Arkadaşlar ben bu tarikatı yeni duydum merak ettim soruyorum adama küfür filan etmiyorum Türkçeniz yok mu sizin
Az ötede hırlayın
Hatta şikayet edin soruyu kalksın

Ne kadar iyi biri olmasamda bu mübarek insanı duymuşluğum var kendini Allah a ve peygamberine adamış ve insanlara kötülüklerden kaçması içinAllah ı anlatan peygamberi anlatan bir zat neyi kötü olabilir ki isterse en iyi arabaya binsin sahabelerde en iyi atları seçerdi bizim işimiz değil bilemeyiz Allah bilir bu insanları buralarda paylaşmayın eğer gerçekten Allah dostuysa çok büyük vebale gireriz
Ya ben tanımıyorum kendisini yeni duydum. Sanki küfretmişim gibi üzerime geliniyor
Ben sana birşey demiyorum ki yorumlar benim canımı sıkıyor haşa tapma felan diyorlar peygamber gibi görüyorlar diyorlar azcık akıllı olalım bu zat isterse en büyük Allah dostu olsun peygamberimizin atının tozu bile olamaz ama bizde bu zat Allah dostuysa ayağının tozu bile olamayız bu ince çizgi beni yorum yapmaya itti anladın mi
Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi. Bugün İsmailağa ve/veya Çarşamba Cemaati olarak anılan Nakşibendi Tarikatının şeyhi. Oldukça yaşlı ve hasta durumda. Etrafında "kraldan çok kralcı" şeklinde tabir edilen dalkavuk oldukça fazla olan bir pîr-i fânî. Yanındaki kişi ise İhsan Şenocak Hoca.
Anladım teşekkür ederim. İnsanlar sanki küfretmisim adama gibi bana saldırıyorlar en anlayışlı sensin
Benim bildiğim tek şey mahmut efendi cemaati çarşaf falan giyiyor. Büyük hocaları olabilir efendimiz diye hitap ediyorlardır
Doğrudur efendimiz demeleri bana biraz tuhaf geldi sadece
Sadece peygamberimize dediğimiz için
Efendimiz kelimesini buyuklerimizede kullanırız. Efendimiz kelimesi yerine göre farklıdır. Hocalarına söyledikleri bir unvan olarak düşünüyorum ben.
Cevap
10Cevap
Mahmud Efendi.. İlimli bir hoca olduğundan Hazretleri diyorlar. sohbetlerini izledim çok büyük alimlerden.. Allah şifa versin
Hımm anladım teşekkürler.
peygamper efendımızın soyundan gelme mubarek bırısı tabıkı hasa oda bır kul ve ustun tutulmaya karsı sadece allah yoluna kendını adamış bırısı
Hımm anladım teşekkürler.
rıca ederım nedemek
Ben bundan büyüyüm ben dini pazarlamıyom. Çok ayıp, valla pes
Kötü veya iyi olduğunu bilmiyorum. Ama adamın sucu yok gibi etrafındakiler abartıyor.
Şarlatan bence... Yaratıcı tektir... Böyle moruklara işi bırakmaz...
Mahmut Efendi mi ki aceba
Evet oymuş. İnsanlar niye bu kadar hırlıyor anlamadım
Alt tarafı bir soru sorduk
Hırlarlar onlar bakma sen onlara klavye delikanlılığı yapıyorlar
Sana tavsiyem tarikatlardan uzak durmandır.
Tanımıyorum hakkın da ileri geri konuşmayı istenem
Temiz yüzlü bir amcaya benziyo 😀
Bu ne ki bir de adıyamanlı var 😀 😀
Dinci bu
Yani din tüccarı
Bilmem..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar