Ya sinirlenmemek elde değil az önce yemek yiyordum yanıma sokuldu mamasını da yeni vermiştim karnı toktu yani dedim yine açıktı galiba gittim mamasını koydum burnunun tersiyle itti :/ totosunu döndü ya nankörler midir?
Cevabın nedir?
+1 yılİslamda kedinin önemi:
Kediye sordum:
Sana insanlar nankör diyorlar, ne dersin?
Kedi geldi ayaklarıma başını sürdü :
Nankör olmadığımı bilirsin... dedi.
Öyle bilsinler. Daha iyidir. Ne olur Sırrımı kimseye söyleme!
Peki dedim sana bir sual daha soracağım. Buyur dedi.
Sen bazen sahibinin elinin parmağına tırnağını batırırsın dedim.
Bende kabahat yok. Bunu bir bilseler. Tırnağımı eline batırdığım adam bile tövbe ederdi.
Sordum :
Benim bir siyah kedim vardı. Böyle yaptığını hiç görmedin.
O adamını biliyordu efendim.
Peki! Bir sual daha dedim.
Siz nereden düşerseniz hep ayaklarınızın üzerine düşersiniz. Bu nedir? dedim.
Efendim o da bizim yaratılış sırrımız, ama ben de bilmiyorum dedi.
Siz sebebini bilirsiniz. Bunda büyük bir sır gizlidir diye dedelerimizden kalma bir sözdür bu dedi
Tekrar elimi yaladı:
Aman efendim sırrımı kimseye söyleme dedi çekildi, sıçrayarak dama çıktı. Güneş var. Damda uyumak çok güzel...
Kedi ayaklarının üzerine düşer.
Fizyolojik sebebini ilim bir türlü söyleyemez.
Bunu bilirsen niçin düşmediğini o zaman fizik olarak da anlarsın. Söyleyemem dedim ya.
Huzurun kaçar, keşke söylemeye idim diye sızlanırsın.
Yalnız size birşey söyleyeyim:
Kediye eziyet etmeyiniz!
Kedi öldürenin sonu hüsrandır.
Evlâtlarına bile intikal eder.
Kedilere iyilik eden onları besleyen insanlara gıpta ederim.
Kedi edeb ve sabır timsalidir.
Kediye HAKKın bir mahlûku olarak bakarsanız, onun nankör olmadığını anlar, çok şeyler öğrenirsiniz.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba can kız. Bence değildir.
Sevgi, vefa, şefkat, nan-körlük... İnsanın, kendini evrenin merkezinde görüyor oluşundan kaynaklı yakıştırmalar gibi gelir hep. Gerek Tabiat Ana'ya afet dönemlerinde izafe edilen canavar suretlerinde, gerek hayvanlarla kurulan "ilişkide" yüklenilen üstte sıralı hasletlerde... İnsanca kavramları, hayvanlara mal ediyoruz. Alttaysa, bencilce bir tahsilat beklentisi var tabii.
Köpek için de sadık deriz mesela. Oysa o sadece sahibinin kokusunu takip ediyor da olabilir.
Tarkovski'nin İz Sürücüsü'nün hangar bölümünde, mühendis kafasının ilenmelerini dinleriz. "Dünya çok sıkıcı, her şey kati kanunlarla yürüyor." diyen bu adam, dünya dışı yaşam formlarının varlığını da bir kalemde yadsır.
Bir hayvanın yavrularını kollamasına bağlayacağım. Sanki aynı -mekanik- mühendis kafası, orada devreye girmeli. Biraz gaddarca gelmişti ilk okuduğumda. Yani mezkur himayenin sevgi değil de, saltık bir içgüdünün yansıması oluşundan bahsediliyordu. Neden sonra, büyüdüklerinde aynı yavruları tanımayan kimi annelerden haberdar olduğumda mantıklı gelmişti.
Kedinin ilgiye ihtiyacı var sanki. Bizlerinse Bilge Karasu'yu tekrar tekrar okumaya.10 Yorumla
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kediler sadece özgürlüklerine ve yaşam alanlarına fazlaca düşkün olduklarından ve insan tarafından kontrolü ve eğitimi köpeklere göre zor olduğundan herşeyi ve her canlıyı kontrol etmeye alışmış insanoğlu tarafından nankör olarak olarak adlandırılmaktadır..
İnsandan daha nankör olan bir canlı yoktur..İyilik yaparsın sırtından vururlar..Yardım edersin yüzüne sahte gülücük atar arkandan kuyunu kazarlar..
Kediler nasıl hissederlerse onu yansıtır öyle davranırlar..İnsanlar gibi yüzlerine maske takmazlar..
O yüzden hangisi olursa olsun hayvanlar insanoğlundan daha samimi geliyor bana..30 Yorumla
+1 yılKediler nankör değillerdir aksine minnet duyguları çok ağırdır onlarda, ben kedime yemek verdiğim de önce bacaklarıma dolanıp teşekkür etmeden yemezdi :) Ayrıca o sadece yemek yerken gelmez yanına onun haricinde bir işle uğraşırsan kıskanır kitap okursan tepene çıkar dikkatini çekmeye çalışır, ya nasıl desem ki bildiğin kıskanıyorlar :)
5220 Yorumla- +1 yıl
evet böyle kafasını toslar gibi bir sürünmesi var üzerime doğrudur :D
sürekli onu okşamamı ister pisiciğim benim :)) - +1 yıl
Bu da tribidir belki :D Çok nazlılar yahu :D
- +1 yıl
O toslamalarına hayranım ya :D geceleri tınaklarını saçlarıma doluyodu şapşirik :D ayy özledim ben ağlamaya gdyrm .s.s.s :D
- +1 yıl
ne kadardır senin yanında :)
- +1 yıl
selam söyle kankime o zaman :D
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Sen bunlari anlatirkenn benm kedi sevesm geldi yaa ^-^
- +1 yıl
Ben bu işle 8 yıldır ilgiliyim o kedilerin toslamaları size güvendiği anlamına geliyor güvenini göstermek için :)
- +1 yıl
Bu dünyada boyleler oteki dunya da farkli :))
- +1 yıl
Söylediklerinin tamamına katılamakla birlikte çekyatın altına sıçmaktan ne anladıklarını anlamadığımı da belirtmeden edemiyorum.
- +1 yıl
o bir hayvan. insan gibi dusunemiyor once bunu bir hatirlarsaniz sorunun cevabini alacaksiniz.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
159
Cevap
303Cevap
Kediler insanlara nankördür Allah a değil insanların verdiğini Allah tan bilirlermiş. Köpekler ise Allah a nankörmüş insanların verdiğini insandan bilir ona göre hareket edermiş. Köpek beslemk günah ewin içinde bunun nedeni bu olabilir.. Domuzlar lanetli neden mesela kendi dışkılarını yediği için Allah tarafndan lanetlenmiş hayvan ve eti yenmez. Kedileri sewiorum cünkü Peygamberimizde onları sewiomuş ve kedilern başındaki dört parmak izi Peygamberimizn elini simgeler Peygamberimiz bir kedinin başını okşamış cünkü.. :)
30 YorumlaKediler nankör değildir. Kediler rızıkının Allah'tan geldiğine inanan hayvanlardır. Siz ona yemek versenizde vermesenizde Allah'ın onlara rızık vereceğine inanırlar. Nanköe olan köpeklerdir aslında. Şeytan HZ. Adem'e secde durmadığı zaman toprağa tükürmüştür. Allah Hz. Ademi yarattıgında şeytanın tükürdüğü toprağı alıp üflemesini emretmiştir. Hz. Adem topragı üflediğinde köpek yaradılmıştır. Köpekler insanın toprağından olduğundan insana sadıktır fakat Allah'a nankördür bir açıdan. Açıklaya bildiysem ne mutlu bana :D
13 YorumlaKediler nankördür bir nene teorisi. Aşırı saçma bişey bir kere o hayvan düşünemezki nankörlük yapsın üç tane kedim var. Benimki lerde karnı tok olduğu halde yemeğe atılıyolar sonra veriyorum bakma bile bakmıyolar. Zaten bu aralar yediği mamanın haddi hesabı yok :D
12 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 3,1b cevap paylaştı. ya ondan degılkı karnı toksa yemez de yanına gelıyorsa sen yemek yerken ızlemeyıde sever benım kedıde oyle yapardı yerken gozunu dıker bakarda sevgı ıster bazen laptop kullanırsan ustune cıkar yatar oyle tepene cıkar gozunu dıker sen bırseyle ugrasırken sana bakar ılgıye cok duskunler ve arastırmayı severler
14 Yorumla- +1 yıl
haha oyledır ben iş yerınde baktım 1 yıl cok ıyı tanıım da onları ve 2 kez doğurmustuda cok severse sahıbını doğuruken yanına cagırıda dınler senı tv ızlemeyı sever sese cok duyarlı bebek sesıde olsa her yerı karıstırır ve cok ılgı bekler kucakya gogusunun ustunde uyumak ıster yuzune surter ayaklarına surter oynamak ıster cok kıskanctır cok farklı yaratıklar wc ye bıle gıtsen yanına gelır ıcerı gelır zorla
Kedi nankör değildir, aksine evine ve evde yaşayanlara çok bağlıdır, yalnız kalmak istemez, uyursan seni korumak için yanında durur uyumasa bile, bekler başında, canın sıkılırsa hisseder gelir sarılır, teselli eder oyunlar yaparark, başın ağrırsa bunu anlar ve başını yalamaya başlar ağrını bile geçirebilir
Kedi asla nankör değildir, sadece özgür ruhludur, köpek gibi sürekli senin ağzının içine bakmaz, kafasına göre takılır. Bu yüzden egosu yüksek insanların kendilerine köle olmayan hayvan için çıkardığı dedikodudur sadece bu.10 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle degiller en son kedim kadar zeki kedi gormedim kizdigimi uzgun olmdugumu nasilda anliyodu anlatamam her konuda cok zekiydi biz insanlar gibi tuvalete gidip cok komik pozisyonda tuvaletini yapardi :Dd bence kopekler y@vs@k kediler asil olur :)
20 YorumlaNedendir bilmem insana en yakın kedileri bulurum ben. Hepsinin karakteri farklı. Bazısı menfaatçi oluyor, bazısı oyuncu, bazısı tembel... Anlık olarak bile değişebiliyor tepkileri. Kediler nankör asla değildir. Nankörse de bir insan ne kadar nankörse o kadar nankördür. Kedi candır.
10 Yorumla
+1 yılKarnını doyurduktan sonra yanına gelip ilgi oyalanma şakalaşma şımarmak istiyordu belkide sen anlamamış olabilirmisin? Bazı kediler karnı doyunca sahibinin yanına ilgi duymaya giderler. Fakat nankör olmaları tabiatı gereğidir. Unutulmamalıdırki her ne kadar evlerde temiz gıdalarla besleniyorlarsada onlar bireri leş yiyicidir.
10 Yorumla
+1 yılbenim pisiciğim öyle değil, yemeğini vereceğimde kuyruğunu titreterek ne kadar mutlu olduğunu gösterir ^^ sonra yemeğini yer ve kucağıma gelip uyur :) bide o mırlaması yok mu öyle kediyi alıp sıkasım gelir sevgimden :D
12 Yorumla- +1 yıl
Kafasını da tosluyodur sana o :D
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılNankör değillermiş :) peygamber efendimize yardımda bulunmuş peygamber efendimizde başını okşamış senin sırtın hiç yere gelmesin demiş ve altın kasede yemek vermiş o yüzden gözleri kapalı yemek yerlermiş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Çiftleşme zamanı olduğundan olabilir
10 Yorumla Hayır kedi nankör değildir rızıkın ALLAH (C. C) sen geldiğini senin vermediğini sana muhtaç olmadığını bilir ALLAH'hı zikreder ama köpek nankordur yemeği kim verirse sahibini o bilir unutmaki kediyi hapis eden azap ceker ( ALLAH ) hayvanlar benim sessiz kullarımdır buyurmuştur. saygılar
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 3,4b cevap paylaştı. Soru namkör diye başlamış,detayda nömkör diye devam etmiş.Cevaplarda ninkire kadar gider bu sdfgf
52 YorumlaKedi bu. İhtiyacını gördünüz diye köpeğiniz olmasını beklemeyin :) Minnet duyguları düşüktür. Ama olur olmadık yerlerde gelip size sıcaklığını göstererek gönlünüz almayı bilir :) "Kimse benim sahibim olamaz, ben buraların sahibiyim" edasıyla hareket etmesine alışın. Bu nankörlük değil başka bir şey. Gururlu hayvanlar.
12 Yorumla
+1 yıl1) Evimin bahçesine genelde kedi gelirdi ona sürekli peynir süt verirdim. Biran seveyim derken elimi tırmaladı.
2) Akşam çöp atmaya giderken çöp biraz ağırdı çöp kutusunun içinde kedi varmış ama haberim yoktu attım kedi ezildi birden fırlayarak yüzüme atladı ve yüzümü tırmaladı. Kara bir kediydi.
3) Gerçekten nankör oluyorlar. Bir insan ölü olsun kedi hemen yemeye başlar ama köpek olsun başında bekleyip havlamaya başlar. Bu yüzden kedileri hiç sevmiyorum önümde artık susuzluktan geberecek bir kedi olsun genede su vermem.00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılKöpekler sadakat duygusunu bilirler mi, ya da yılanlar hain oldukları için mi saldırganlar, fareler gerçekten zarar vermek için mi yiyeceklere saldırır. Yoksa bunların hepsi birer iç güdümüdür. Evet kediler nankör ya da köpekler sadık değildir. İç güdüsü gereği kedi fazla ilgiye gelmediği bir anda tırmalayı verir veya köpekler aşırı ilgili olduğunuzda oda bu ilgiye karşılık hep yanınzda olur. ya da bunun gibi birşey.
20 Yorumla Bakın, kedilerin “nankörlük” tabir edilen görünüşteki minnetsizlikleri, Üstad’ın bakış açısıyla nasıl bir hakikat dersine dönüyor ve kedi milletini haksız bir ithamdan kurtardığı gibi, bizlere de yine çok kıymetli ve hikmetli bir ders veriyor:
“Hatırıma geldi, “Nasıl bu vazifesiz canavarcıklara mübârek denilir?” Sonra gece yatmak için uzandım. Baktım, o kedilerden birisi geldi, yastığıma dayandı, ağzını kulağıma getirdi. Sarîh bir sûrette, “Yâ Rahîm, yâ Rahîm, yâ Rahîm, yâ Rahîm” diyerek, güyâ hatırıma gelen îtirazı ve tahkiri, tâifesi nâmına reddedip yüzüme çarptı.00 Yorumlakediye nankör köpeğe sadık denmesinin bir sebebi de , sahibi öldüğünde köpeğin saatlerce başucunda bekleyerek kedininse sahibin kulaklarından yemeye başlaması şeklinde verdikleri tepki söylentisi. kediler hakkında bu söylenti ne kadar doğru acaba? köpeğin vefakarlığıyla ilgili pek çok film de var ama kediler bu anlamda nerde bilemedim. :)
03 Yorumlakedi nankör degildir yaratanını bilir o yüzden köpek kadar sadık olmazlar yaratanın ALLAH oldugunu bilir ama köpekler bilmez sen onunla ilgilenince onu sen yarattın sanarlar o yüzden sen kedilere yemek verdiginde önce rabbine minnet duyar tesekkür ederler
10 Yorumla
+1 yıldün yemek yemeye küçük bir yere oturdum aperatifçilere işte ağzıma atacam lokmayı kedi geldi gözümün içine bakıyo kıyamadım içim el vermedi verdim bir dilim kaçtı yedi geri gelmiş birde dikkat çekmeye çalışıyo hain kaç kez verdim kaçıp kaçıp geri geliyor en sonunda bağırdım elimde ki teneke kolanın kapağını göstererek al istersen bunu da vereyim git facebookta okey oyna çip kazan dedim millet bana bakıyo gülüyo sinirlendim kalktım gittim (: bak şuanda sinirlendim
10 Yorumla
+1 yılYemek yerken yanına sokulması illa ki acıktığından değildir kediler her zaman insanların ne yediğini merak eder koklamaya çalışırlar. Benim kedim de bir kutu mama yesin yine de sırf ben yiyorum diye bir parça ekmek için bin takla atar. İstediği senin ilgin de olabilir ayrıca
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKediye göre değilir bazıları çok sevimli oluyo hiç tırmık falan atmıyolar ama bazıları da besle kargayı oysun gözünü dedirtiyo. Ben dışarıda besliyorum sokak kedilerini ama bir kersinde sevmeye kalktım tırmık attı. Gerçi onlar hayvan anlamazşar böyle şeylerden ama tırmık atmasaydı keşke:dd
10 YorumlaYok canım onuda nerden cikardin.. esas nankor insanlardir.. bir yerde okumustum kediler yedigi mamayi insanlardan degil durek verenin sahibi allahtan bildukleri icin veren insani oek gale almadiklari icun nankoe gibi gorunurlarmis insanin nazarinda. kopekler ise tam tersi oldugu icin sadik gorunurlermis. ben ole okudum. mantikki geldi:))
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki değildir. Karakter olarak insana en yakın hayvandır. Onlarında bir terbiye sistemleri var aslında ve egoları yüksek varlıklar :) onu pohpohladığın sürece sıkıntı yok ama kuyruğuna basarsan heryer feryad-ı figan. Bir kedi hiçbir zaman durduk yere bir tepki vermez her zaman karşısındakinin etkisine göre hareket eder. Aslında onlar birazda abartılı yaşamayı seven hayvanlar ona yaklaşırken insanları göz önüne al:d sevgi olsun ilgi olsun yemek olsun fark ermez hep çok hep çok isterler karınları tok gözleri açtır :)
00 YorumlaKediler asil hayvanlardır şimdi kaybettiğim iran kedim geldi aklıma :(( hep gelir yanıma uzanırdı aman yaaaa:((
23 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen evde öldüğün vakit, yemek olarak senin leşini yer.
22 Yorumla- +1 yıl
Evet.
+1 yılnankör değiller. ehlikeyf oldukları kesin. ne verirsen karşılığını alsın, koşulsuz sevgilerini ööyle gurursuzca sağa sola saçmazlar. seni herkesten her şeyden çok sahiplenir. ilgilendiğini hissederse saatlerce sana dokunmadan oyalayabilir kendini, ilgin onun üzerinden eksildiği zaman ise yaptığın işi bozar, huzurunu kaçırır.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 995 cevap paylaştı.
+1 yılBen kedimi anlatsam bitiremem. Hayvan o kadar bağlı ki kendini yalıyor temizliyor arada sevabına beni de yalıyor ^^ Çok yaramaz bilerek yaramaz yetiştiriyorum hiç sevmem yerinde oturup somurtan kedileri. Geliyor pc başındayken birden boynuma atlayıp ısırıyor, yalıyor, kollarıyla bildiğin sarılıyor hayvan.. Neyse hepsini anlatmayayım kıskanırsınız :)
00 Yorumla
+1 yılEvet nankorlerdir hatta soyle birsey duydum ne kadar dogru bilemem kedilere ne kadar yeme versende oteki dunyada bunu aksiliyomus yani bana yemek vermedi gibi sikayetlerde bulunuyomus ama topragin ustunde yedirdigin zaman toprak sahit oluyor gibi bir seyler duydum ne kadar dogru bilemem :●
00 YorumlaHergun sen ye aynı şeyleri çok guzelse :) onlarda can arada sırada kendi yediklerşnizdende verin nakormudur deildir siz onu kovmazsanız ölene kadar durur yanınızda olucegini anladıgında uzaklaşır nankor olsa sahibim kahrolsun ben olunce diye dibimizden ayrılmazlardı..
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 357 cevap paylaştı. Nankorler evet benim şerefsiz kedimde beni brakti gitti oysaki ona çok baglanmistim simdi sokakta bide yavruları olmuş ırspının beni görünce yan yan zıplaya zıplaya kacio koca bulmuş kendine :///
22 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı. kedilerin canları yandığında tepkisi sert olur. sabırsızdırlar. yani hemen kendini savunmak için bir saldırı tepkisi verir. ayrıca yemek vermeyip canını yaksanız terkeder. bu nedenle nankör derler. köpekler ise sabırlıdır. can yakıcı davransanız da ne terkeder ne ısırır sabreder. durum bu. aslında onlarınki bir savunma mekanizması
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılvalla benım evımde var bır nankorlugunu gormedım aksıne yararlarını goruyorum..
senın yanında olup sırınlık yapıyor ıste aclıgından degıl kı :) ılla sokulur yanına o da yemek ıster.. cunku sahıbısın.. aynı seylerı bende yasıyorum.. sokuluyor yıcek gıbı yapıyor burnunu sokuyor yemıyor :D00 Yorumla Kedileri anlamak zordur. kedi acıktığı zaman sırnaşır. ekmek verdiğin zaman sırtını döner gider. millet zannederki kediler nankördür. halbuki tam tersi. kedi rızkın ALLAH tan geldiğine inanır. sen ekmek verdiğin zaman köpek gibi sana yalakalık yapmaz. o ekmeğin gerçek ikramcısı olan ALLAH a şükür eder.
10 Yorumla
+1 yılBizim komşunundu biz aldık 3 gün sonra yine geri verdik :D valla yemeğini verdim boş zamanlarında yumak attım oynadım film izlerken gelip kucağında yatıyor çok tatlı ama kafasına dokununca diş gösteriyordu kızdı kedi sizin gibi hareketleri :)
11 Yorumla
+1 yılHAYIR KESİNİKLE NANKÖR DEĞİLDİRLER NEDEN DERSENİZ KÖPEKLE KEDİNİN ARASINDAKİ FARK ŞU KEDİ RIZKINI ALLAHTAN BEKLER O YÜZDEN YEMEK VEREN İNSAN ONA BAKAN İNSAN HER ZAMAN 2. PLANDADIR
KÖPEK İSE YEMEĞİ ÇOK SEVER HER ZAMAN 1. PLANDA TUTAR SAHİBİNİ YEMEK İÇİN KULUN KÖLEN OLUR :)00 Yorumla
+1 yılKediler nankor degilelr benim bir kedim vardi 3 yillik ama kayboldu 😭😓😢
O benim hayat arkadasin di bitanemdi herseymdi ben hastalandmda sabaha kadar bekliyordu basimda bir insan gibi ben uyumasaydm o uyumazdi yani onun icin diyorm kediler nankor degl aksine dunyanin en iyi en sevimli en tatli seyleri keske o gnlerkme doneblmsem 😔😓😢00 Yorumla
+1 yılbir söz vardı: "Köpekler onları doyuranin yemek verenin sahipleri olduğunu sanirlar ve bu yüzden çok sadiktirlar, kedilerse o nimetin Allahtan geldiğini bilirler" gibisinden bir sözdü ilginç gerçekten
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılnankorler ama bizim kadar olamazlar asla arkanı dondugunde sırtından vurmazlar
110 Yorumla- +1 yıl
kediyi kacırdın galıba :)
- +1 yıl
o senın guzellıgın
- +1 yıl
1 2 3 tıp soru sahıbı :)
- +1 yıl
neysekı cok ınce bırısıymıssınızde kovalanmadık tsk ederım 1 2 3 tıp :))
hemde ne biçim. önüne et koyarsın biraz yer bırakır sen çorba içersin koklayıp mahveder çorbayı. lan çorba çorba şerefsiz hayvan.
11 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılBen kesime ölürüm öyle bal ki birlikte uyuyup birlikte uuyanıyoruz çok seviyorum isterse nankör olsun Vazgeçmem ondan hem ben onu bir çıkar için sevmiyorumki nankörlüğünden rahatsız olayım
14 Yorumla- +1 yıl
2 seninki bayağı büyükmüş
Benimki bebiş daha :) - +1 yıl
Ama buda çok mızmıs Sabahları bir uyanıyorum ya boynumda ya da basımda yatıyo yatağında yatmıyo
AA belki sen bilirsin ağzı çok kötü kokuyo niye öyle naneli şeker geçirmeyi bile düşündüm napcam ben?
Şöyle bişey duymuştum; Köpekler sahibini yaratıcısı zanneder o nedenle sadıklarmış, Kediler ise yaratıcısını bilir o nedenle insana fazla önem vermezmiş bizde nankör diyoz hayvana peygamberimizin en sevdiği hayvanlardan biridir.
20 YorumlaAçlıkla karar kılamazsın. Çünkü, peygamber efendimiz kedilerin rızkını allahtan aldığını insanların vesairelerin sadece aracı olduğundan haberdar olduğu için yemeği senin değil allahın verdiğini bilir.
10 Yorumla
+1 yılCocuklugumdan beri kedi bakiyorum.
nankor degiller sadece kendileri istemedikleri surece onlari sevemezsin. Cok duygulu ve hisli hayvanlar ve bebekliginden itibaren elinizde buyuduyse huylari size benzer. Ilginc ama gercek. Sadece yilis yilis bir hayvan degil. Asildir. Nankor degil aksine vefalidir. terketmez sizi.10 YorumlaYemek yerken gözlerini kapattıkları için nankörlük yapacağı ihtimalinden söylenmiştir. Aslında nankör değillerdir özellikle Allah (c. c) bolca zikrederek şükrünü gösterirler
20 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=Sfov0rnOtVo
ben nankör olduğuna inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılkediler vefalıdır. onlar dışarı çıkar rızkını arar ve tekrar aynı yere döner.. senin kedin tek olduğundan dikkatini çekmeye çalışıyor. yanına eş almalısın.
10 YorumlaKediler şeytanın korktuğu hayvandır şunu söylemek istiyorum ki Hz. Muhammed (SAV) kedileri severdi ve bu yüzden şeytan kediden korkardı yani kediya nankör demek ne kadar doğru buna siz karar vermelisiniz.
20 Yorumla
+1 yılKedi gibiyim
acıktıgımda yemeği yerim
karnım doydugumda sırtımı döner uyurum :/
ama nankör değilim :(30 Yorumla
+1 yılben kedimi alalı 1 yıl oldu ama en ne yaparsam yapayım bana hiç öyle şeyler yapmaz ona vursam bile ertesi gün unutur ama hiç vurmadım sadece yanlışlıkla kuyruğuna bastım bağırdı ertesi gün her zaman ki gibi davranıyodu kediden kediye değişiyo galiba :)
00 YorumlaKendi kedim var birkaç günlük yavrudur kendisi.
Nankörlük denilen şey saçma daha çok triplidir gibi birşey demek daha mantıklı. Kendilerine birşey yaparsanız size kızar veya tuvalet kumunun yerini değiştirirseniz öfkeden başka yerlere yapar tuvaletini. Burnunun tersiyle ittiyse ve birkaç kez olduysa hastadır veteriner e götürmeni öneririm.00 Yorumla
+1 yılNe Demiş şair
Kediler nankör,
Tilkiler kurnaz,
Kargalar kurnaz,
Yılanlar sinsi,
Insanlar hepsi;)20 Yorumla
+1 yılEv arkadaşımın kedisi var. Bildiğin aşk yaşıyorlar. Ev arkadaşım eve gelmediğinde tüm gün ağlıyor. İşten çıkıp eve geldiğinde kız daha kapıyı açmadan kapıya fırlıyor ve miyav diyerek onu selamlıyor, sırnaşıyor. Çok tatlılar...
01 Yorumla
+1 yılOlan da vardır olmayan da vardır. Bize nankör gibi gelir ama kedilere köpekler gibi istediklerini yaptıramassın. Onlar daha özgürdür. Emir almayı sevmez. Böyle olmaları sadık olmadıklarını göstermez. İnsanlar daha nankör.
10 Yorumla
+1 yıl12.5 falandım işte sokakta bir tane sevimli kedi görmüştüm yavaşça yanına sokulup başını okşamaya başlamıştım ki çevik bir hamleyle bir anda elime diş geçirmişti -.- Ama geçenlerde temiz bir sokak kedisini kendime alıştırmıştım hatta bir ara kucağımda uyutmuştum, bu sefer nankörlük benden dedim bir anda çektim kendimi... Onlara onların taktiğini uyguladım. s
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı. niye nankör olsun ya. Kim ne nankörlüğünü görmüş. Şirket hisselerini üstüne mi geçirmiş, birinin ekmeğini elindenmi almış. Geliyo yemeğini yiyo kucağına yatıyo kendini sevdiriyo oynuyo gidiyo takılıyo. Köpek gibi gezdirme sıkıntısı da yok. Kendi hallediyo herşeyi daha ne olsun
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kesinlikle nankör değillerdir o senden ilgi istiyor sevgi istiyor o kadar dedemin bir kedisi vardı yılda bir kez görsede beni hiç unutmazdı
12 Yorumla
+1 yıl"Kediler nankör ya da necis değillerdir onlar sadece ayağınıza dolanırlar." (Hadis- Şerif) Kediler nankör değiller sadece rızkı verenin Allah olduğunu bilip insana minnet etmezler.
30 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yuh yani vala yaaa.. ne alaka şimdi. Kediler şımarık ve sırnaşıktır. Nankörlükleri sadece Arabesk müziktedir :-)
10 YorumlaKediler insanları büyük kedi olarak gördüğü bilim olarak kesinleştirilmiştir. O yüzden bizi insan olarak değil kedi olarak görüyor ne yaparsan kıskanabilir.
11 YorumlaDişi köpek daha kötü, yolda gezdiriyodum ( komşumun köpeği) tanıdıpı birini gördü gitti bir daha da yanıma gelmedi :(
10 Yorumla- Devamını Gör (402)
Devamını Gör(447)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem