Cumhurbaşkanı ölürse yerine kim geçer?
Bir Ülkenin Cumhurbaşkanı Ölürse Ne Olur?

Cumhurbaşkanı ölürse yerine kim geçer?
Selam,
Ölüm her an herkesin başına gelebilir. Bir ülkenin cumhurbaşkanı öldüğünde o ülkenin yasalarına göre gerekli değişimler yapılıyor. Tabii, bu durum her ülkenin kanunlarına değişiyor. Cumhurbaşkanı ölürse ne olur diye sorarsan genellikle yerine başka birisi vekil olarak atanıyor.
Cumhurbaşkanı ölürse yerine kim bakar sorun için farklı şu yöntemler izlenebilir. İlk alternatif geçici yetkilendirme oluyor. Başbakan ve ya meclis başkanı geçici olarak cumhurbaşkanı olarak yetkilendirilebilir. Diğer bir seçenek ise erken seçime gidilmesi oluyor. Erken seçim yapılarak yeni bir cumhurbaşkanı seçiliyor.
Bazı ülkelerde yedek cumhurbaşkanı görevi bulunabiliyor. Bu durumda ise yedek cumhurbaşkanı veya başkan vekili göreve geliyor. Ayrıca, cumhurbaşkanı ölümü durumunda ülkenin anayasasında izlenmesi gereken yol ve hangi düzenlenlemelerin yapılacağı belirlenmiş olabilir. Bu durumda ise anayasa maddeleri esas alınır.
Hiç bir halt olmaz özellikle ülkeyi kötü götüren biriyse köleler sahibi ölünce vızıklar.
Yardımcısı geçer seçime kadar. Bir kısım sevinir. Bir kısım üzülür vs. vs...
Bizim gibi veya başkalık sistemi ile yönetilen ülkelerde başkan yardımcısı sonraki seçime kadar başkanlık eder. Cumhuriyet yönetiminde ise genelde meclis seçer hemen yerine yeni bir cumhurbaşkanı seçilir... halk seçiyorsa yerine vekaleten birisi bakar en kısa sürede seçimle yerine yenisi getirilir...
Nasil oldugune gore degisir. Kaos kriz ve siyasi fırtınalarda getirebilir
Cevap
13Cevap
Bizim ülkede yerine en yaşlı yardımcısı geçer ve 45 gün içinde seçim olur. Ama seçime kalan süreye göre meclis seçimiyle beraber de yenilenebilir ve bu süre 60 güne çıkar
Bunu Google amcadan bakmıştım bende yenisi gelene kadar cumhurbaşkanı yardımcısı geçiyormuş
Yardımcısı, yenisi seçilene kadar vekalet eder.
Seçim tekrar edilir, seçime kadarki zamanda da meclis başkanı c. başkanlığına geçer
10 sene daha dayanacağını sanmıyorum. Sendelemeye, eli titremeye başladı
özal öldüğünde yerine demirel geçmişti, bunun dışında bir şey olmamıştı.
Devlet bakidir. Mustafa Kemal bile ölünce yıkılmadı Devlet.
Başka ülkelerde bir bok olmaz bizde ekonomi çöker
Diğer yarışmacılar balkon konuşması için yarışır balkona ilk ulaşan cumhurbaşkanı olur.
Erken seçim olana kadar Cumhurbaşkanı vekili bakar
Turgut Özal öldüğünde hiç bir şey olmamıştı, seçim yapıldı yenisi geldi.
alahım inşallah
Bunu ben de hep düşündüm
Meclis başkanı
Yenisi gelir ne olçak
Yerine oğlu geçer
bu kadar kisi sikayetciyken nasi oluyor baskan
Ülke göbek atar
ooo kop kop
huzuru buluruz
En İyi Cevap