Merhabalar, Meb sınavlara girişi isteğe bıraktı. İsteyen sınava girmeden 1. dönem notunu kullanabilecek. Bana göre hiç sınav yapıyorum demeseydi. Bence kimse sınava girmez. :D
MEB sınavları isteğe bıraktı! Sizce sınava giren olur mu?
Dün kız kardeşimin eğitimi için bu konuda karar verdik. Seçeneklerde olanlar :
1. dönem notlarının aynısı olsun.
2. dönemin 1. sınavlarının aynı notları uygulansın.
Yeni sınav olalım.
Kardeşimde 1. dönemde notlatının daha iyi olduğunu söyleyince ilk şıkkı işaretledik. Tabi birinci dönem sonu not ortalamasını da çoğu öğrenciye fazla verdiler 😂😂 Bende öğrencilerin tekrar sınava girmek isteyeceklerini pek düşünmüyorum.
isteğe göre sınava girmek vay bee kaza geçirdiğimde bile staja okula sınavlara o halimle kolumda serumla gitmek zorunda bırakıldım ben. Hakkımı Helal etmiyorum. geleceğin meslek sahibi Z kuşağınında ne kadar faydalı işler yapacağını hep birlikte göreceğiz. Yazıklar olsun!
Ortalaması sınıf geçmeye yetmeyen öğrenciler mecbur girecek. Seçenek sunmayıp direkt ilk sınavların notları olacak deselerdi sınıfta kalabilecek öğrencilere haksızlık olurdu, onların da notlarını toplayabilme imkanı olmalı.
1. dönem notları kötü olan kardeşlerimiz düzeltmek için girebilir ya da risk almaya gerek duymadan o notlarla sınıfı bitirebilir ama çoğu kardeşimizin sınava gireceğini düşünmüyorum.