Kuşum Ekimde 4 yaşında olcak (Mavili benim dişi) 3 aydır yumurtlamasının tek çaresi eş almaktı. Boş boş kendi kendine yumurtlyordu. Kuşçuya götürdük yanına baskın bir erkek aldı 2 yaşında bu dedi baya baskın. Bunlar anlaşcak zorluk çıkarmadılar ama bir kaç gün izleyelim dedi. İlk başta benim ki bir kaçıp durdu kafeste köşelere korktu 😂 Kuşçu normal dedi. Ancak şimdi sarı erkeğim kıçını dönmüş duruyor bizimki kendi halinde ötüyor dolanıyor. Kendine yaklaştırmıyor erkek kaç kere yanaşmaya çalıştı bu onu hemen gagalıyor. Ya gagalamasından korkuyorum kavgadan uyuyaöam ben bu gece nöbet mi tutucam?
Muhabbet kuşundan anlayan yalvarırım detaya baksın ve bana yardım etsin ne olur tecrübeliler?
Dişiler genelde böyle. Erkeğin gözünü oyan dişi kuş var. Veriyo ama burnundan da getiriyo. Siz hiç birşey yapamazsınız. Onlar muhakkak çiftleşir. Fakat yine yavru olmayabilir. Çoğu erkek muhabbet kuşunda döl kistliği (yeterli olmaması) var. Kısırlaştırma diyim işte. Petshoplardan değil de normal evcil bir erkek kuş bulmanız.
Yerini yagırgıyo olabilir. Dışkıda farkı bir yer var ise hasta olabilir. Baskın erkek böyle olmaz ki hem. Kuşçu sizi keklemiş. Baskın erkek daha iri ve yapılı olmalı. Bu erkek kuşun 2 yaşında olması imkansız. Nöbet tutma ama bu çiftten de yumurta bekleme boşuna derim ben.
şu an beslemekte olduğum 34 çift (68adet) kuş var. Ortalama 3'er yavruları olsa 136 adet eder.17 yaşından beridir besliyorum ve satıyorum hobi olarak. Vucüd iri olabilir fakat kafası küçük ben oradan anladığım için dedim. Kadınlar nasıl adet oluyorsa kuşlarda öyle her zaman yumurtlarlar. Tabi dönemleri var fakat tamamen kesmez yumurtlamayı.
Kıçında kalır diye korkuyorum. Ve yumurtlaması sinirimi bozuyor sürekli bizimle mast yapıyor kafasını eğiyor sinirlendiriyor beni. Erkek aldık al işte naparsan yap onla. Valla dişi pişmanlıkmış.
Yanlızlık sadece sadece Allah'a aittir kardeşim. Erkek olsa dişi ister, dişi olsa erkek. Tek olmuyo kısaca. Hangimiz hayatımızda 5-10 defa cinsel birliktelikle kalırız ki ömür boyu kadın olsun erkek olsun. Buda böyle işte. Onlarda karı-koca olarak yaşamalı. Cinsel hayatları olmalı. Yavruları olmalı. Tüm canlılar için üremek temel bir ihtiyaçtır.
Buna cevap verebilmem için onun anne babasının karakterlerini bilmem lazım huyu suyu farklıdır ve geçer birbirlerine. Benim anaç erkek kuşum var adı Cabbar. Öküz gibi yanına gelen dişi inim inim inletiyo valla hiç affetmez. Ama bir közü yok dişinin biri oydu. Bu Cabbar dan olan başka bir erkek kuş var oda öyle tam bir makina. Ama konuşmuyolar. Türleri böyle. Çeşit çeşit var yani. 10 günü bulabilir belki 14-15 gün. Nöbet tutmana gerek yok. Sen hangi ildesin hem yakındaysan yardım ediyim eğer yavru almak istersen?
İstanbul :) Ya bir şey soracağım; Limon şu an uyuyor mu anlamadım tüyler kabarmış, öyle uyuyor. Baş aşağıda. Ya dışarıda sardım sarmaladım ama üşüdüler mi acaba? Offf hasta olmasın. İnternette uyurken öyle olabilirler, yeniyse 1-2 gün yerine alışması içindir sıkılmıştır, dişi yüzünden olabilir felan diyor sizce? Uyuyo mu sadece ben mi abarttım :)
Merhaba ayrı bir soru mu yapsam bilemedim ama, bu Limon yeni aldık diye mi hiç sesi çıkmıyor robot gibi mal mal duruyor. Bazen alta geçiyor. Arada birbirlerini gagalıyorlar ama ciddi değil kavga etmediler. Ama benim aptal kızım Boncuk bir saniye durmuyor bizi görünce çıldırıyor dışarı çıkmak istiyor kafeste bir saniye durmuyor deli danalar gibi sağdan sola hareketler ötüyor sürekli. Kuşçu sakın dışarı salma dedi. Napcam ben bunları sinir strest aldı beni özellikle Limon’a üzüldüm depresyonda mı?
O kuşu geri verin ve gerçek baskın bir kuş edinin. Hayvan yavru yani bunu anlatıyo işte size. Sosyal medyalarda gruplar var oralardan araştırın bulun öyle çiftleştirin.
