Makarna pişirildikten sonra soğuk suyla yıkanır mı ?
Yıkıyorsanız neden ? yıkamıyorsanız neden ?
Yıkıyorsanız neden ? yıkamıyorsanız neden ?
yapışmasın diye yıkarlar ama aladante(peh peh peh) pişirmek akıllarına gelmez, soğuk suya sokulunca makarnanın tadı bozuluyor
Ben yağını suyunu tuzunu hepsini dolduruyorum kaynadı mı hazır oluyor :)
hazır makarnamı yapıyorsun :)
Suzdukten sonra yapismasin ve diri kalsin diye su tutulur genelde , ben kavurarak yapiyorum , suzme derdin de olmuyor ...
Beyin ozurlu arkadasim neden yoruk yaoan herkeseeee eksi begenmeme oyunu kullaniyoesun..
Cevap
9Cevap
gereğinden fazla suyla pişirirsen suyunu süzdükten sonra soguk suyla yapısmasını engellemek için soguk suyla yıkarsın.ama yeterince suyla pişirdiğinde yapacagın malzemeleri ayarlarsın en son da suyunu koyarsın tamamen suyunu cektiğinde sıkıntı olmaz.
Ben bilirsem yıkanır, ve yıkıyorum soğuk suda..
Kendi sıcağıyla pişmeye devam edip hamurlaşmasın diye öyle yapılıyor diye hatırlıyorum.
ben yıkarım çimdiririmm onu böyleee bıcı bıcı yaptırırımm
arap sabunuda kullan kıvamını tutturursun :)
domestosa basicim geceden pekii
olmadı aside koy sabaha bişeyciği kalmasın .
ben o makarnayı yaparım yanınada br mantar sote yaparımm sanada virmem karşında yirrimmmm
teyzeeee :((( acıktım ama ben.
teyzen gurban olsun sana evladımmm
banada vericenmi bir tabak :((( mantarda isterim .
mantarla tavuk ve renkli biberlerle sotelenmiş vermem mii teyzeler bugünler içindir zatenn yii yiii yarasın
Tsk ederim eline sağlık.
yarasın tosunuma löplöp et olsun
O nasıl bir seydir teyzecik kurbqn bayramına hazirliyorsun beni.
yıkanır ama öyle çok su ile değil. sadece süzgece alındığında üzerinden biraz su geçirilir. beklerken hamur olması önlensin diri dursun diye yapılır
sen git yemek yak :D
ben makarna da yakabilirim <3
pişirildikten sonra soğuk suyla yıkamak yanlış olr...eğer yıkarsan makarnanın içindeki vitaminlerin azalmasına sebep olrsun malum bugdaydan yapılma biyiyecek...onun yerine 2 dk süzgecte beklet men daha iiolr..
ben yıkamıyorum ama hemen suya tutup çıkarıyorum sıcaktan hamur olup yapışmasın diye
yıkanır çünkü yapışmaması için.ama ben yıkamıyorum hemen yagını koyuyorum yine yapısmıyor
asla yıkanmaz hızlıca süzülür ve yağda kavrulur .. sosu ayrı yapılır
Genelde yıkamam suyuna zeytinyağı ya da sıvı yağ kattın mı zaten yapışmayı önler.
Aslında yıkanmaması gerekir.Birincsi tadı açısından yıkanmamalı, ayrıca yapışabilirlik nedeni ile yıkanmaması gerekir.
yıkanmaması daha doğru vitamini kaçıyormuş.suyunu yeternce koyup hepsini çekince direk sosunu dökerim yıkamam ben süzmeye de gerek kalmıyor
Biraz gezdirilmesi iyidir. Ama bunlardan ziyade kaliteli makarna almak ve pişirme süresini 2 dk dahi olsa aşmamak gerek.
yıkamam. tadını bozuyo bence. yeteri kadar su ve 7 dk'yı aşmayan pişirme süresiyle nefis makarnalar elde ediyorum.
yalnızca italyan erkeklerini değil, italyan usulü makarnaları da beğeniyorum bebişim:)
ben diyorum zaten, her türlü giderim var benim <3
Yıkamıyorum, tadını beğenmiyorum yıkayınca.Kavurma yaparım ben bazen daha lezzetli oluyor.
yıkamıyorum..
mikropları ölmüştür zaten die..
haklısın ben onu düşünememiştim . Zirai ilaç filan evet evet.
Yıkanıyordu ama niye bilmiyorum laf olsun işte
Lafmi olsun puanmi
Laf olsun diye sordum zaten puanmi laf mi. Bunun için bilimsel aciklamaya gerek yyok. Sen hic duydunmu makarna enstitüsi diye birşey.
hayır süzüosun suyunu yıkamıosun.
Soğuk değil ılık suyla yıkanır.
duşa sokmak lazım makarnayı :)
azcık gezdrırm yapışmasın dıye.
yıkanmaz sadece süzülür.
Yıkamıyorum neden yıkarlar onuda anlamam
Yıkanır çünkü hamur olmaması için.
Makarnaların birbirine yapışmaması için yıkanır.
Yapışmasın diye yıkarım bide kuru olmasın diye
yıkanır..çünki yapışmaması için gereklidir.
hamurlasmasın dıye
istersen yıkarsın..
Yapışmasın diye.
Herıld yani.
Yıkanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar