Ama insanları saygısız olan toplumların ise gelişmediğini görüyoruz.
Pakistan, Hindistan, Irak, İran, Suriye, Filistin, Kongo, Arjantin, Türkiye...
İnsanların birbirine duyduğu saygı toplumu geliştirir diyebiliriz değil mi?

Neden bu durumdayız dersen ben televizyon dizi film programlardan diye düşünüyorum sonrasında özentilik oluyor ve kişi normalde uygulamaya başlıyor
Nasıl düzeltiriz dersen ben diyorum ki okullarda bir sınav yapılsın ahlak nezaket kuralları vs vs diye bu sınav 100 150 belki de 200 sorudan oluşsun gerekli olan her şey sorulsun her sene aynı sorular karşılarına çıksın iyice aşılansın beyine kazıya kazıya öğretilsin ve ortalaması 90 üstü not alanlar öncelikli olarak iş bulsun bu ona katkı sağlasın
Sadece tüm öğrencilerde bu uygulansa 3 yıl içerisinde en azından gençleri kurtarmış düzeltmiş oluruz diye düşünüyorum
Öğretemiyor tabi ben Anadolu lisesi öğrencisiydim dayanamadım iğrenç küfürler saygısızlıklar hocalara bağırmalar kavga etmeler bu ortam düzgün olanı da bozar
Ki bunun meslek lisesini düşünün bir de kardeşim her gün diğerlerinin yaptıkları cinslikleri anlatıyor
Aile çocuğuna yeterli disiplini sağlayamıyor disiplin olmayınca çocuğa ahlakı öğretemiyor
Ya en başta aileler ahlaklı değil ki bazen görüyorum kazık kadar adamlar eşlerine hakaretler ediyor aşağılıyor küfür ediyor aile içi ahlak olmazsa çocuk bunu görmezse nasıl bilmediği o kavrama sahip olsun ki imkansız
Ve 17 saniyede yazımı okumanı tebrik ediyorum
Rica ederim
Kısmen haklısın
Ama ben ülkemi bu haliyle seviyorum 😂
Yok genel olarak saygısız bir toplumuz, birbirimize karşı hiç bir saygı ibaresi göstermiyoruz. Mesela yurt dışında lobicilik faliyetimiz yok. Çünkü hiç kimse birbirini çekemiyor. Bir diğerinin daha çok kazanmasını kıskanıyor. Ama ermeniler, yahudiler ve hatta Pkk gibi terör örgütleri lobilerde üst sınıflardalar.
Bu konuda haklısın sanırım. Özellikle pkklılar ve yahudiler hakkında.
Yine de türk insanını yabancılara değişmem.
Gündelik hayatta trafikte, markette ve benzeri durumlarda insan sık sık öküzlerle karşılaşıyo.
Ama yine de türk milletinde aşırı bir yardımseverlik ve cömertlik var.
Yine tersini düşünüyorsunuz. Türk insanı yeteri kadar yardımsever değil. Eski zamanlarda doğru dediğinize hak verirdim. Eğer yeterince yardımsever olsa idi halkımız, 1. Fakirlik neredeyse olmazdı. 2. Fakirliği geçtim sokakta kalan insan olmazdı. 3. Hayvanlara eziyet edilmezdi o kadar çok eziyet ediliyor ki hayvanlara inanılmaz derecede çok. 4. Bu kadar çok dilenci görmezdik.
Ama şunu kabul ediyorum evet diğer insanlara nazaran daha cömert ama bu saygısızlığı kapatabilen bir özellik değil.
Dilenciler zaten zengin bide öyle düşünmek lazım.
Kendi yaşadığım yer için konuşmam gerekirse
Burda çok fakir bir aile var ve insanlar o aileye maddi anlamda yardım ediyor ( etmeyen de var tabi )
Bilmiyorum belki de fakir sayısı çoktur
Veya belki de fakir olduklarını gizlemeye çalışıyolardır
Biraz düşününce, saygılı toplumların hepsinin gelişmiş olduğunu görüyoruz, Mesela Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Japonya.
Ama insanları saygısız olan toplumların ise gelişmediğini görüyoruz.
Pakistan, Hindistan, Irak, İran, Suriye, Filistin, Kongo, Arjantin, Türkiye...
İnsanların birbirine duyduğu saygı toplumu geliştirir diyebiliriz değil mi?
Almanya haricindeki ülkelerde bulunmadım, insanları hakkında yorum yapamıcam.
Benim de şöyle bir tespitim var. Refah seviyesi arttıkça insanların seviyesi de artıyor.
Kocaelide yaşıyorum ve insanlar gayet saygılı. Bu bölgenin de refah seviyesi türkiyenin çoğu yerine göre yüksek sayılır.
Amerikaya gelcek olursak
Hiç gitmedim ancak internetten gördüğüm kadarıyla amerikanın halkı çok cahil.
Amerikada bulunan iki tane farklı tanıdığımın demesine göre teknolojiyi üretenler/ okuyanlar hep yabancılarmış ( hindistan, pakistan türk, uzak doğulu).
Geçenlerde youtube’de yale üniversitesinin fizik derslerini buldum. Ve hocanın hindistanlı olması çok dikkatimi çekti
Aynı şekilde başka bir derse bakmıştım onun da hocası uzak doğulu bir kadındı
Çok saygılı bir toplum olsaydık aynı zamanda çok gelişmiş olur muyduk?
Sanmıyorum
Cevap
1Cevap
her insanla selamlaşmam ne alaka saygıyla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar