten rütbeli bayan askerlerimiz var
Kardeş bir soru sormuşsun ben de cevap verdim. Tartışmak için mi sordun? Bu benim fikrim. Cinsiyet eşitliğini savunan biriyim. İki cinsiyet de zorunlu askerliğe tabi tutulmalı, ya da iki cinsiyet için de isteğe bağlı olmalı. Ben bunu savunuyorum. Bu kadar basit. Üstüne tartışılacak bir konu değil. Soru sormuşsun cevap verdim. Kendi fikrini empoze etmeye çalışacaksan görüşümü kaldırabilirsin.
görüşlerin için teşekkür ederim. fakat kadınların zorunlu askerlik yaptığı ülkeler var veya sözleşmeli asker olarak da yapılan ülkeler var ama o ülkeler türkiye gibi değil çoğu çağdaş ve gelişmiş ülkeler türkiye de şu an bayanların askerlik yapması uygun değil
örnek ülkeler var israil mesala ama inan bana türkiye de de olsa hayal ettikleri bir ortam olmayacağı kesin askerlik yapmayan adam bilmez. lakin şu an türkiye de bayanların askerlik yapması pek uygun değil neden biliyor musun öncelikle eğitimli çağdaş bir neslin yetişmesi şart kadınların zorunlu askerlik yaptığı ülkeler genel de eğitimli çağdaş ülkeler bizim o boyuta ulaşmamız için 50-100 yıl geçmesi lazım
biraz öyle :) ama şaka bir yana askerliğin şakası olmaz devlet bişe yapıyorsa bir bildiği var türkiye de bayanların önümüzdeki bir 50 yıl askerlik yapmasını uygun görmez neden çünkü dünya da erkeklerin nüfusu azalırken kadın nüfusu artıyor bu gerçek ha Genetik mühendisleri genomların tarihsel incelemesindeki öngörülerinde 50-100 yıl içinde kadın nüfusu erkek nüfusunun önünde olacak
Hayır onu demek istemedim. sosyal hayat da iş hayatı ile askerlik farklı bir kavram türkiye de zaten bayanlar sözleşmeli astsubay ve subay olabiliyor bayan askerler var türkiye de ama rütbeli :D hatta benim askerlik yaptığım kışlanın alay komutan vekili binbaşı bir bayandı
ya inanırmısın bak askerlik yaptım için söylüyorum zorunlu askerlik yüzünden adını tahtaya yazamayab insanlar askere alınıyor onu geçtim Psikolojik sorunları olanlar da ne çırpınsa da askere alınıyor sonra kışlada intihar olayları yaşanıyor kriterler değişmeli bence askerliğin de şerefi var asker dediğin adam ciddi olmalı çakı gibi olmalı
Anladim ben zeka konusunda sorun yaşamam bunyem zayıf fiziksel olarak güçlü hissetmiyorum kendimi ama evet haklısın askerlerin zeka seviyesinin de ölçülmesi gerekiyor
Hem zeka hem fizik bunlar askerliğin temel şartı devlet nasıl sözleşmeli askerlik için belli kriterler koyduysa aynı kriterlerin zorunlu askerliğe de koyması lazım Sonucta askersin
mesala bak harbiye de öğrenci bayan arkadaşım vardı bırak oje sokmayı güneş kremi bile sokamıyorlar sen harbiyeli kızlar bide eğitim yaparken gör kız demeye bin şahit ister :D
bak mesala şöyle olabilir amerikada bayanlar asker olabiliyor er olarak mesala ama sözleşmeli zorunlu değil paralı asker en azından işsizliğin biraz önüne geçmiş olurlar şimdiden erkekler için profesyonel zorunlu olmayan nitelikli askerlik sistemi işliyor bayanlar içinde paralı askerlik sistemi çıkarsalar iyi olur. Halihazırda Bayanlar Astsubay ve Subay olabiliyor özel yetenekle girebilirsin
En İyi Cevaplar