• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Diğer

Evrim teorisi gercekmi? ne dusunuyorsunuz?

Nazlı__Tesfaye
Nazlı__Tesfaye Takip Et
Xper 6 Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
biri beni aydinlatsin ya
Evrim teorisi gercekmi? ne dusunuyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• RRRaskoInikov
    RRRaskoInikov Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 35%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.

Üniversitede evrim dersi almış ve bir çok profesörün konferansına katılmış biri olarak cevaplayacağım.

Öncelikle evrimsel süreçte herkesin sorduğu soru; ARA GEÇİŞ FORMU NEDEN YOK?
    Ara geçiş formlarından birkaç tanesi; Archaeopteryx
    Odontochelys semitestacea
    Tiktaalik rosae
    Ambulocetus

Evrim bir teoridir nedeni ise evrimin gerçekleşmesi milyonlarca yıl sürmesidir yani bir bilim insanı milyonlarca yıl yaşayıp canlıları gözetlemeli ki evrim var ya da yok denilebilsin.

Problemin tespiti
    Veri toplama
    Hipotez kurma
    Kontrollü deney
    Teori
    Kanun

Sıralama bu şekildedir. Kanun bir şeyin kesinliğini belli eder.

Bazı canlılar evrim geçirmez. Mesela köpekbalıkları 400 milyon yıl yaşındadır ağaçların yaşı ise 350 milyondur. Biz modern insanların yaşı ise 100 bin yıldır.

Evrim teorisi var ya da yok diyebilmek için ciddi bir bilgi birikimine ihtiyaç vardır, öyle işkembeden sallamakla olmaz.

Evrim teorisi yok diyorsanız, bir makale yazar bunu Latince'ye çevirttirir NATURE isimli dergiye gönderirsiniz. Ve tüm bilim dünyası sizi konuşur, ayrıca finansal gelir elde etmiş olursunuz.

NATURE, 4 Kasım 1869'da yayın hayatına başlayan dünyaca ünlü bilim dergisi. Yalnızca en üst düzey bilimsel çalışmalar yayınlanır.

Cahil cahil konuşup sinirimi zıplatmayın.

1
    1 Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

Maymundan mı geldik diyenlere; aklı başında hiçbir bilim insanı maymundan geldik dememiştir sadece şempanzelerle evrimsel kuzenleriz denmiştir ve bu da kanıtlanmıştır. Biz insanlarla bonobo şempanzeleri arasındaki genetik benzerlik oranı %99.23 dür. 0.77 lik fark bizi dünyanın en zeki ırkı yapmaktadır.

İlla maymundan gelmek istiyorsanız siz yine gelin ama Türkiye'de çok fazla maymun var biraz farklı ülkelere gidin.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• kirbaclisahip1
    kirbaclisahip1 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Tabii ki gerçek bunu dindarlar dahi içten içe biliyorlar ancak kabul etmeye korkuyorlar. Kabul ederlerse manevi dünyaları yerle bir olacak. Onlar sanıyor ki manevi tatmin sadece dinle olur, yanılıyorlar.

1
    5 Yorumla
    • Asilemcim
      Asilemcim
      +1 yıl

Yo niye? Evrim olabilir ama olmayada bilir. Evrim insanin nasil yaratildiginla ilgili bilgi vermiyor kusura bakma. Sadece evrim gecirdigini savunuyor. Ucuk bir misal maymundan geliyoruz diyelim kabul ettim peki maymunu kim yaratti? ya da diyelim maymunda evrim gecire gecire oldu. Peki ilk madde? Ilk atom? Zaman ve ya madde dahi yokken ne nasil evrim gecirebilir?

Yorumla
    • mysparetime
      mysparetime
      +1 yıl

@Asilemcim bu yoruma kısmen katılıyorum. en mantıklsı bu

Yorumla
    • kirbaclisahip1
      kirbaclisahip1
      +1 yıl

@Asilemcim , materyalistlerin bir sözü vardır "first of All, there was matter" yani "ilk başta madde vardı". Daha da açık söylersek madde ezelidir, kısacası madde yaratılmamistir hep var olagelmiştir. Tıpkı tanrınin yaratılmadigi gibi. Nasil ki birileri tanrının ezeli olduğuna, bir başlangıç noktasının olmadığına inaniyorsa bazıları da maddenin (aslında modern görüşe göre enerjinin) ezeli olduğuna, hiç kimse tarafından yaratılmadigina inanıyor.

