doktora gittim, 0.75 cikti. miyop. dedim doktora "doktor, bazi insanlar diyoki gozluk takinca gozun dahada bozulur" doktor cevap verdi "onlar sonucta doktor degildi, bende sana şu soruyu sorayım, madem gözü dahada bozuyor, gozluk kullanan bazi goz doktorlari var, onlar neden takiyor?" dedi. ama kullanan bazi arkadaslar sakin kullanma diyo. bazilarida kullanmazsan daha kotu olur diyo. ne yapacagimi sasirdim. yardimci olabilir misiniz?
bide yakisiyor mu? kendimi bir garip hissediyorum.
Saçmalamayın :) gözlük takarsan o an görürsün. Takmazsan numaran ilerler gibi palavralarada inanmayın. Numara artışı gözle alakalıdır. Gözlük vs ile durmaz. Ayrıca gözlük takmadığınızda eğer gerçekten ihtiyaç duyuyorsanız baş ağrısından birçok şeye neden olur. Göz numarası aynı şekilde gözlük takınca gerilemezde
Senelerdir arada gozluk cogu zaman lens kullandim. 7 senedir numarasi sabit 👍 Dedigin olay sehir efsanesi. Kemik cerceve yerine cerecevesiz gozluk sana daha iyi giderdi dostum 😉
ya şöyle bir şey, gözlük takınca daha iyi görüyorsun fakat bu sefer zamanla bağımlısı oluyorsun çünkü çıkartınca eskisinden daha kötü görmeye başlıyorsun.
yükseltmez ama gözlükle net gördüğün için alışırsın. çıkarınca sanki çok bulanık görüyor gibi hissedersin. ben takmıyorum sol sağ 0,5 0,75 yıllardır da değişmedi. takmamamın sebebi de sürekli yüzüme burnuma temas etmesinden rahatsız olmam. çok nadiren araç kullanırken takarım.
Ablam ben ilk aldığımda gözlük 0.25 miyoptu. Takmadım. Sonra 0.50 oldu. Taktım sonra 0.75 oldu. Yani bu takıp takmamana bağlı değil. Kimilerinde taksan da yükseliyor.
En İyi Cevaplar