İkinci Bölüm İmam Zaman Duaları. Bilgiler Şii kaynaklarından alınmıştır. Merhum Muhaddis NuriMerhum Muhaddis Nuri (Din bilginidir, sarıklı bir din bilgini, yani "ulema"dır) buyurmuştur: Şeyh Kefemi (rahmetullahi aleyh) "El-beledul-emin" kitabında imam Mehdi (eccallallahu teala ferecehuş-şerif)-den böyle naklediyor: "Eğer hasta olursanız, bu duanı yeni bir kapta imam Hüseyin'in (aleyhisselam) türbeti (imam Hüseyin'in gömüldüğü yani onun mezarının toprağı yani onun bulunduğu Kerbela toprağına "türbet" denilir, bu türbet çok şifalı bir topraktır) ile yazıp sonra yıkayın ve suyunu için, bu zaman hastalıklardan şifa bulacaksınız: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ بِسْمِ اللهِ دَوٰاءٌ، وَالْحَمْدُ للهِ شِفٰاءٌ، وَلاٰ اِلـٰهَ ﺇلاَّ اللهُ كِفٰاءٌ، هُوَ الشّٰافِي شِفٰاءٌ، وَهُوَ الْكٰافِي كِفٰاءٌ، ﺇذْهَبِ الْبَأْسَ بِرَبِّ النّٰاسِ، شِفٰاءٌ لاٰيُغٰادِرُهُ سُقْمٌ، وَصَلَّي اللهُ عَليٰ مُحَمَّدٍ وَﺁلِهِ النُّجَبٰ ------ Kaynak nedir? Duanın kaynağı : Yine oradan: "Cennetul-me'va" kitabı sayfa 226, "Darus-selam" kitabı 1-ci cilt, sayfa 288.
Hastalıklardan şifa bulmak için İmam Zamandan (Hazreti Mehdi) nakledilen dua! Peki siz bu duayı biliyor muydunuz?
Ya Yeter artık. Bıktım sizin gibi insanlardan, gerçekten benide Kanser ediyorsunuz, gına geldim artık. Bir insan neden böyle olur ---- Ne bileyim "afrikalılar neden aç?" "Bu neden kanser?" Bin kez dedik İmtihan Dunyası diye, Sanki Kansere çözum paylaşmışım. abicim önyargılı olmayın biraz ya, Konu paylaştım sadece
Konu paylaşmak ve türünü de seçmek nasıl senin site tarafından verilmiş hakkınsa , cevaplayanın da konunun mantığına göre cevaplama hakkı da olur. Yeter artık ya deyip bir de baskı kurmak için imtihana bağlamanın da anlamı yok.
Dua niyazdır , ona kefilim bile ama , ilaç değildir. Kul üstüne düşeni yapıp gerisini Allahtan niyaz etmeli ve bunu tersine çeviren kafa yapılarından uzak durmalıdır.
Kardeşim sizi anlamıyorum, ne yani? Ya bak Şeyh Kefemi! Diyoruz. Onlarca eserin yazarı! Koskoca Ulema olan Muhaddis NURİ Radıyallahu anh! Öyle yazar değil bunlar, Bunlar Tarihe damgasını vurmuş BİLGİNLER, ustadlar, İslam alimleridir. Kuçumsemeyin şu kişileri ya, bak neredeyse tum paylaştığım şeyler hadis 102-101 konunun hepsi, ve her hadisin sahibi, bir avukat, bir alim, bir ulema ve s. ama her kes, gel gör ki tum hadislere hurafe diyor. Ya abicim 100 den çok hadis paylaştım, hepsinede hurafe denilmez ki abi ya. ----- İmamlara inanmıyor musun? İmamlarımız işte Masum 12 İmam, Şehit edilen İmam ali a. s İmam Huseyin a. s İmam Hasan, Zeynalabidin, Cafer-i sadık, Hadi a. s, İmam Zaman, İşte Kıyamet gunu gelip Deccal ile savaşacak İmam Zaman- Hazreti Mehdi yani. ---- Bu İmamların birisi zehirletilerek, diğerinin kellesi alınarak ve s. şehit edildi. ---- Şia Mezhebinde Bu İmamların Allah ve Peygamberler tarafından seçildiğine inanılır. Yani Camideki İmamlar gibi değil.
İmamalara inanaırım inanmasına lakin bu konuda allah Kuran’da beyan etmiş kuranı oku hastalıgın şifasıda zenginligin duasıda var herşey var ben sana bunu demek istiyom
Ya kardeşim, Ben Kur-anıda İncilide okuyup bitirdim, Onlarca Yuzlerce Hadis okumuş adamım, 5 Vakit namazda kılırım, Kur-ana inancımız sonsuz, Kur-anda bize öğut-nasihat veriliyor değil mi? --- Birisi Peygamberin s. a. v yanına gelse peygamber s. a. v ona ne yapar? Dua verir şifası için. Kur-anda bulunmayan bilgiler illa hurafe olmaz ki, değil mi? Bak 2 ci peygamber Şit a. s Kur-anda 1 kez bile ismi geçmiyor.
Hz Muhammed s. a. v ve başka peygamberler de dahildir sana şifa vs gibi bilgiler demişlerdir bunlara zaten itirazım olamaz sana da saygı gösteriyom kıldıgın namaz için okudugun kuran işin hadisler için vs vs ama din alimi kimdir kuranı okumuş araştırmış benden senden kat kat bilgili kişi dimi ben yine ona inanmam kuranı okur araştırır ve peygamber s. a. v hadislerini inanırım anlatabildim mi
Kardeş dedim ya bu hadisleri paylaşanlar yuzyıla damga vuran kat kat bilgili insanlar Kendimden sallamıyorum ki, adamlar ne yazmışsa onu yazıyorum sadece.
Ben yalnışsın demiyom sana saygı duyuyorum bunu anla 2. si alim yani bilgili kişi şifa veren degildir ben peygamber s. a. v efendimize kurana inanırım bu konuda diyom bilmem anlatabildim mi
Okudum, sadece İşte burada anlatamıyorum. Yani ben sandım ki, geçen bana gene bir kız yazdı ben Hadise inanmıyorum diye. Bende sende onun gibi inanmıyorsun diye sandım.
En İyi Cevaplar