Gelelim evrimin neyin hakkında bilgi verdiğine. Dediğin gibi evrim insanın nasıl değişimlerden geçerek bugüne geldiğini anlatıyor ama başlangıcı taa 4 milyar yıl öncesine, ilk Amino asit gruplarına kadar indirgiyor. Kısacası evrim sadece maymun-insan geçişini değil, ilk canlı organizmanın (bakteri) nasıl ortaya çıktığını da anlatıyor

Yorumla
    • Tatlıçocuks
      Tatlıçocuks
      +1 yıl

Yanlızca ezel olan yüce rabbim Allah ihlas süresini anlayaman herkese Allahdan hidayet diliyorum rabbim sizlerede hidayet nasip eylesin

Yorumla
    • kirbaclisahip1
      kirbaclisahip1
      +1 yıl

@Tatlıçocuks amin

Yorumla
  • Cansuuu222222
    Cansuuu222222 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27 , eic 73%
    +1 yıl

İnsan değişim içindedir Değişim zorunludur Evrende bir saniyede bir çok olay yaşanır vücudumuz da öyle 10 yıl önceki fotoğrafına baktığında değişimleri görürsün Varlıklar başkalaşım geçirerek yeni varlıkları oluşturur anne karnındayken bu olaylar başlar Gerek çevre olsun gerek kalıtsal özellikler olsun farklı gorunmemizi sağlar evrim budur günümüzden milyonlarca yıldan beri çevre dünya ve canlı yapısının değişmesidir Evrime inanmak ve evrim teorisine inanmak farklı şeylerdir ben evrime inanıyorum ama evrim teorisine inanmıyorum bir insandan insan ortaya çıkar maymunlarda bilinç yoktur ve bilinç zamanla kazanılacak bir şey de değildir o halde bir maymun baskalasarak insana donusemez adı üstünde teori bunlar benim fikirkerim gelecekte ne olduğunu kesin olarak anlarız umarım

1
    2 Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye
      +1 yıl

fikrini sevdim, sence insan nasil olustu kisa ve net kendi dusunceni yazarmisin?

Yorumla
    • Cansuuu222222
      Cansuuu222222
      +1 yıl

Dünya oluşumunda ilk önce tek hücreli canlılar oluşuyor Onların oluşmasını sağlayan koşulların insanlarin oluşumunu da sağladığını düşünüyorum bir siralamaya göre oluşmuşuz en ilkelden en karışık mekanizmaya giden bir sıralama var insan bedeninin oluşması belki de tek hücreli bir canlı nasıl oluştuysa öyle oluşmuştur ama asıl insanı insan yapan şey yani akıl ve bilinç yalnızca dinle açıklanır

Yorumla
  • ashpink
    ashpink Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30 , eic 73%
    +1 yıl

Tabi ki gerçek. Bilimsel olarak kanıtlandı araştırabilirsin.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

6

Cevap

20

Cevap

• Rakine
    Rakine Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 96%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 460 cevap paylaştı.

"Evrim teorisi gerçek mi?" sorusu çok saçma olmuş. Gerçek olsaydı teori olmazdı. Bir teori ispat edildiği zaman gerçek olur. Evrim hala bir teoridir. Gerçek olması için çok adım atılmış ve bulgular elde edilmiş, ancak hala evrimin gerçek olması için gerekli olan ara dönemlere ait bulgular elde edilememiştir.
    Burada şunu da belirtelim. Yaratılış bir teori değil, bir inanıştır. Hiç bir bilimsel dayanağı yoktur. İnanır ya da inanmazsınız. Evrim ile yaratılışı karşılaştırmak da bilimsel olarak saçma bir olaydır.

1
    0 Yorumla
  • KumruSahin
    KumruSahin Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 83%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.

evrim teorisinin gerçek olup olmadığını sormak, dünyanın düz mü yuvarlık mı olduğunu sormak gibidir.

Bazı kendini dindar sanan cahiller evrim teorisinin yaradılışı inkar ettiğini sanarak inkar etmeye kalkarlar. Oysa İslam dini ile Evrim teorisi çelişmez. İşte yobazlar evrim teorisinin ne olduğunu bilmedikleri gibi kendi dinlerini de bilmezler.

Evrim teorisine karşı çıkan Katolik Kilisesi öğretisidir. İslamın içine İseviliği sokanlar, yobazları da böyle kullanırlar.

Hepsi bu.

1
    1 Yorumla
    • Master81
      Master81
      +1 yıl

Bu sitede tüm görüşlerine katıldığım tek kişi sizsiniz.

Yine yaptınız.

İslami kaynak olarak uyduruk hadislere bakmaz direk gerçek kaynağı incelerse müslüman olduğunu iddia eden şahışlar, Evrim’e dair hiçbir terslik göremezler Kuran’da

Yorumla
  • DostoNeyski
    DostoNeyski Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 44%
    +1 yıl

Balıktan insana evrilmek olayı saçmalığın daniskası. Ama ilk insandan bu yana çok şey değişmiş olabilir. Aynı şekilde değişiyorda. Canlılar uyum sağlamak için değişmek zorunda

1
    0 Yorumla
  • BaronSamedi
    BaronSamedi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 41%
    +1 yıl

Gerçek olabilir, herşey mantık çerçevesinde, taşlar yerine oturacak şekilde oturtulmuş. En azından peri masallarıyla kandırmak yerine bilimle sebebini açıklıyorlar bize.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

evrim teorisi nedir boş işler bir kac insanuın uydurdugu seyler neticede madem evrim terorisi gercek neden ölümsüzlügü bulamamışlar bu kadar zekilerse neticede teorilerde cürütülebilir sen ilk bu vreni yaratanı biliyomusun bu kusursuz denecek gezegeni canlıları ve insanı yaratanı biliyosan evrim teorisine ihtiyac yok

0
    7 Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

Bu kişinin siteden atılması lazım bu kadar cahillik öldürücüdür.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@RRRaskoInikov akıllılar bir şey atıyo cahillerde atamıyomu atarken desteklimi atalım ):

Yorumla
    • heartlesswoman
      heartlesswoman
      +1 yıl

@RRRaskoInikov DELİRİCEM AHSJFAHFASFGHAJKFASFH

Yorumla
    • Messerschmitt
      Messerschmitt
      +1 yıl

abi çok mantıklı ya aydınlandım şu an.
      evrim teorisi de zaten insanların ölümsüzlüğü üzerine bir teori. evrim teorisi olsa insanlar ölümsüz olurdu. kafası kopunca yeni kafa falan çıkar :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Messerschmitt mesele insanların maymun olması ya da ademden gelmesi meselesi degil direk mesele islamı yok saymak bunların düşünceleri teorilerle üç beş ölümlünün toplanmasıyla teori uydurmaları gerceklikle bagdaşmadıgı için en güzel din islam dini dedim yoksa heralde bizde biliyoruz

Yorumla
    • Messerschmitt
      Messerschmitt
      +1 yıl

islam, bilim adamlarının umrunda değil ki. olay canlılığın kökeni mantıklı şekilde açıklamak. bunun için pek çok bilimsel araştırma inceleme ve deney yapılıyor. şu an için de en geçerli olan teori canlılığın ortak atadan geldiğidir. bilim araştırmaya dayalıyken din dogmatiktir. sen evrime karşı dogmatik inançlarını sunarsan kusura bakma da cahilce ve apt*lca durur

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

kusura bakarım her fikri teori olarak kabul edersek birilerinin onu cürütecegi ihtimali bile dogru bilenin aslında dogru olmadıgını bir gün bir başka deha bilim adamının cürütebilcegi ihtimali bile onun dogrulugunun cürüdügünün kanıtı malesef üzgünüm ama her şeye fikir verirken canlı nasıl dogar tek bir yerden dogar hepsine kabul görür ama doga üstü canlıların ya da ruhani varlıkların hesabını nasıl algılıycaz onlarda ölü bedenlerin yansımasımı diycez çözülemeyen okadar cok şey varki malesef insan aklının yüzdeyle ölcülebilen kısmıyla biliyoruz bizden biraz fazlası bize bir teori sölüyo bu kapasıtenin yüzde yüzünü düşünürsek evren nasıl hal alır ki dünyada öyle biri yok kim koymuş bu sınırları zamanı kim koymuş bu zamanı sonsuzlugu düşündükce insan zekasının alamıycagı ve delirecek ve aklını kaybedecek ve kaydenler oldugu gercek bu evrende okadar cok acıklanmayan şeyler varki bizler sadece bir insanız aklımız bu kusursuz düzeni kurana yetmez işte bizde yüce ilahiye ALLAH diyoruz o yüzden buna inanırsam ben müslümanım ve teoriyi kabul etmiyorum cünki neticede teoriyi atan madem bu kadar zeki ölümsüzlügüde bulsun ölümsüzlük üzerine teori yazanların hepsi öldü akılları yetmedi dogum apacıkken ölümde apacık bu kadar canlıyı yaratmış oksıjenı havayı suyu böyle kusursuz yaratmış ilahi güc var zamanında üstünde sonsuz güc ve öyle bir kitap göndermişki senin nasıl yaratıldıgından tut dünyada ne yapacagına nasıl yaşayacagına kadar anlatmış ve bu kitap hala günümüze ışık tutuyo önce kuranı iyice incele derinliklerine gir sonra evrimede gelırsın başka teorilerede sen daha bunu cürütememişken bir kac kisinin sölediklerini dogru kabul ediyosun bence sen asıl bunu sorgula ki oakdar zeki degilsen sorgulama yaşa

Yorumla
  • veledron75
    veledron75 Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.

evrim teorisi hakkında ne biliyorsun. ona göre anlatayım

1
    2 Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye
      +1 yıl

sende insan nasil varouldu

Yorumla
    • veledron75
      veledron75
      +1 yıl

İnsan kendiliğinden varolmadı. Herşeyi yaratan Allah'tır. biz maymundan veya başka bir canlıdan türemedik. İnsanı da Allah yarattı. şimdi bilim diyeceksin. bilimdeki araştırmalar diyeceksin... Evrim konusunda ilk görüşler Darwin ve Lamarc tarafından ortaya atıldı. Darwin yıllarca araştırma yaptı. Galapagos adalarında aynı tür canlıların farklı adalarda farklı ayak ve gaga yapılarına sahip olduğunu gördü. Bunu çevre şartlarına bağladı. Çevre ve besin şartlarına göre aynı türün canlılarında farklılılar olabileceğini belirtti. Adaptasyon ve doğal seçilim kuramlarını geliştird. Fikirlerinde haklı olduğu yönler vardı. Çünkü canlılar ortam ve besin şartlarına göre yapılarında mutosyonlara uğrayarak adaptasyon geçirebilmektedir. Ancak Darwin hiç bir zaman insanın maymundan türediğini söylememiştir. Darwin'den sonraki bazı kendini bilim insanı zanneden araştırmacıları biraz da Allah inançları olmadığından Darwin 'in bu fikirlerini insan maymundan türedi diye anlatarak yaradılış teorisini öne sürdüler. Buna inanan bir çok kişi olmadı mı oldu elbett. Ama azıcık Allah inancı olan bir kişi bunun yanlış olduğunu aklını kullanarak zaten anlamalıdır ve anlar da.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Saçmalıklar bunlar canım bende yıllardır senin gibi düşünüyordum hattta ateisttim ama son 2 yıldır müslüman olmayı tercih ettim en doğru olan da bu canım çok araştırdım çünkü

1
    0 Yorumla
  • _DİSASTER_
    _DİSASTER_ Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 46%
    +1 yıl

Teori adı üstünde yüzde yüz kanıtlanmış bir şey değil

1
    0 Yorumla
  • Avidus
    Avidus Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 40%
    +1 yıl

Cookkkk uzun bir hikaye değil mi buradan anlatmak için.

1
    0 Yorumla
  • Tatlıçocuks
    Tatlıçocuks Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Yok öyle bişey bacım kafanı bulandırma hepimiz adem peygamberden gelmeyiz

2
    2 Yorumla
    • Tatlıçocuks
      Tatlıçocuks
      +1 yıl

ALLAH rızası için bana ulaşmanı istiyorum

Yorumla
    • Tatlıçocuks
      Tatlıçocuks
      +1 yıl

https://youtu.be/FKmy5ou0mtc

Yorumla
  • istanbulvurucu
    istanbulvurucu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

Elhamdülillah müslümanım İslamiyette evrim teorisi yok inanmadığım bir olgu.

1
    0 Yorumla
  • お前Lalalupsお前
    お前Lalalupsお前 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 63%
    +1 yıl

Maymunlar neden hala var o zaman. Biz evrildiysek onlar, akrabalarımız mı oluyor uzaktan ksjsjd

0
    4 Yorumla
    • heyyoheyyo23
      heyyoheyyo23
      +1 yıl

Komik kiz

Yorumla
    • お前Lalalupsお前
      お前Lalalupsお前
      +1 yıl

Gerçekler.__.

Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye
      +1 yıl

peki sence insan nasil oldu? yani nasil dunyaya geldi

Yorumla
    • お前Lalalupsお前
      お前Lalalupsお前
      +1 yıl

Büyük bir zanaatkar tarafından toprakla yaratıldı

Yorumla
  • technocrates
    technocrates Takip Et
    Master Yaş: 47
    +1 yıl

Azıcık okuyunca ne kadar gerçek olduğunu gözlemyelebilirsiniz bile

1
    0 Yorumla
  • Cenkamed
    Cenkamed Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl

Evrim inancsiz insanların uydugu saçma teori evrimciler anlatsın insan vücudu nasıl bukadar ahenkli çalışıyor

0
    4 Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye
      +1 yıl

sence insan nasil varouldu?

Yorumla
    • Cenkamed
      Cenkamed
      +1 yıl

Kur anda yazıyor hersey insanın aklı almayacagi şeyler niye sorguluyorsun tesadüf değil hicbirsey

Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye
      +1 yıl

bilmek istiyorum

Yorumla
    • Cenkamed
      Cenkamed
      +1 yıl

Bu yaşlarda normal

Yorumla
  • Ricksm
    Ricksm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Maymundan geldiğine inanıyor musun

1
    5 Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye

bilmiyorum bu yuzden soruyorum

Yorumla
    • seksisözlük
      seksisözlük

Evrim maymundan geldiğini söylemiyor. Cahil cahil konuşmayın. Ortak atadan bahsediyor.

Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye
      +1 yıl

ben maymundan geliyor demedim

Yorumla
    • seksisözlük
      seksisözlük
      +1 yıl

Sana demedim, evrim kelimesini duyar duymaz aklına maymun gelen kişiden bahsettim.

Yorumla
    • Ricksm
      Ricksm
      +1 yıl

@seksisözlük Bir ara ciddi ciddi bunu tartıştı insanlar ben fikrimi belirttim bana cahil diyecek en son kişi bile değilsin

Yorumla
  • mutantnproud
    mutantnproud Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 53%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Kitapların aydınlatmasını öneririm.

1
    0 Yorumla
  • ruh_halimguzel
    ruh_halimguzel Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 46%
    +1 yıl

Uyduruk bir calusma

1
    2 Yorumla
    • Nazlı__Tesfaye
      Nazlı__Tesfaye
      +1 yıl

peki sence insan nasil dunyaya geldi yani

Yorumla
    • ruh_halimguzel
      ruh_halimguzel
      +1 yıl

Kurrani kerimde apacik yaziyor, darwin de oku fakat kurrandan da geri kalma...

Yorumla
  • kodumunişsizi
    kodumunişsizi Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl
    Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.

Teori değil. Kanun artık

1
    0 Yorumla
  • ManyakBaron31
    ManyakBaron31 Takip Et
    Master Yaş: 56
    +1 yıl
    Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı.

Burdan aydınlanamazsin güzelim

1
    0 Yorumla
  • mysparetime
    mysparetime Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37
    +1 yıl

evet bilimsel bir gerçek

1
    0 Yorumla
  • NickdirNick
    NickdirNick Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Gerçek olduğunu düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • Current
    Current Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Bence gerçek insanlar maymuna evriliyor

1
    0 Yorumla
  • Billy59
    Billy59 Takip Et
    Master Yaş: 25
    +1 yıl
    Diğer konusunda 17,6b cevap paylaştı.

Gerçek bence ya

2
    0 Yorumla
  • Leventreytenant
    Leventreytenant Takip Et
    Yoda Yaş: 28
    +1 yıl

Hepimiz maymunuz

1
    0 Yorumla
  • heyyoheyyo23
    heyyoheyyo23 Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Evrim var

1
    0 Yorumla
  • sentezzx
    sentezzx Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Kanamıyorum ben

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Evrim teorisi gercekmi? ne dusunuyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evrim teorisi, hakkın'da ne düşünüyorsunuz? 12 cevap verildi
Evrim teorisi hakkın da ne düşünüyorsunuz? 5 cevap verildi
Evrim teorisini hakkın da ne düşünüyorsunuz? 11 cevap verildi
Evrim teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz? 11 cevap verildi
Evrim teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz? 71 cevap verildi
Evrim Teorisi konusunda ne düşünüyorsunuz? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşkta önceliğin huzur mu, heyecan mı?
  • Benden size gelsin soru😊?
  • Beni sevmemeniz için bir neden söyler misiniz?
  • Hayatınızı puanlayacak olsanız 10 üzerinden kaç verirsiniz?
  • Böyle zayıf kollar kötü mu duruyor sizce yoksa nasıl?
  • Sizden hangi çizgi film karakteri olurdu, kendinizi en cok hangisine benzetiyorsunuz?
  • Erkekler çok paranın kızları etkileyeceğini, kızlar ise gizemli olmanın erkekleri etkilediğini mi düşünür?
  • Sana iyi gelen biri var mı?
  • Hiç saç küpesi kullandınız mı?
  • Siyah noktalar güzelliğe engel mi sizce?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