Yurtdışında oturum ve çalışma izni nasıl alınır?

Merhaba. Fransızca Tercümanlık bölümü okuyorum. Son senem ve öğrenciliğin avantajlarından faydalanmak istiyorum. Şimdi şöyle, bildiğiniz üzere ülkenin durumu vahim. Uzun uzun anlatmam gerek yok. Maaşlar giderleri karşılamıyor vs. Yurtdışına yerleşme ve oturum izni alma gibi şeyler hep dikkatimi çekti. Üniversitem bitmeden ve bittikten sonra nelerden faydalanabilirim? Askerliğimi de yapmadım ve yapmak da istemiyorum çünkü gerçekten 6-7 ay bana çok zaman kaybı gibi geliyor. Work and Travel tarzı geçici programları yapmak istiyorum elbette ama çalışıp tekrar buraya dönüyorsun. Ben zaten tercümanım ve ingilizcem de iyi gerçekten. Elde var sıfır oluyor ve bana iş konusunda bir şey katmayacak mcdonalds'da çalışmak ama tabi yorumlarınızı dinleyebilirim bu konudada. Onun dışında avustralya'da tanıdık akrabalar var. Kalacak yerim vs var ama ben orada normal bir işe girip çalışmak ve yaşamak istiyorum. Devamlılığı olan işler yapmak istiyorum. İlle de terxümanlık yapacağım diye bir şey yok. Danışmanlık vs tarzı şeyler de olur. Yani demek istediğim yurtdışında düzenli olarak oturum izni almak yaşamak çalışmak. Gerekirse evlilik de olur. Geçen arkadaşım demişti, yurtdışına gidince bir kadından çocuğun olursa devlet seni alabilir diye. Tabi sonrasında da evlilik olacak ama devlet benim orada çocuğum var diye bana ayrıcalık tanır mı? Teşekkürler şimdiden. 🙂
Yurtdışında oturum ve çalışma izni nasıl alınır?