Onlar kendi kendilerine anlaşırlar zaten merak etme gagalasalar da öldürmezler birbirlerini :D Biraz zaman geçsin kendi hallerine bırak çok uğraşma göz önünde olmasınlar
Normaldir yeni yeni alışıyor zamanla kendine alıstırabilirsen görürsün erkek dişiden daha neşeli daha hareketli ve daha kıpır kıpırdır tamamen dişisine adamazsa kendini konuştura da bilirsin dişiler konuşmaz ama erkekler konuşur muhabbet kuşlarında. Sadece eve uyum sağlamasını sağla karışma hiç birkaç güne alışır zamanla kendine de alıştır kendi kuşunla da zaman geçir ki senden kopmasınlar
şu an çok kötü değil anlattığım gibi dişi Şu an erkek ona yanaşmaya çalıştığı zaman gagalıyor, kuşçu biraz zorlanabiliriz cünkü kaç senedir size ev hayatına alışmış dedi...
Evet 4 yaşında neredeyse kolay adapte olamaz zaten ikisi de şaşkın şu an :) Merak etme alışırlar Bak benimkiler de başta birbirlerini yiyorlardı ama sonradan böyle oldular :D Ki eş olmamalarına rağmen erkek kuş ananemin kuşu az kaldı birkaç hafta kalsa kesin çiftleşirlerdi her türlü alışıyorlar :)
Belli olmaz o tamamen kuşlara göre değişir benim hatun çok cazgır etini indiriyordu erkegin :D Ama kimisi uysal geceleri gürültü yapan hayvanlar degiller karanlik bir yere koy gıkları çıkmaz
Limon şu an uyuyor mu anlamadım tüyler kabarmış, öyle uyuyor. Baş aşağıda. Ya dışarıda sardım sarmaladım ama üşüdüler mi acaba? Offf hasta olmasın. İnternette uyurken öyle olabilirler, yeniyse 1-2 gün yerine alışması içindir sıkılmıştır, dişi yüzünden olabilir felan diyor sizce? Uyuyo mu sadece ben mi abarttım :)
Ya çok şefkatlisin :) Annelerisin sanki onlar öyle değişik şekiller alabilirler bazen kuşların da insanlar gibi karakterleri olduğu söylenir seni hiç bilmediğin bir insanla küçücük bir odaya kapatsalar hemen yayıla yayıla uyuyabilir misin :) O hesap işte çekingen olması normal üstüne düşme bu kadar bebek degil onlar kuş kuş :D Uykuları varken ya da uyurken kabarmaları çok normal
Merhaba ayrı bir soru mu yapsam bilemedim ama, bu Limon yeni aldık diye mi hiç sesi çıkmıyor robot gibi mal mal duruyor. Bazen alta geçiyor. Arada birbirlerini gagalıyorlar ama ciddi değil kavga etmediler. Ama benim aptal kızım Boncuk bir saniye durmuyor bizi görünce çıldırıyor dışarı çıkmak istiyor kafeste bir saniye durmuyor deli danalar gibi sağdan sola hareketler ötüyor sürekli. Kuşçu sakın dışarı salma dedi. Napcam ben bunları sinir strest aldı beni özellikle Limon’a üzüldüm depresyonda mı?
Normal ya bizde de vardı aynı renklerde ve mavili olan bizde de dişi olandı ama bizim ilk erkek kuşumuz vardı dişi aldık yanına kuşçu çok şaşırdı çünkü kafese girince dişiyi gagalarmış erkek kuş bizim kuş çok şeydi uysal küçükken almıştık ondan. Sonra bizim erkek kuş baya bı kovaladı ama yok olmadı bakir öldü
Sen onları rahat bırak başında beklemen stres yapar kuşlarda bırak istediklerini yapsınlar hiç kavga etmeden çiftleşemezler hatta bazıları hiç çiftleşmez beğenmiyorlar bazen birbirlerini
Sadece birbirinden kaçsa zamanla anlaşabiliyorlar ama vurmaya başladıysa ölebilirde. Benim muhabbet kendi yavrusunu 20 gün sonra vurmaya başlamıştı ayırdım onları..
Ya off ben napıcam ya çok korkuyorum valla dişiyi geri veririm erkeğim kalır he 😤😤 Ya işte erkek bir yanaşmaya çalıştı onu istemedi gagaladı. Ama Şu an yanyana sakin sakin duruyorlar.
Bak ben sultan papağanıyla muhabbet kuşunu aynı kafese koyduğumda muhabbet köşe bucak kaçıyordu 1 ay kadar sonra alışmışlardı birbirlerine şimdi yanyana dolanıyorlar birbirlerine yem veriyorlar hatta bunlar bile alıştı birbirine😂 Sen biraz gözlemle bakalım sakinlerse bırak paso vuruyorsa götür kuşçuya bir çare bulur bu duruma
Limon şu an uyuyor mu anlamadım tüyler kabarmış, öyle uyuyor. Baş aşağıda. Ya dışarıda sardım sarmaladım ama üşüdüler mi acaba? Offf hasta olmasın. İnternette uyurken öyle olabilirler, yeniyse 1-2 gün yerine alışması içindir sıkılmıştır, dişi yüzünden olabilir felan diyor sizce? Uyuyo mu sadece ben mi abarttım :)
Kendisinin kuşu var 6-7 yıldır. Deneyimlidir. 2 kuşu vardı çiftleştirdi yumurtalardan yavru kuşlar çıktı, şimdi 7 tane kuşu var ama baba kuş öldü geçen sene
Senin o kuşçuya söyle birdaha kuşçuluk yapmasın dalga geçer gibi küçük erkeği vermiş bu gidişle dişi beynini yer onu söyleyim yarın olmazsa git değiştir hayvanı tamam
Vay izlemiştim o yıllar youtubede sanki dalga geçer gibi efendi mütevazi bir adam gibi konuşuyordu inanmadım sonra asmış mutfakta kendini sen neden koydun resmini
En İyi Cevaplar