Bununla birlikte açtığım konuya eksi üstüne eksi verebilirsiniz.
Ölümü öldürüp kabir kapısını kapatabilir misiniz?
Bununla birlikte açtığım konuya eksi üstüne eksi verebilirsiniz.
Bir kere ölüm dönüşüm/değişim demek, evet yapabiliriz ego bazlı bir yaşam sürersek değişime direnmiş olur ve ruhsal anlamda değişmemiş/dönüşmemiş/ego'yu öldürmemiş oluruz. Ego'yu öldürmeyen/değişmeyen/dönüşmeyen kişi de bir sonraki bedenlenişinde kaldığı yerden devam eder, isterse sonsuza dek dönüşüm geçirmemekte ısrarcı olabilir...Başka bir açıdan da ölümü öldürmek, kabir kapısını kapamak ölümsüzlüğe ulaşmak, yeryüzünde bedenlenmiş bir haldeyken Allah'a dönmek anlamına çıkıyor.Ve evet, bir insan her ikisini de yapabilir...
enteseresan ve güzel yaklaşım teşekkürler
Bilim insanlarıyla ilgili cümlen gereksiz geliyor.
Evet ölüm yakın. Bilmiyorum ama bilmediğim şeyden korkmayıp güvenmem gerektiğini biliyorum. Ben bu vücutta olduğum kadar dışındayım da. Vücudum beni dünyadan ayırmıyor. Dünya ile bedenim hep bir etkileşim halinde. Ölüm ile bu farklı bir şekilde devam edecek. Bunu engelleyemem evet. Belki de güzeldir ölmek.
açık olan ufkunu paylaştığın için teşekkür ederim
zor başarılır imkansız zaman alır demişler . . olumun çaresi bulunmak istenmiyor bana göre çünkü dünya yaşanmaz bir hal alır .
Sevdiğim insanın profiliyle karşılaşmak güzel.görüşün içinde teşekkür ederim.
Bununla birlikte bende kendi görüşümü sunayım .milyonlarca bilim adamı gelseler ölüme çare bulamazlar,Allah buna izin verdirmez,fakat insan ömrünü uzatmak için formüllerin bulunmasına kapı açıktır,Allah çalışınız bulunuz diyor.organ nakilleri buna bir örnek ,fakat ölümsüzlüğe izin yok.insanların beyinleri bu konuda Allah tarafından bloke edilecektir.
Katılıyorum ölüme çare yok kim gelirse gelsin
Abi takma kafana,ağacın meyveleri gitsinki başka bir baharda yenileri gelsin,yeni gelenlerin alanını daraltmayalım:)saygılar
Bizde gezerdik sizin gibi sizde geliceksiniz bizim gibi ne kadar güzel bir sözdür..
Aynen karadenizli
Cevap
4Cevap
Valla çukur ölüm içimiz açıldı ne diyelim Allah @ffetsin
İşte ölümün öyle bir iksiri var,yeraltı tüneline giriyorsunuz,eğer kişinin Allah'a imanı varsa o tünel inananı ahiretteki sevdiklerine kavuşturuyor.gerçekten kasavetli,buhranlı dünyadan kurtarıp dediğiniz gibi içini açıyor.ölüm en sevdiğim gerçek bir olgu,kimselerin engel olamayacağı.
Amin cümlemizi
ben ahiret'in şuan buradaki iç dünyamız olduğunu düşünüyorum. dünyası iyi olmayanın ahireti iyi olmaz derler, bu bedensel olarak rahatsız bir insanın ruhsal olarakta huzurlu olamayacağı anlamına geliyor veya psikolojisi iyi olmayan bir insanın dışsal yaşamınında iyi olamayacağı. Ne varsa şimdi, burada yani...
Ölüm kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın hacı dayı bu kadar takarsan yanar devreler benden söylemesi..
Oda ayrı bir sorun.eğer dediğin helal lezzetler ise bunun sonunda bitecek olmasıda ayrı bir ızdırap .yok eğer haram lezzetlerden bahsediyorsan buda cehennemin ateşinin artmasına neden olur benden söylemesi
Bunu idrak edeli uzun zaman oldu zaten azizim..
Ozaman sorun yok braderim kal sağlıcakla .yaşa yaşadığın kadar tekrarı yok bunun
er ya da gec hepımız ölecegız gelsede ölsek artık çaresı yok bunun
Teşekkür ederim dostum ,her gelecek yakındır küçük kıyamet olan ölümümüz dediğin gibi ergeç gelecek ,seveni sevdiğinden ayırırken.zulmetle dolu dar dünyadan bizi kurtaracak.
evet kurtulucaz ama velakın bır an önce gelsın çnku acılar artık dayanmaz hale gelıyor
Son yorumundan anladımki gerçekten ölüm büyük bir nimet .insan ruhunun büyük kurtuluşu.Allah'ın büyük rahmeti.Demekki Allah,insanları dünya hayatına bağlanmamaları için sıkıyor,dertler ızdıraplar veriyor,ruhuna ölümle bir menfez açıyor.ama şunuda eklemek istiyorum,ölümü unutmadan aklımızdan çıkarmadan,dünyada hayırlı işlere imza atabiliriz.ölüm düşüncesi olmasaydı,bugünümüze bakara söylüyorum,dışarda millet her dakika birbirine ızdırap verir işkence çektirirdi,hayat çekilmez olurdu.
Fakat şuda varki Allah'ın verdiği canı yine onun rızası doğrultusunda kullanmalı onun rızası olmadan ne kendimizin nede başkasının canına son vermemeliyiz
hayat zaten çekılmez hale geldı ben sahsımı soluyorujm mecburıyetten yasıyorum ınan bı hata yptım kulunu yaratıcıdan daha çok sevdım ve onu bnden aldı ısyankar oldum ama ne fayda hep kendıme zarar verdım ve şimdi dıyorum kı herseyde vardır bı hayır sadece sabredıp guzel gunlerın gelmesını beklıyorum
Arkadaşım sen meseleyi çözmüşsün aslında bir fani için hayatı zehir etmeye değmez.dengede ve dozunda ve helal dairede seveceğine değecek iyi birisiyle yaşamını birleştirmen temennisiyle.
Bunun dışında haram sevgiler bir üzüm yedirse 100 tokat vuruyor hastahaneler ,kabirler ve hapishaneler bunun örnekleriyle dolu
teşekkür ederım hocam saol
"kabir kapısına çimento koyup ölüm denen şeyi öldürmek " Cümlesinin çevirisini yapıcak arkadaşlar aranıyor...
Bu tarz filmler izlememenizi tavsiye ediyorum
Teşekkür ederim filimler gerçek değildir tamamen yapmacıktır ,bu yüzden filim izlemem ama bir gerçek varki ölümün her an geleceği.
EEee sonuç? anlatmak istediğin ne?
kapanışı zebanıler yapar adamım .
içim sıkıldı yemin ederim :(
Türkiyede geçen yıl 374 bin 855 kişi yaşamını yitirmiş hayatını kaybedenlerin yüzde 55'i erkekler, yüzde 45'ini kadınlar oluşturmuş.milli piyango sırası belkide bizede vurabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar