Sana güvenen insanlara kendi içinde bir miktar güven duygusu bırak çünkü ihtiyacın olacaktır. (Hz. Mevlana)
Sık sık hataya düşen bir kimseye güvenmek hiç şüpheye düşmeyen birine güvenmekten daha iyidir. (E. Sovareid)

Kimseye güvenemiyorum. Ama iyi insanların olduğuna hala inananlardanim umudum var. Birine guvenmem için ne yapması gerekir bunu tam bilemiyorum bu derin bir konu. Ama insanları tanımak denizleri bardak bardak boşaltmaktan daha zordur. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Dua etmeliyiz..
inşaAllah...
Oyle birine guwenmeliyim ki beni , benden iyi bilmeli. Oyleki ben bir isteyeyim o bin vermeli. Hem verip verip de basima kakmamali. Olurda aldatirsan hata yaparsam ozurumu kabul edecek yucelikte olmali.. boyle biri yokk. Ben de oyle olmadigima gore bazen kendime de guwenmiyorum..
ALLÂH'ı anlatıyorsunuz gibime geldi.
Sizi sizden iyi bilen, affedici olan, yücelik ve kerem sahibi, lutufkar bir tek ALLÂH var..
MaşaAllah
Kendi olması lazım, dürüst olmalı ve içten pazarlıklı olmamalı
Cevap
1Cevap
Oyle olmadgni kimseye guvenmedgmi bilip savunuyorum ama biri geliyo iki lafina guvenip sonra kahroluyorum basa gelen cekilir
Bence hicbir zaman onyargili olmayın, muhakkak guvenmeniz gereken birisi çıktığında kaybedip uzulebilirsiniz
Evet güvendiğim insanlar var hayatımda. Birinin benim güvenimi sağlaması için öncelikle yalan söylememesi gerekir. Onun dışında onu tanıdıkça zaten güvenilir olup olmadığını anlayabiliyorsun. Gerçi bazıları çok güzel rol yapıyor orası ayrı mesele
Bu kadar uzun soru yazarken yorulmuyor musun hiç 🙄
Sorun değil, kendim de ogrenmis oluyorum.
Hem insanlarla bir seyler paylaşmak güzel.
Soruya gelecek olursak. Şöyle ki Güvenmediğimi hayatıma almam. Hayatıma aldığıma güvenmişimdir. Kolay güvenmem. İnce eleyip sık dokurum bu konuda. Eğer kolay güvenirde, dağlarıma kar yağdırmasına izin verirsem işte o zaman zayıf olan taraf ben olurum. Güvenmemek zayıflık değil, aksine güçtür.
ALLÂH, merhametsizler ve yalancilarla karşılaştırmasın.
Evet, Güven insanı zayıf kılar. (Ahmet Ümit)
Ve savunmasız olduğun icin en buyuk darbeyi de alabilirsin.
Onemli olan onu farkedebilmektir..
Uyanıklıktır güvenmemek. Fırsat bulan zehirli oktan kevgire çevirir yoksa. Bu zamana kadar kime güven versem suistimal etti. Böyle demekle haklıyım. Herkesin hayata bakışı farklı sonuçta
Evet kimse kimsenin yaşadıklarını bilemez.
Hem ben de çok gördüm, iyi niyetimin kullanıldığını, kırılmadım ama üzüldüm.
Bir daha guvenesim gelmiyor,
Ama yine de bazen düşünüyorum, ya bir gün benim durumumdaki bir insanı istemeden üzersem..
Güvenle merhameti karıştırmayın
Kelime hatamdan dolayı kusura bakmayın, ama güvenmeyince, belki de bir daha bulamayacagim kişiyi kaybederim.
Bu belkiler, işte insanı hep hataya sürükleyen bu belkiler. Kafanızı karıştıran aslında sizden başkası değil. İçinize yönelin ve ne istediğinize ne hissettiğinize bakın. İkilemdesiniz. Kusur yok est.
Evet hep diyorum, bana benden baska kimsenin zararı yoktur..
InsaAllah her sey yoluna girer
Allah razi olsun..
Kişinin kendine ettiğini, edemez kişiye hiçbir fani
Kimin bu söz?
Anlık geldi aklıma Celaleddin Rumi olsa gerek
Sağolun her sey için, selametle.
Dürüst olması gerekir. Evet güvendiğim insanlar var hayatımda.
Evet şu hayatta tek bir kişiye güveniyorum
Kim peki?
En yakın arkdaşım arkadaştan öte kardeşim💕💕
MasaAllah, Rabbim bozmasin
Aminn 😊😊
Güvendiğim bir tek ailem var, başkada yok.
Ne güzel, ALLÂH güveninizi kirmasin hiçbir zaman
Önemli olan da o zaten,
Hem aileye guven olmazsa :/
Sokakta arar insan güveni ve hicbir isi rast gitmez..
Kendime dahi güvenemiyorum..
Neden ne yaptınız ki kendinize?
Dürüst olsun doğal olsun yeter.
Güvenme;Kırılma.
Güveneceğiniz insanla belki de tanismadiniz.
Bence guvenilecek birileri hala var.
Yoksa da Aile vardir..
ALLÂH vardır, güvendiğimiz.
Olmadı
Peki güvenmen icin ne gerekir o kişide?
Takva gerekir. Takvalı insan asla ihanet etmez.
İmkansız gibi bir şey
Güvenmek yok.
Kimseye güvenmemek yaşamamaktır bence,
Peki neden guvenmezsiniz?
Ya ileride güveneceğiniz biri olması gerekmez mi?
Dürüst efendi olsun yeterli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar