Üniversitede mühendislik istiyorum. Dershaneye mi gideyim, 2 yıllık mı okuyayım?

Abilerim ablalarım ben meslek lisesi 12.sınıf makina teknolojisi bölümü makina ressamlığı öğrencisiyim aklım başıma anca dank etti tembel bir öğrenciyim ama geç kaldım dank etme konusunda heralde

seviyem çok düşük çarpım tablosunu bile bilmem büyük rakamlı bölme işlemleriniypamam sınava da girmiyorum direk 2 yıllık geçiş hakkımı kullandım ama dank etti işte istanbul'da 2 yıllıkdan daha fazlası gerekiyor yaşamak için,

ben 4 yıl okuyup mühendis olmak istiyorum 2 yıl okuyup tekniker olarak işsiz kalmaktansa veya düşük maaş ile çalışmaktansa mühendislik istiyorum ama dediğim gibi hiç bir temelim hiç bir bilgim yok

1 sene bekleyip dershaneye mi gitsem diyorum ya da 2 yıllık gideyim üstüne mi tamamlayayım ya, kafam çok karışık keşke lisenin başlarında anlasaydım okulun değerini

bana yardımcı olabilecek bir abim bir ablam var mı lütfen geleceğimin parlak olmasını istiyorum başarmak istiyorum ama geç kaldığımı hissediyorum bunca senenin birikimini bilgisini ben 1 senede veya 2 senede nasıl kapatırım biraz bile bilgim olsa neyse ama hiç yok ağlamak istiyorum.

Abilerimin ablalarımın yardımına ihtiyacım var.
Üniversitede mühendislik istiyorum. Dershaneye mi gideyim, 2 yıllık mı okuyayım?