Silverdin aldırdım hemen. Sürdüm ve kabarmadı acısıda geçti teşekkürler.
30 dakika önce üzerime çay döküldü.
Silverdin aldırdım hemen. Sürdüm ve kabarmadı acısıda geçti teşekkürler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üzerini kurulamışsındır muhtemelen..Buz ve soğuk su tutulmaması gerekir o suyu deri emer ve içeride kabarmalara sebep olur ince deri yanıkta illaki kabarır merhem sürmen doğru yaklaşım olmuş tam olarak nerene döküldü bilemiyorumda en azından mikrop kapmaması için temiz tut bölgeyi dışarı çıkacaksan pamuk ve sargı bezi ile sar.Geçmiş olsun
Tam karnıma döküldü direk temas sağladı üzerimde bir şey yoktu. Yani kabarmasını önleyemem öyle mi
Çok kaynar ise vakit geçirmeden hastaneye git. Hemen hem ağrısını kesiyorlar hem de kabarmasını önlüyorlar. Ağır bir yanıksa sarıp pansumana alıyorlar.
Çok fazla ağrın yoksa uzun süre soğuk su tut sakın buz koyma. Defalarca kendini haşlamış biri olarak çok deneyimliyim :) Geçmiş olsun.
Vallahi çay tam yeni kaynamıştı bardağa koyduğum gibi giderken kapı eşiğine kolum çarptı ve üstüme döküldü ilk döküldüğünde baya yanıyordu ama şimdi acı hafifledi doktor mu dersin ?
Teşekkür ederim
Sen çok bahtsızmışsın be. :) Tamam anladım teşekkürler.
üzerine çay döküldü ve hala sen burada soru yazıyorsun doktora gitmeyi denesen ne ilginçsin ya
İnsanlar ne acılar çekiyorlar bu kadarı acı mı ? Çıt kırıldım değilim.
ne alakası var arkadas burada anormal olan senın uzerıne cay dokuluyor ve sen soguk tedavı ya da krem surmen bunlarda yoksa acilen doktora gıtmen iken sen gelip burada soru soruyorsun ona saşırdım
Soruda da dedim 30 dakika önce çay döküldü ve merhem sürdüm biraz acıyor kabarmaması için ne yapmalıyım diye.
Neresini anlamadın yahu ?
evet yedirerek silverdin sür ama önce soğuk suyla yıkasaydın
Cevap
2Cevap
normal bir soğuklukta birşey koy üstüne aşırı soğuk olmasın yanan yerin sıcaklığı ile diğer tarafın sıcaklığının dengelenmesi açısından bu konuda yoğurt iyi iş görür acısınıda alır.sıcaklığı geçtikten sonra zeytin yağı sürmeni tavsiye ederim hem cilde iyigelir hemde asla yanık izi bırakmaz geçmiş olsun.
Peki anladım dediğini uygulayacağım umarım doğru tespittir.
Gecmis olsun. Bn en son ayagima kaynar su dokmustum. Gece icinde buz olan legene ayaklarimi sokup uyumak zorunda kalmistim anca dinmisti acisi biraz. Cabuk gecer ins
Silverdin sür ilk başta sonra da hametan gece yatarkan sür, yedirme cildin kendi emsin
bepanten, sudocreme ya da silverdin 3den birini hemen kullanmaya basla. silverdini kullanan bir tanidigim tavsiye etmisti kullanmis aynen senin gibi cay yanigina agriyi siziyi aldigi gibi 2 3 gunde iyilesitiyormus
Herkes doktor demiş yahu, krem, herhangi bir vucüt kremi sür.
10 dakkaya geçer.
Uzerime bir bardak cay doktum ve ikinci dereceden yaniklarim var. Doktora gittim bir suru ilac ve krem verdiler. Anca oyle saglikli bir sekilde iyilesecek. Senin gibiler yuzunden insanlar yanlis bilgileniyor. evdeki herhangi bir kremi suremezsin tabi ki. Sen hicbir bokta doktora gitme kafana gore takil ama insanlarin sagligiyla oynama bari
Yumurta sarısı iyi geliyor diyorlar ama..
O acıyla yumurta sarısıyla uğraşamadım evdede kimse yoktu direk merhem sürdüm.
Yumurta sarısı direk yanmanın acısını geçirmek için diye biliyorum kabarıklık olmasını önler mi dersin
Silverdin çok iyi geliyor yanıklara
Geçmiş olsun yeniden..
Kabarır ama buz filan varsa koyuver bıçak bas :))
hemen buz koy yanık kremi sür
Bir şey olabilir, doktora gitmelisin.
Buz iyidir -.-
viks sür :)
gecmis olsun dostum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar