Bence;
-Mete Han
-Bumin Kağan
-Fatih Sultan
-Attila
-Yavuz Sultan
-Bilge Kağan
-Mete Han
-Bumin Kağan
-Fatih Sultan
-Attila
-Yavuz Sultan
-Bilge Kağan
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Chie-shih-shuai göktürklerin Çin esareti altında olduğu dönemde ayaklanma çıkartıp türküleri tekrar bağımsız kılan adam Kürşad ayaklanmasını okuyupta etkilenmemek elde değil bence karizması düşünce yapısında ve yaptıpı baş kaldırıda
ADAMSIN
Kutluk Kağan. Çünkü yıkılan Göktürk Devletini yeniden canlandırdı. Göktürkler canlanmasa belki de Türklük yok olacaktı
Doğru ancak o dönemde baş kaldırıya cesaretinden dolayı en büyük görevi Kürşad üstlenmiş bence
Hükümdar demeseydin Kürşad derdim. Kürşad, başkaldırının sembolüdür
Zaten Kutluk kağanı da severim ama o olayı belirttiğiniz için böyle cevap verdim :)
Bozkurtlar kitabını okumuşsunuz sanırım :)
Yok 😬 Okumadım
Hüseyin Nihal Atsız - Bozkurtların ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor. İkisini de mutlaka okumalısın. Göktürkler döneminde yaşatıyor resmen ve Kürşad ihtilalini çok güzel ele alıyor. Ben çok duygulanmıştım. Bir de Türklük damarlarım var benim. Baya etkilenmiştim :)
Aslında Ahmet Taşağıl almayı düşünüyordum Göktürk uzmanı ya hani
Ahmet Taşağıl deyince tüylerim diken diken oldu 😂 Kök Tengrinin Çocukları. Tek kelimeyle mükemmel bir Türk. Ötüken sevdalısı.
Ama tabi önce elindekiler bitmeli şimdi Orhan yeniaras okuyorum... 😬
Bu işin piri Ahmet Taşağıl. Ben şu an da biraz yakın tarih okuyorum da geri dönüş yapacam ama eskiye. İttihat ve Terakki - Samih Nafiz Kansu okumalısın. Not al bunu. Pişman olmayacaksın 😂
Tamam okurum 😂 İTTİHATÇILAR ÖLÜR, İTTİHATÇILIK ASLA! 😝 yolumuz hak sevdamız şehadet! PUSATUM ADALETTEN KESKİNDUR YA HAK YA ALLAHH !!! 😂😂😂😂
Ya devlet başa. Ya kuzgun leşe😂😂 İlk yazdığın "İttihatçılar ölür. İttihatçılık asla" o kadar doğru ki. İttihatçılık bir ruhtur. Ben de var o ruh 😂 Cemal, Enver, Talat, Yakup Cemil ve daha nice kahramanlar. Tinleri şad, mekanları uçmağ olsun 😁
Kesinlikle hele ki Enver Paşa ne kadar iftira almış..
Atılan iftiralar Edirne Fatihini küçültmeyecek. Padişah, Edirnenin işgaline sessiz kalırken Enver paşa gidip Edirneyi kurtardı. Kafkaslar da kızıl orduya karşı Türkleri ayaklandırdı. Bugün hala orada Türk yaşıyorsa bunda Enver Paşanın payı çok büyük.
ADAMSIN
Yıllarca bizleri uyuttular. Sarı kamışta Enver yüzünden 90 bin asker şehit oldu falan filan diyerek. Bütün suçu Enver paşaya yıktılar. Cehaletin gözü kör olsun. Bu arada sende KADINSIN 😂
Evet 😂
Cevap
11Cevap
Attila Avrupalılara göre Macar ve gurur duyarlar
Mete Han gerçek adı Mo-Du Çinlilere göre Türk değil
En karizmatik Bilge Kağan olabilir..
Adı öyle değil sadece Çin kaynakları olduğu için elimizde o şekilde bulunmuş ve Türkçe karşılığı ve asıl adı bilinemiyor. Bilge Kağan’ın da Çin kaynaklarında adı farklı geçer.
Mete Han peki nereden çıktı? M. Ö Mete adı hmm baya hayal gücü genişmiş bu hükümdara isim arayan şahsın. Çin kaynaklarından herşeyi bilmiyormuyuz zaten Asya tarihini yazan onlar Çin kaynaklarına güvenirim Mo-Du Çinli prensesler ile evlenmesi zaten az çok hayran olduğunu gösteriyor bana daha çok isyancı Çinli bir boyu gibi geliyor bozkırlara sürülmüşler intikam için savaş açmışlar gibi nedense Hunlar zaten bayrakları ejderha yı temsil ediyor Çinin kutsal simgesidir ejderha
Bak kardeş Çince çevrilmesi imkansızdır bazı durumlarda çünkü isimleri kendilerine uyarlarlar ya da tamamen kendilerince bir karakter oluştururlar. Çin dili diğer diller gibi değildir alfabe yoktur ve karakterler kelimeye özgüdür. Bu nedenle bazı şeyler kaynaklardan tam anlamıyla çevrilemiyor bu nedenle Türkiye’deki tarihçiler okuduklarına Mete demişler çevirirken. Mesela Teoman hanın da ismi Tu-Man olarak geçer ve Teoman’ın aslında Tuman yani duman olma olasılığı da vardır. Ayrıca Türk mitolojisini bilsen yazdığından utanırsın. Türk mitolojisinde millet sadece kurdu bildiği için aslında başka canlıların da önemli olduğunu bilmez. Mesela bürküt, bukan gibi hayvanlar da önemlidir ve Evren ya da Büke de önemlidir. Hatta Evren yani ejderha ismini Evreni evirdiğine inanıldığı için almıştır. Evren Ejder. Tam karşılığı Luu’dur ve önemli Ejderlerden biri de Kök Luu yani gök ejderdir. Biraz mitoloji oku hem seversin. İşin özü Ejder bizce de aslında Evren kadar önemli bir şeydir. Çinli alma sebebi ise tamamen ittifak. Çin Türk konçuy alma meselesini biraz araştır derim.
Baya bilgilisin sonuçta Mo-Du değilse Mete de değil ismi tahmin yürütülmüş
Çin mitolijisi, Türk mitolojisi aynı mantıkla kurulmuş asil gördükleri veya sevdikleri her hayvana anlamlar yüklemişler
Çinli prensesler ile evlenerek ittifak kuramadı maalesef başarısız oldu kurnazlık lazım iken krallık taslamanın sonu...
Mete han başarılıydı en parlak dönem.. ancak Ki-Ok yani oğlu ve son dönem olan Hohanye kandı ve batırdı... Mete değil evet ama isminin bir önemi yok yaptıklarının ve benliğinin bilinmesi önemli. Çin ve Türk değil sadece Bütün mitolojiler aynı bokn laciverdi.
İyi bir liderdi ıslık oku buluşu düzenli ordu sistemi vs vs zaten Çinliler ile iç içe yaşaya yaşaya onlara benzediler Çin geleneği ağır bastı zamanla sonuç yok oldular
Sonuç Çiçi ne kadar dirense de Hohanye başta olduğu için Çinli kadına o kandı ve batırdı zaten hiç gaz etmedim Hohanye’den. Bir kişinin suçu dahi olsa bir kere yere çekildiler mi fırsatı tutar o Çin çünkü hilebaz ve alçak. Gücü alır almaz vakit kaybetmeden iç savaşla bitirdiler. Adamların olayı bu kendilerine zahmet yok bizi birbirimize düşürüp yıkıyor. İpek kumaşı gördü mü bizimkilerin gözü dönüyor tabi
*haz
Eskiden lise zamanlarımda Tarih en sevdiğim dersti asya devletlerinin tarihini araştırmaya bayılırdım şimdi yüzeysel bilgiler aklımda kalmış.
Tarihi baya seviyorsun anlaşılan ama kendini çok kaptırma derim faşist olma yani tarihi bir masal gibi düşün tek farkı sonu acı biter
Zaten kaptırmamayı tavsiye edenlerdenim :) merak etme. İdeoloji zihni köreltir
felsefede yapıyoruz vay be :D
Mete nin babasıda adamdır
Hükümdarları da Nasılım'a? Koydunuz ya. jdnfndnfn
Ben koymadım asfhdghklşi
Şah İsmail - Timmur - Sellahattin Eyübbi - Atilla.
alper tunga oldu mi issiz acun galdi mi
Felek öcün aldı mi 😂
"ATATÜRK"
"ATATÜRK"
"ATATÜRK"
başkomutan ATATÜRK gerisi boş.
Hükümdar sordum lider olarak elbette ama sorumu dikkatli okuyun.. teşekkür ederim
yav beni kötü kötü konuşturacan akşam akşam ATATÜRK'ün zamaninda Osmanli yıkıldığında KRallık mı vardi da hükümdar olacak? saçma saçma konuşuyorsunuz ülke yıkılmış adam yeni ülke kurmuş yok hükümda yok komutan yok şu yok bu diyorsunuz biraz mantıklı konuşun ya Allah aşkina.
O yüzden hükümdar dedim. Ben hükümdarlar arasında karizmatik olanı sordum. Hükümdar yoktu parlamenter sisteme geçildi ve saltanatın önemi kalmadı. Olsaydı zaten olması için Soy gerek. Atatürk’e kötü demedim kötü konuşmana gerek yok ama ısrarla sorumu anlamadan cevap veriyorsun.
dostum o zaman konuşmayacan tamam? yorum yapılmasını istemiyorsan soru sormıcam kelime yapma hadi işine bak.
Soruyu yanlış anlayan sizsiniz.
dostum ya ben anlatamıyorum ya da sende bir sorun var? ATATÜRK hükümdar olmayabilir doğrudur ben Hükümdardir demiyorum amam sen gelip hala neyin davasini çalişiyorsun anlamıyorum? boş boş konuşuyorsun ya.
Hükümdar olarak görüşünüzü merak ettim Atatürk cevabını vermenizi değil. Dava değil sorumu yineledim belki asıl istediğim cevaplardan verirsiniz diye.
ulan oğlum Oda Hükümdar sonuçta kafan basmıyor mu? sadece sisteminde Saltanak yok anladın mı kafan basti mi?
Saltanat olana Hükümdar denir. Senin dediğine kalırsa RTE de hükümdar
Rte hükümdar mi kaç savaş kazandi senin rte? söyler misin güldürme beni :D:D:D::D:Ddddasdasd
Parlamentte Hükümdar olunmuyor Hükümdarın anlamını oku bence. Lider başka şey, Hükümdar başka.
Ne benim RTE’si ln ben kimseye biat etmiyorum.
hükümdar dediğni savaş kazanarak gükümdar olur ona kalırsa bugüne kadar T:C olan önceki Cumhurbaşkanlarida Hükümdar? o zaman ATATÜRK'De Cumhurbaşanı oldu oda hükümdar? senin mantığın CUMhurbaşkani Hükümdar dedi ATATÜRK De cumhurbaşkanıydı? kendi ağzinla düştün hadi eyv :D
Ln gerçekten canımsın GERÇEKTEN! Şu an düşen sensin. Diyorumki Cumhurbaşkanı Hükümdar olmuyor. Savaşla alakası yok. Hükümdarlık Soyla olur. Cumhuriyet ile saltanat kalkması ile o defter kapandı ve bir daha hiç bir hükümdar olmadı.
*salaksın
ulan gerizekaLI saltanak kalktı diye ATATÜRK hükümdar olmuyor zaten gerizekali
Neyi tartışıyorsun ki. Cumhur başkanlığı, demokrasiye dayalı bir sistem. Hükümdar ise monarşik yapıda bir devlet sistemine bağlıdır. Birisi seçimle gelir. Diğeri kan bağıyla.
Yine olamaz. Hükümdar olmak o kadar basit mi? Düşün yavuz zamanı bir komutan Yavuz’un tahtına geçebilir miydi?
@Deli_kurt90 diyorum da anlamıyor
arkadaşim Hükümdar farkli bir olay komutanla Hükümdarin arasinda dünya kadar fark var ama ülke kurduysa bu Hükümdardan daha üstün bir mertebeye sahip olduğunu gösterir.
Bunda anlaşılmayacak bir şey yok ki. Atatürk, seçilerek başa geldi. Ya zaten adı üstünde Cumhuriyet ya. Cumhuriyetin olduğu yerde monarşiyi tartışmak çok saçma. Çünkü cumhuriyet demokrasiye dayalı bir rejim. Monarşi ise babadan oğula geçen yani kan bağına dayalı bir rejim. Bunun tartışılması bile saçma
Kardeş sen ne anlatmaya çalışıyosun onu anlayamadım. Atatürk ülke kurmadı sadece rejim değişikliğine gitti.
@Deli_kurt90 Osmanlidan sonra TÜrkiyenin Akdeniz - KAradeniz- DOğusunu ermeniler - Akdenizi ingilizler - akdenizi -fransizlar işgal etmişlerdi bu ülkeyi baban mi kutardi git sen okula gitmedin m i? derste bunlari sana anlatmadilar mi? dostum? bu kadar mi cahilsin? Türkiye dediğin yer Osmanli yani ADananin 3 büyüklüğü yere kadar yere sahipti haritada? rejim değiştirseydi ülke şu an 200 dönümdü? II sakarya savaşi Çanakkale savaşi I. taarruz II Taarruz.. ATatürkün katildiği savaşlar senin dünyadan haberin yok seni keşke okula gönderselerdi :D
karadenizini.
Türk tarihi 1900lerden ibaret değildir. Bizleri Çinlilerden gerek Perslerden gerek iç tehtidlerden Bizans ve Moğollardan baban kurtarmadı.
O üslubuna dikkat edeceksin öncelikle. Birşeyi savunuyosan adam gibi savunacaksın. Böyle salya akıtarak konuşursan seni adam yerine koyupta dinlemem. Haydi işine bak.
@Deli_kurt90 git ilk önce ATatürK'üün kim olduğunu TÜRkiye Cumhuriyetini kim kurduğunu öğrende gel ATATÜRK'E saygi duymayan adama saygi duymam ben tamam? git şimdi işine hadi bu ülkede yaşama oğlum burasi ATATÜRK'ün kurmuş olduğu BÜYÜK TÜRKİYE Cumhuriyeti. zoruna gitse de gitmesede :D
@Deli_kurt90 senin Üslubunu taklit ettim. Demekki salyalı sensin. Bundan önceki mesajda baban mı kurtardı diyen sendin hatırlatırım
TÜRKİYE cumhuriyetinin kurucusu ULU ÖNDER GAZI KEMAL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ya sev ya da terk et hadi işine.
@Deli_kurt90 pardon yanlışlıkla seni etiketledim
Benim şu an da okuduğum kitabın adı bile "Ölümsüz Atatürk" ne saçmalıyosun sen.
Vallahi bende şaşırdım öyle deyince. Yanlış birşey mi söyledim acaba dedim
@Deli_kurt90 dostum senin ya kafan güzel ya da alkol almişsin? ulan oğlum Osmanli yıkıldığındaki haritaya girde bir bak lan gir bir bak okuduğun kitap boş lan senin boş
Sen de şunu bil eğer o hükümdarlar olmasaydı bu zamanlara gelinemezdi ya Çin’e köle olur asimile olurduk ya moğollara yem olurduk ya da Bizans’ın kadehinde kül olurduk. Bu durumda asıl sen saygılı ol! Onlar olmasaydı Atatürk’ün yapacağı bir şey olmayacaktı hatta belki kendisi de olmayacaktı. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Türk tarihinin büyükleri saymakla bitmez
ben büyüklere bir şey demedim burada adam gelmiş ATatürk rejim değiştirdi diyor görmüyor musun? size ATATÜRK 1920 yılında en büyük dersi verdi? gidip biraz ATATÜRK' kim onu araştir ve unutma Bugün yoksa geçmiştete yokuz
Lan ne diyon sen yaw. Bir b. k anlamadım yazdıklarından. Atatürke hükümdar diyordun en son. Şimdi gelip yok haritaya bak falan diyorsun. Senin beynin sulanmış
@Deli_kurt90 www.makaleler.com/ataturkun-katildigi-savaslar oku biraz beyni sulu oku
@Deli_kurt90 yobaz
@Deli_kurt90 okuda biraz beynin gelişsin okuda KOMUTAN gör
Atatürk rejim değiştirmedi mi? Monarşiye dayanan rejimi değiştirip Cumhuriyet rejimi haline getirmedi mi? Bunlara cevap ver. Pembeli kız sende cevap ver. Allah aşkına yaw 😁
Senin dediklerin birbirini tutmuyor. Senin Okur olduğunu zannetmiyorum daha çok okuma yazma bilenle sınırlı kalmış gibisin. Okur olmak için okuduğunu anlamak ve yorumlamak gerek. Tartabilmek gerek. Kendinle çelişkide olman bile büyük bir kaos
@Deli_kurt90 www.google.com/search
@Deli_kurt90 bu haritaya iyi bak çünkü senin atalarin bu haritada gömüldü gitti :D
www.google.com/search bu haritaya iyi bak senin atalarin bu haritaya gömüldü acini anliyorum :D
La biz burada Atatürk'ün komutanlığını mı konuşuyoruz. Ne diyon sen yaw. Atatürkün yaptığı savaşları, ulus için verdiği mücadeleyi senden kat ve kat iyi biliyorum. Ben burada bunu tartışmıyorum.
@Deli_kurt90 gelip burada sadece rejim değiştirdi diyorsun lan geveze kaybol.
Sus şerefsz benim ATAM OĞUZ atadır törem de Oğuz Töresidir şimdi kaybol
Delirecem şimdi. Lan ben burada Osmanlıyı mı savunuyorum. Bu kadar mı kıtsın. Rejimden bahsediyorum. Hala gelmiş bana saçma sapan şeyler söylüyosun.
Cahille münakaşaya girersen böyle olur işte. Bir b. k bildiği yok. Bir de gelip ahkam kesiyor
eskiler eskide kaldi şimdi yeni devir bu ülkeyi ATAtürk kurdu ya sev ya da terk et burasi Türkyie Cumhuriyeti İSlam ülkesi ya böyle yaşayacan ya da terk edecen uza hadi.
@Deli_kurt90 ATATÜRK ülke kurmadi diyen ergen yobaz mi söylüyor bunlari güldürme beni :D
Eskiler eskide kaldı demek haddine değildir. Onlar olmasaydı Atatürk’ü bilemezdin. Buralara gelişimiz bir çok yiğidin başarısına borçtur.
benim geçmiş ATalarima bir şey dediğim yok? demişim gibi empoze etme onlarda benim atam OSmanlida benim ülkem Göktürk devletide gazneliler devletide YAVuz sultan selimde benim Komutanim Mustafa Kemal ATatürkde benim komutanimdir gelip burada ATATÜRK ' ü hiçe saymanize müsade etmicem sen hiçe saysanda saymasanda senin atalarini zamaninda akdenize dökdük :D acı ama gerçek bu git bir bak tarihe yaran ve gucunduğun notka bu senin bariz belli :D
Ben sana ne anlatayım ki. Sen temelden başla bence. Çünkü baya bir cahilsin. Atatürk devlet kurdu diyor ya. Ulan zaten burada bir Türk devleti vardı. Atatürk bağımsızlık mücadelesi verdi ve kazandı. Sonrada var olan devletin rejimini ve ismini değiştirdi. Sanki ülke fethetmiş gibi atıp tutuyon
Benim Atalarım Avrupa Hun’a dayanır Yunan demeye çalışman incitmez. Atatürk’e saygım var ancak habire çelişkili cümleler yazıp batıyorsun. Önce kitap oku ve bu durumdan kurtul sonra savunma yap.
@Deli_kurt90 cahilsin sana laf anlatamam.
NE BÜYüKSÜN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Bunla tartışmaya değmez boşver. Ne dediğini neyi savunduğunu kendisi bile bilmiyor. Saçmalayıp duruyor ancak
@Deli_kurt90 1923 :D
@Deli_kurt90 ülke kurmadımı? ulan oğlum sana açiklamasını yapiyorum sen hala ne sayıklıyorsun? ama yine yapacam bak akdenizi - karadenizi - doğuyu - yunanlilar fransizlar ermeniler ingilizler işgal ettiler tamam? anladın mı buraya kadarini? anladin demi? işgal ettiler ve ATATÜRK ve arkadaşlari ve TÜRKİYE savaş taarruza geçti ve işgal topraklarini eski TÜrkiyeyi geri aldi bu ne demek oluyor? sen laftan anlamıyon mu oğlum? ülke kurmak değil mi bu lan?
Ki-ok
Cidden mi? Onun hakkında Çin’e sempati duyuyor diye kötülerler ama.. olabilir 😬
O sebeple yazdım zaten ya 😄 maksat laf olsun yoksa onun yüzünden çok şey kaybettik :D
Anladım 😬 Hohanye de öyle mesela
bir karıya memleketi sattı zuzular :D
Zuzu ne ya pezvkler :D
O karılar bunun için yetiştiriliyor 🙃
Elbette ATATURK
Cengiz han
yav. ATATÜRK
Hükümdar dedim.
Bütün dünyanın hükümdarıydı
Atatürk hükümdar değil Monarşi ile yönetimde olana ve soyla geçene deniyor o Cumhurbaşkanı
Farkındaysan eskiden cumhuriyet yoqtu onuda Atatürk kurdu o cumhurbaşkanı değildi büyük bir komutan ve hükümdardı
Komutandı ancak hükümdar değil hükümdarlık Çağlar boyu Soyla ve kanla oldu. Ben en karizmatik lider deseydim cevabınıza bir lafım olmazdı ancak oraya Hükümdar olarak sorduğum için Hükümdar yazdım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar