Arkadaşlar bu ayakkabıyı yeni aldığım zamanlar pırıl pırıldı bir sabah kalkıp giydiğimde sarı sarı lekeler olduğunu gördüm ne yaptıysam neyle denediysem çıkaramadım kavgalı oldugumuz bir kaç komşumuz var ayakkabim dışarıda olduğu için düşmanlık amacıyla domuz yağı sürmüş olabilirler mi annemden babamdan çok dua alıyorum bu zamana kadar şükür kötü bir olayla karşılaşmadım ama böyle düşünüyorum sizin fikirleriniz neler acaba?
Komsular tarafindan ayakkabima domuz yagi sürüldüğünü düşünüyorum, bir bakar mısınız?
Kanka sen soralı 1 sene geçmiş ama şimdi gördüm domuz yağı yapışkan bir şey değil ve bembeyaz yani ayakkabına domuz yağı sürmemiş kimse, ayakkabı boyası gibi bir şeye benzettim ben. Domuz yağı değil ama eminim
Görmediğimiz ve bilmediğimiz bir canlı türle karşı karşıya bulunmaktayız. Şu halde, geriye onları da bizi de yaratan Allah’a sığınıp onların şerlerinden ve yapabilecekleri kötülüklerden korunmak kalıyor. Bunun da bir tek yolu var: Dua ve Münacatlar.
Zaten normal olarak hayatımızın bir parçası olması gereken dua ve münacat aynı zamanda bizi Allah’a yakınlaştıracağı için, cinler ve şeytanlar da yakınımıza sokulamayacaklardır. Çünkü onların da bizim gibi gurupları, cemaatleri ve teşkilatları vardır. Bizim dualarımızdan şüphesiz onların hayırlıları da istifade edecekleri için, rahatsızlık vermek isteyenlere karşı onlar da kendi içlerinde mücadeleye girişecekler ve kötüleri engellemeye çalışacaklar, hatta savaşacak ve cezalandıracaklardır. Bu sebeple dua ve münacatın cinlerden ve şeytanlardan korunmada önemli bir yeri vardır.
İnsan günlük hayatında abdestli bulunması halinde, onlardan kısmen korunacağı gibi, buna namazı ve diğer duaları da ilave ederse, korunma hususunda kendini biraz daha sağlama almış olacaktır.
Hâris el-Eş'ari (r. a)’den nakledilen bir hadisi şerifte Rasülullah (s. a. v)’in şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir:
“…Allah size, Allah'ı zikretmenizi emretti. Bunun da misali, peşinden hızla düşmanın geldiği bir adamdır. Bu adam muhkem bir kaleye gelip, düşmandan kendini korur. Kul da böyledir. Şeytana karşı kendisini sadece Allah’ı zikretmekle koruyabilir."[Tirmizi, Emsal, 3, (2867)]
Şimdi bu hususta Efendimiz (s. a. v) ve ashabının okuduğu dualardan örnekler takdim etmek istiyoruz.
Euzü - Besmele
Bu konuda Kur’an-ı Kerim'de şöyle buyurulmaktadır:
“Şayet sana şeytandan bir kışkırtma (şeytani bir dürtü) gelecek olursa, hemen Allah’a sığın.”(Fussilet, 41/36)
Cinlerin şerrinden kurtulmak için de, Hz. Peygamber (s. a. v)’in, Felak ve Nas Surelerini okuduğu, ashabına ve bizzat Hz. Aişe validemize de okumayı tavsiye ettiği bildirilmektedir.
Hz. Âişe (r. a)’den rivayet edilen bir hadis şöyledir:
“Hz. Peygamber (s. a. v) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'i okur, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı bana emrederdi.”(Buhari, Fezâilü'l-Kur'ân, 14)
Sirke ve karbonat dene bence olmadi eczaneden saf alkol al ya da aseton kurdan gibi birseyle de surtmeyi dene bazi insanlar o kadar kotu ki hersey yapabolcek kapastide olanlar var
kanka ben karbonatli suyun icine limon sıkıp dis fircasiyla temizlemistim netden görmüstüm... bende zifte basmistim cikmisti... ogun bugun beyaz taban ayakkabi almam..