Mahalle aralarında, sosyal paylaşım sitelerinde, kendisini "Nutella'nın gizli tarifi" olarak sunan kızlar gözüme ilişti. Neymiş bu Nutella, rakipleri ile karşılaştırdım. Piyasa hakimiyeti, kalite olarak başlıcalarını masaya yatırdım. Fiskobirlik Nuga :Fındık çiftçilerine ait, Fiskobirlik'in ürünü. Ticari kaygısı olmadığı için lezzetinden önce, sağlıklı ürün olmasını dikkate alıyor. %93 YERLİ, %7 İTHAL tarım ürünü (kakao) kullanıyor. Şeker %45, Yağ %32, fındık oranı %16. En yakın rakibinden %3 fazla fındık kullanmış. Yağ olarak, fındık yağı, ayçiçek ve pamuk yağı karışımı kullanıyor. Kesinlikle palmiye yağı ve trans yağlar kullanmıyor. Sosyal medyadaki araştırmalarımda, "EN İYİ" kakaolu fındık kreması olarak hiç eleştiri almadan, çok fazla övgü almış.
Torku Banada: Şeker çiftçilerine ait, Pankobirlik'in yatırım şirketi olan ve son yıllarda hızla büyüyen, Anadolu Birlik Holding'in ürünü. %60 YERLİ, %40 İTHAL tarım ürünü (kakao + palm yağı) kullanıyor. Şeker %49 (görseldeki miktar hatalıdır), Yağ %32, fındık oranı %13. Yağ olarak, olarak palm (hurma) yağı kullanması ciddi eleştirilere neden olmuş.
Ferrero Nutella: Almanya merkezli bir İtalyan şirketi olan Ferrero'nun ürünü. Marka bilinilirliği ağırlıklı olarak Almanya, İtalya ve Türkiye'de var. Diğer ülkelerde pazar payı düşük. %12 YERLİ (fındık), %88 İTHAL tarım ürünü kullanıyor. Şeker %56 (şeker kamışı glukozu), Yağ %32 (palm yağı) ile en yüksek şeker kullanılan ürün. Fındık oranı %13.
Palm yağı, dünyada insan gıdası olarak kullanılan "en kötü, trans yağlardan" olup, aynı zamanda tropikal bölgelerde çevre katliamına neden olmakta ve temel gıdası palm olan gorillerin soyunu tehlikeye düşürmüştür. Pazar payına göre, "EN SAĞLIKSIZ ÜRÜN" olmakla birlikte, en popüler ürün olmuş.
Neymiş kızlar sizin nutellanız?
Kendisini Nutella'nın gizli tarifi zanneden kız. Sen gelip şu sorumu bir okur musun?
Evet onu biliyordum palm gorillerin temel gıdası ben hobby severim tek sevdiğim o😊hobby içinde ne var acaba onu niye araştırmadın gezgin bey 🔎😄 Ülker hobby 😄
Olabilir. Ama Torku özerk bir yapıya sahip olsa da özel şirket zihniyeti ile çalışıyor. Fiskobirlik kar/zararı fazla düşünmüyor. Bu yüzden yüksek maliyet/düşük kar ile en iyi olanı üretiyor.
Nutellasız bir kahvaltı düşünemiyorum diyen (anasının evinde onunla büyümüş) kızlarımız okusun. Fiskobirliğin başka Ürünlerini aldın nugayı denememiştim. Deneyeceğim. Instagramda da takipteyim bu sayfayı. Güzel soru.
Ben sevmiyorum. Genç iken bu tür gıdayı kestim çünkü cildim çok alerjikti. Yaklaşık 2 sene tatlı yemedim o zamanlarda. Bu yüzden sadece ev yapımı kurabiye pasta ve reçeli yerim
Üzerindeki etiket bilgilerine göre Torkudaki şeker oranı Nuga dan yüksek. En önemlisi ise Nuga en sağlıklı yağlardan olan fındık yağı kullanıyor. Yani biri en iyi yağı, diğeri en kötü yağı kullanıyor. Tabi Nuga, Torku dan daha pahalı.
Bu site, "az bilgi, çok eğlence" formatlı bir yapıya sahip. Benceler de hedef, ansikolpedik bilgiler. %95 nin aklı bacak arasında olan, bu site üyelerine uygun bir format değil Bence'ler. Artık kimin aklına geldiyse, koymuşlar. Garibim amatörlerde, "Bence" yazmak için çırpınıp duruyorlar. :D @KızlarSoruyor sana laf attım.. Duy sesimi :D
Evet ben öyle bir sever öyle bir aşık olurum bir gün gitmek zorunda kalırsam ardımdaki perişan olur miss gibi seviyorum şu çikolatayı fazla yemesemde 😂😂😂
Saralle, fabrikası Ordu da bulunan, Sanset Grubuna ait Sağra Gıda nın bir ürünü. Türliyenin en eski ve yüksek kalite fındık bazlı ürünler üreten %100 yerli şirketi. 80 90 lı yıllarda Tadelle markasıyla Türkiye çikolata pazarının yarısına hakim ve marka bilinirliği en yüksek olan şirketlerdendi. Tıpkı Ülker gibi. 2000 li yıllarda, yükesk kalite düşük kar oranı nedeniyle rekabet edemez duruma gelince, kurucusu Ünal Sağra tarafından Sanset grubuna satıldı. Halen yüksek kalitesini devam ettirmekle birlikte eski popülaritesini yitirdi.
%4 Gibi çok düşük fındık içeriği, palm yağı ve plastik ambalajı nedeniyle sıralamaya giremedi. Minimum kalite, maksimum fiyat anlayışı ile, Ülkerin güçlü pazar ağı sayesinde bilinçsiz tüketcilerin desteğini almış.
En İyi Cevaplar