Sahiplendirdiğim kedimi nasıl geri alırım?

Merhaba ben cins kedimi 1-1.5 hafta önce 500 tl karşılığında sahiplendirdim (parayla sahiplendirme konusuna karşı olanlar için açıklama yapayım kendi kedimin 5 yavrusundan biriydi ve artık bize çok zor geliyordu ve sokakta baktığımız yaklaşık 20 kedi filan var ve hem onlara yetişip hem evdekilere yetişmek çok zor oluyordu maddi bakımdan umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır)
Dediğim gibi 1-1.5 hafta oldu kedim erkek ve 9 aylıktı bir aile gelmişlerdi küçük kızları ile birlikte gayet iyi anlaşmıştık ben aslında sözleşme ile sahiplendirecektim ama güvendim o aileye ve yapmadım biz konuşurken kısırlaştırmayı düşünmediklerini söylemişlerdi ve bende zaten istemiyordum zaten çok küçük sonra birkaç gün önce kısırlaştırdıklarını söyledi annem ve bize hicbirşey demediler kısırlaştırma sebepleride çiftleşme dönemine girmişti ozaman ve etrafa çişini yapmış oyüzden kısırlaştırmışlar ve biz kesinlikle geri getirmeyin filan demedik bir sorun olursa getirin paranızıda geri veririz dedik şimdi ben kedimi geri almak istiyorum çünkü o aileye güvenmiyorum

Yarın ziyarete gidicez anlaşmayı imzalattırmaya çalışıcam imzalamazsa ne haklarım var kedimi geri almak için hangi yollara başvurabilirim ve onların harcadığı para ve bizde (bir kuruşuna dokunulmamış) duran paranın geri iadesini nasıl yapabilirim?
Lütfen yardımcı olun
Sahiplendirdiğim kedimi nasıl geri alırım?