Yoksa kadınları peygamberlik için yeterli görmemekte midir? Kadınlar erkeklerin yapabildiklerini yapamayacak kabiliyette oldukları için mi kadın peygamber yoktur?
Gerçek amacın ne bilmiyorum ama birkaç sebebini söyleyim. Kadınlar hassas narin naif yaratıklar ve duygusaldırlar. Hangi peygamberin hayatına bakarsan bak hiç birinin hayatı kolay olmamış ve olmazdıda. Bir kadın psikolojik olsun fiziksel olsun o kadar şeye dayanamazdı. Bir karıncaya 100 kg lık ağır birşey yüklersen bu olmaz.. Kadınlar onu kaldıramazdı. Kuranın ayetlerinide yanlış yorumluyorsun. Kuran kölelik varken inmiştir ve karşı taraf köle esir alırken islamın almayın demesi yanlış olurdu. Nitekim kuranda köleliği alkol gibi yavaş yavaş ortadan kaldırmıştır. Buna ayetlerdende hadislerdende ulaşabilirsin. Paylaştığın ayetlerde cımbızlanmış ayetler ve hadis var. Kadınlarınıza kötü davranmayın hadisleride mevcuttur. Birde kadın dövenleri soralım kaçı kuranda yazıyor diyor. Kuran ayetinde darebe fiilini dövmek olarak tercüme edenler utansın
Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır" * "Sizden eşine karşı el kaldıranlarınız, hayırlı kimseler, iyi insanlar değildir" * "Kadınlarınızın hakları konusunda Allah'a hesap vereceğinizi unutmayın;çünkü onlar Allah'ın size emanetidir" Peygambere inanıyorsan davranışlarına dikkat edersin Yoksa ondan şefaat bekleme...
Kadin duygulariyla hareket eder...
0
21 Yorumla
Soran
+1 yıl
Erkeğe kadınını ne sebeple dövdüğü sorulmaz. Onlar hadis ise buda hadis. Onları kabul ediyorsan bunuda ediyorsun.
Kendin diyosun celiskili diye.. anlatilmak istenen su senin gonderinde.. 3. Kisi dayak atan kocaya hesap soramaz... ki bu dogru... erkek 4 es alabilir ancak hic birinin rizkini giyimini hakkini birbirine yedirmeden.. ezmeden her ihtiyacini karsilamak sureti ile.. kadinin siginacak yeri yoksa yer verir diger esine sagladi imkani o esede saglar ama hic bir esin masrafini otekine harcayip para yok diyemez.. bakmakla yukumludur. Ona araba sana bisiklet degil yani. Ona ev alir sana kiralik tutar degil yani... ki bunu gibi her birinde ayri bir anlam yatar. At gozluguyle degil de kapsamli bakmak lazim o zaman.
Ayrica Hz meryem de secilmis bir kisidir. Hz isa yi dogurmustur. Yani kadinda secilmistir Allah tarafindan.. peygamber efendimiz kendi sokugunu bile kendi dikerdi.. simdi erkek hic bisey yapmiyor hersey kadinda.. e kadinda calisiyo eve katki sagliyo hatta yeri geliyo erkek yatiyo kadin ona bakiyo.. o zaman erkek olan benim kadin olan karsi cins... erkekligi ben yapiyorsam haklarida benimdir. . Bilmem anlatabildim mi..
Erkegim haksizsa harama el uzatmissa sus mu demis Allah ya da hangi hadiste haksizliga sus demis peygamber... haksizliga harama edepsizlige susmam. Haksizsam eyvallah. Ama degilsem kusura bakma kadin sus dememis kimse... kocam dine ters bisey yaptiginda destek mi vereyim zinaya gitti alkislayayim mi. O haklidir erkektir mi diyeyim. Bunlarda yaziyir mu hadiste..
Ben karar vermiyorum dinimizde yasak olan belli.. o yasagi yaparsa bunun yanlis yaptigina dinen kanitlarla gider muftuluge danisirim. Bunhn hukuku buysa yaparim...
Arapların dini değil Allahın dini. Sana sorarım arapların kendi dilinde olan kuranı araplardan daha iyi mi anladığını iddia ediyorsun? Ülkemizdeki çoğu insan tatlı su müslümanı dediğimiz cinsten. İşine gelene inanıyor işine gelmeyene inanmıyor. Ya inanıp tam müslüman olunmalı ya da dürüst olup müslüman olmadığını kabul etmeli. Ben bu arada ateistim söyleyim dedim. Beni hiç bağlamıyor.
Bence din yorum kabul etmez. Nettir ama insanlar kendine uydurmaya çalışır. Ner yardan ne serden vazgeçmek gibi ne gerektiği gibi davranıyorlar ne davrandıkları gibi olabiliyorlar.
Ha burada kadın hakları konusunda sonsuz destekçinim.
erkekler de kadınların üremesi için yaratıldı ki tür devam etsin her canlı üstün olmayı ister her tür de kendi türünü devam ettirmek ister eğer istemeseydi yaşam olmazdı intihar olurdu
Biyoloji ile cevap vermeye çalışıyorsun ama celişkiye düşüyorsun. Allah insanı üresin diye mi yarattı? Ha üresin diye yarattıysa ne diye çift cinsiyete ihtiyaç duysun? Ol deyince dediği her sey olan bir varlık tek bir cinsiyet yaratip onun kendi başına üremesini sağlayamaz mıydı?
Allah özelleşmis bir isim. Tıpkı Ra , Zeus veya Kronos gibi. Allah islam dininin tanrısıdır. Dinden bahsetmene gerek yok yani. Allah ve islam birbiriyle bağlıdır.
En İyi Cevaplar