servise gösterdim çalışmada sorun yok ama sesten rahatsızsanız motoru değiştirin dedi,ama sormayı unuttum elektrik faturası motor yüzünden çok geliyor olabilir mi ?
Buzdolabı Motoru Neden Çok Ses Çıkarır?
servise gösterdim çalışmada sorun yok ama sesten rahatsızsanız motoru değiştirin dedi,ama sormayı unuttum elektrik faturası motor yüzünden çok geliyor olabilir mi ?
Buzdolabı Motoru Neden Çok Ses Çıkarır?
Selam,
Mutfağımızın en önemli beyaz eşyalarından biri tabii ki buzdolabı. Zaman buzdolabında gürültülü çalışma gibi farklı problemler görülebiliyor. Buzdolabının gürültü çalışmasının çeşitli nedenleri olabiliyor.
Buzdolabının moturunun sesli çalışmasının teknik bir sorun olduğunu gösterebilir. Bunun dışında toz birikmesi ve zemin gibi nedenler de buzdolabının motorunun gürültülü çalışmasına neden olabilir.
Buzdolabının gürültülü çalışmasını önlemek için düzenli temizlik yapmak önemli. Motor ve fan parçalarında biriken tozlar, fanın dönmesini önleyen cisimler buzdolabının gürültülü çalışmasına neden olur. Bu yüzden belirli aralıklarla temizlik yaparak tozdan kaynaklı gürültünün önüne geçebilirsiniz.
Buzdolabı uzun yıllar ve sürekli kullandığımız elektronik eşyalardan bu yüzden bazı parçaları aşınabilir. Düzenli bakımlarının yapılması buzdolabının gürültülü çalışmasının önüne geçebilir. Ayrıca, sorun oluşmaması için teknik servisin önerdiği kullanım talimatlarını da uygulamak önemli.

muhtemeldir ama okadar abartacak bir fatura gelmez ..ortalamaya en fazla 1-2 tl ekler ötesi olmaz. buzdolabının motorunun hava almasını sağlayın dolabın altında ayakların olduğu yerde denge sağlayıcılar vardır onalral dolabınızın dengesinin saplayın sağa sola sallanamsın ..bunalr fazla ses çıkmasını nedenleri arasıdna olablir ..
Dostum buzdolabı 24 saat fıste olan cıhaz oldugundan az yakan ve yalıtımı ıyı bır cıhaz kullanmak gerekır.Sesten rahatsız ısen bu demektırkı dolabın ıc yalıtımı ıyı degıl ve cıhaz kendını soguk tutmak ıcın devamlı calısıp elektrık sarfedıyor.Bu da senı rahatsız edıyor. No-frost yerıne low-frost cıhazlarda tercıh edebılırsınız.
Buzdolaplarından gelen motor sesi genellikle normal bir şeydir. Bu ses, buzdolabının içini soğutmak için çalışan kompresörün çalışması sırasında duyulan bir ses. Yani, buzdolabınız soğutma işlevini yerine getiriyor demektir.
Ancak, bazen bu motor sesi daha fazla dikkat çekebilir veya rahatsız edici hale gelebilir. Özellikle son zamanlarda bu sesin yükseldiğini veya anormal bir hale geldiğini düşünüyorsanız, bu sorunlu bir kompresör veya başka bir buzdolabı parçası ile ilgili olabilir. Bu durumda, teknik bir uzmandan yardım almanız en iyisi olacaktır.
motor çalışıyor demekki bozuk olsada ses çıkarıdıgına göre. fişini çek ve yeni buzdolabı al. Her boka zam geliyo bide boşa gitmesın
motorlarda boş gaz birikiyor ve tabikide faturaya yansır normalden daha fazla bile gelebilir sanırım..
motor fiyatlarıda pahalı..
Cevap
8Cevap
buzdolabınızı terazıye alın,yerle tam duz olsun,servısten gelen adam bu konuda bırsey soylemedımı,bu modeller boyle deyıpte gıtmez sanırım:S
Buzdolabınızın fişini 1 saatliğine çekip sonra takarmısınız.eğer aynı sorun devam ediyorsa bir servis çağırmalısınız.
faturanın motor sesiyle ilgili olacağını sanmıyorum bizede aynısı olmuştu fişi çektik bir saat kadar beklettik ses giderilmişti ama sizin buzdolabınızın başka bir sorunu olabilir.buzdolabunız hangi marka ise o şirketin yetkili bayisini çağırın daha ekonomik olur.
inşallah düzelir.iyi haberlerinizi bekliyoruz:)
Buzdolabı motorunun çok ses çıkarmasının birkaç nedeni olabilir. En yaygın nedenler şunlardır:
Motorun aşınması veya hasar görmesi: Bu, motorun rulmanlarının, fırçalarının veya diğer bileşenlerinin aşınması veya hasar görmesi nedeniyle olabilir.
Motorun düzgün yerleştirilmemesi: Motor, buzdolabının içinde düzgün bir şekilde yerleştirilmemişse, titreşime ve gürültüye neden olabilir.
Motorun düzgün soğutulması: Motor, buzdolabının içinde düzgün bir şekilde soğutulmuyorsa, aşırı ısınabilir ve gürültü yapabilir.
Motorun ses yapmasıyla elektirik faturasının alakası yok..Buzdolabı kac senelik
Fazla yaşlı değilmiş ya bişey olmaması lazım ...Topallama var mı elinle sallandığında sallanıyomu buzdolabı
Şikayaetci olduğunuza göre sesini ve türünü begenmiyorsunuz :)
Böyle hırıltılı gibi sesler değil mi? Sanki arada böyle bağırıyor hafiften buna benzer sesler mi?
olmaz mı buzdolabı motoru bizim işimiz fişi prizden çekiniz!
Zamanla oluyor kaç yıllık?
dizel motor kullanın az yakar
temizlemeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?