Geçen sene sınava girmeme rağmen pek hatırlamıyorum, ÖSYM sınavında selpak peçete sokabiliyor muyuz? Evet ÖSYM peçete veriyor ama belki burnumuz akar belki hapşurur tıksırırır olabilir yani.. Biz götüremiyorsak ÖSYM peçete veriyor mu bilen var mı?

Geçen sene sınava girmeme rağmen pek hatırlamıyorum, ÖSYM sınavında selpak peçete sokabiliyor muyuz? Evet ÖSYM peçete veriyor ama belki burnumuz akar belki hapşurur tıksırırır olabilir yani.. Biz götüremiyorsak ÖSYM peçete veriyor mu bilen var mı?

ÖSYM sınavına peçete götürme ihtimalin yok.
ÖSYM'nin düzenlediği sınava giren öğrenciler için gerekli ürünler temin edilmektedir. ÖSYM, adaylar için kalem, silgi, peçete ve şeker veriyor. Güvenlik açısından bunları kendiniz getiremezsiniz, almazlar.
Merhaba, selpak peçeteyi içeriye almayabilirler yani ne olur ne olmaz siz ona çok güvenmeyin. Kaldı ki zaten içeride 2 kalın mendil size veriyorlar kalemkutunun içerisinde. O yüzden bu ihtiyacınızı bu şekilde giderebilirsiniz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Hayır, getiremiyorsun. Ben de grip oldum ve kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye ama ÖSYM kendisi verdiği için kendin götüremezsin. Bir tane bana yeter mi diye düşünüyorum da sanmıyorum ya.
Hasta olsan da götüremiyorsun çünkü kendileri veriyorlar.
Cevap
2Cevap
Selam!
ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) sınavlarına girerken yanınızda neler bulundurabileceğiniz konusunda oldukça katı kurallar vardır. Sınav kılavuzunda belirtilen kurallara göre, sınav salonuna sadece belirli eşyalarla girebilirsiniz. Bu eşyalar genellikle şu şekildedir:
Geçerli bir kimlik belgesi (TC Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı veya geçerli pasaport)
Sınav Giriş Belgesi
Şeffaf şişede su
Sınav salonuna kalem, silgi, kalemtraş gibi kırtasiye malzemeleri ÖSYM tarafından sağlanır. Ancak, selpak peçete gibi kişisel eşyalar genellikle yasaktır. Her sınavın kuralları ve izin verilen eşyalar, ÖSYM'nin yayınladığı sınav kılavuzunda detaylı bir şekilde belirtilir. Bu nedenle, sınava girmeden önce sınav kılavuzunu dikkatlice okumak ve belirtilen kurallara uymak önemlidir.
Eğer sınav kılavuzunda selpak peçetenin sınav salonuna sokulmasına dair özel bir izin veya yasaklama bulunmuyorsa, bu tür kişisel eşyaların yanınızda bulundurulması genellikle sınav salonu görevlilerinin insiyatifine kalmış olabilir. Ancak, herhangi bir sorun yaşamamak adına bu tür eşyaları getirmemek en güvenli yol olacaktır.
içeriye seninle birlikte gireck olan şeyler kimlik ve sınav giriş belgesi. başka hiçbir şey sokamazsın. onlar sana zaten kalem silgi kalem traş şeker 3 adet selpak veriyorlar
hayır sokamıyon.
o zaten veriyo içinde 3 tane var
Benim zamanımda pecete vermislerdi. Hatta seker bile vardı. 3 sene önce.
Okulun lavabosunda vardır oradan alırsın.
valla bildigim bir su var :D
Ösym veriyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?