Eşim kişisel bakımına hiç önem vermiyor ne yapabilirim?

Merhaba 2 yıllık evliyim. Eşim kişisel bakımına hiç önem göstermiyor. O kadar moralim bozuluyor ki. Benim rahatsız olduğumu bildiği halde hiç takmadan davranır. Yorgun’um yarın duş alırım diyo mesela. Bende çalışan bir bayanım ve yorgunluktan ölsem bile takıntım var temiz bir şekilde uyurum. Ben her gün duş alan biriyim. Mesela geçen gün sadece saçımı yıkamamıştım bana saçın kokuyor dedi hemen kalktım tekrar duş aldım çünkü kendimi kötü hissederim. Ama eşim asla rahatsız olmuyor artık bu tarz şeyleri beni ondan soğutuyor. Temizlik konusunda taksın rahatsız olsun istiyorum. Ellerini doğru düzgün yıkamaz. Terlemiş ve ayakları kokuyorsa rahatsızsam yıkanmaz beni umursamaz. Ayaklarını kaşır ve en uyuz olduğum şey. şu an bile ağlıycam çok mutsuzum. Ailesinden gördü desem ailesi yanı böyle pis yanlarına denk gelmedim. Ama eşim dışarıya iyi gözükmek için duş alır saçını başını yapar dışarıdaki insanlara iyi gözükür. Böyle şeye gelince önem gösterir. Fakat evin içinde beni soğutuyor asla temizliğine önem göstermez. Tuvalete girer ona bile dikkat etmez. Bir insan neden temiz olmayı bu kadar önemsemez takmaz anlamıyorum. Ben her seferinde ona söylemekten yoruldum bir insan nasıl kendisi temiz olmaz bunun erkeği kızı yoktur ya. Ve bende çalışıyorum eve gelip koşuştururum yine yaparım birşeyleri. Bir tek o çalışıyormuş gibi hep yorgun. Yarın öbür gün hamile kalsam ne yaparım diye korkuyorum bazen bunları çok takarak kendisinden uzun süre soğuyorum. Çok moralim bozuk ne yapabilirim?
Eşim kişisel bakımına hiç önem vermiyor ne yapabilirim?