İnternette nelere sınırlandırma getirdiniz? Cezalar gerçekten gelecek mi?
İnternet yasası neleri kapsıyor?
İnternet yasası neleri kapsıyor?
Yeni İnternet Yasası Onaylandı! Yapmamanız Gerekenler Şunlar
tehlikeYeni internet yasası 18 Şubat tarihiyle onaylandı. Haberi resmi twitter sayfasından Cumhurbaşkanı bizzat verdi. Peki şimdi neler olacak?
Cezai işlem görmemek için nelere dikkat etmeniz gerekiyor? En merak edilen 2 başlığa değiniyoruz;
1)Her türlü cinsel içerikli site yüzünden yasal süreç başlatılabilir: İnternet üzerinden izlediğiniz cinsel içerikli bir video yüzünden kapınıza bilişim suçları polisi gelebilir. İzlediğiniz bu videonun detaylarını devlet 2 sene boyunca veri tabanında kaydedilmesini sağlayacaktır. Yani bugun izlediğiniz bir video yüzünden 2 sene sonra size ceza kesilebilir.Bu konuyla ilgili çok sık sorulan soru “yani erotik film izlemek suç mu?” sorusudur buna vereceğimiz cevap bu durumun yeni yasayla suç teşkil ettiği gerçeğidir. Sonuç da izlediğiniz bu videoyu size tehdit oluşturacak şekilde kullanılma ihtimali doğmuştur.
2)Siyasi,dini ve her türlü mesaj ve yorumlar yüzünden cezai işlem görebilir hatta hapis yatabilirsiniz: Örneğin facebook üzerinden gezi olayları sırasında Hükümet istifa yazmanız mevcut düzeni bozmaya yönelik bir hareket olarak ispatlanabilir bunun kaydını tutan devlet sizi teror politikası yapmaya kadar birçok suçla yargılayarak cezai işlem başlatabilir.Aynı zamanda sizin yazılarınızı 4 saat içinde herhangi bir mahkeme kararı olmadan kaldırabilir. Kısacası; Mevcut olan hükümet, tehdit olarak algıladığı herşeyi Mahkeme kararı olmadan düzenleyebilir…
Tabi yasaklar bunlarla sınırlı değil. Merak edilen en önem li 2 unsuru sizlerle paylaştık. Sizden ricamız bu haberi paylaşarak daha çok kişiye ulaştırmanız bu sayede Seçim süresince herkesin ortak bir noktada buluşarak kitlesel bir harekete kavuşturmamızdır.
emin misiniz 1.maddede belirtilenlerin suç olduğuna.Böyle bir şey olursa milyonlarca kişiyi içeri tıkmak gerekiyor
yasa sadece 18 yas altı videoların izlenmesini suc sayılar...
ama siteninde ip sine bakıyor.
Yani googlede ne arattıgınızı bilmiyor ama googleye girdiğinizi goruyor.
Yani p0rno izlediğiniz sitede 18 yas eksi p0rnolarda varsa siz izlememiş olsanız bile savcı buununla suclayabilir...
kardes bak soyle acıklayayım sana... P*rno siteleri mahkeme kararıyla kapatılıyor mu? Kapatılıyor.
Suç çunku... Ama giren milyonlar var. P*rno izlemek suç değil. ama cocuk p*rnosu SUÇ! hemde cok buyuk bir suc. Dolayısıyla her an kapınızı calabilir diyor ya olay sudur, ceza kanunumuza gore videodaki insanın 16 mı 19 yasındamı oldugunu anlayamayacağımıza gore, mukayese yapılır. örneğin, liseli diye baslık atılmıs veya liseli kıyafeti giymiş bir cinsel icerik dahi buna dahil edilip değerlendirilir
kardeşim milyonlar izliyor herkesimi hapise atacaklar demeyin.herkesi hapise atmazlar hükümet yanlısı olmayanları atarlar.aziz yıldırım olayı gibi herkes şike yaptı ama azizi attılar içeri.buda öyle olur.bence takip edilme.hükümet aleyhine yazı yazanları incelemeye alırlar onların üstlerine giderler.akp lilere bişey olmaz. gibime geliyor.5 yıl önce bir iranlı p*rno videosu izliyordu yorumlarda yazı yazıyordu.onunla dalga geçiyorduk.oğlum dikkatli izle yakalanma elini kolunu keserler diyorduk.
olay bizim başımıza gelecek :) hahahaha
Yalan soyluyorsun sen de onlardansın ve ınsanları korku salmaya çalışıyorsun. kanitlarım sana ! izlemek değil, yaymak suçtur yeni yasaya gore. ac kanunu oku ok?
Bak arkadas ben mi anlatamıyorum millet mi sorunlu.
50 kere cevap yazdım hala alttaki yorumu okumadan balıklama atlıyorlar.
Bir kez daha anlatıyorum. P*rno suç olmasa p*rno siteleri neden kapatılsın mahkeme kararıyla?
ancak izledi diye kimse ceza almaz yine almayacak. ama cocuk p*rnosu izlemek büyük suc. (bunu arastırmayan cevap yazmasın) Ve yeni yasa diyor ki ben linke bakmam İP'ye bakarım. Yani girdiğiniz sitede cocuk p*rnosu varsa siz izlemeseniz bile suclu kabul edilebilirsiniz.!
Facebook hesabımdaki tüm demokratik protesto,bilgi, haber, yorum ve kaynağı gösterilen sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının; MADDE 25: Düşünce ve Kanaat Hürriyeti; MADDE 26: Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti" kapsamında tarafımdan yapılmıştır. Demokratik düşünce ve kanaatlerimin engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle "hakkımda olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi", TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarım saklı kalmak üzere, peşinen reddederim.
Demokrasi dışı hiç bir eylemde bulunmam ama demokratik haklarıma müdahale edilmesini de asla kabul etmem .
Savunması hukuk bazında geçerlidir .
Cezalar başladı. Facebook üzerinden gezi olaylarıyla ile ilgili yaptığım paylaşımlar şu an yok. İnternet üzerinden yaptığın her hangi bir yazı hakaret durumunda iki üç yıl sonra kapını çalıp cezaevine götürebilirler. Artık bunu da yaptılar.. Özel hayatın gizliliği diye bir şey kalmadı!.. Ne yazık ki!:
özelim dedikleri şey edepsizlik oldu artık .. İNŞALLAH milletin huzurunu da ahlakını da bozanlar hukuktan çeker .
Cevap
11Cevap
İnternetin yasaklanmasının en büyük sebebi çaldıklarının ortaya çıkmaması ve çalacakları oylar ile ilgili haberlerin sosyal medyadan duyulmasını engellemek amacıdır. ayrıca kendilerinde işe yaramayan organların başkalarında da işe yaramasın mantığı içeren düşüncelerinden dolayı p*rnoyu bahane edip aslında kendileri p*rno lobisi oluşturuyorlar.
Ünlü p*rno yıldızı Sasha GREY " Asıl, interneti p*rnoyla bir tutan zihniyetten korkmalısınız. Gerçekleşmedikçe içlerini zehir gibi saran tuhaf fantezileri vardır onların.Oysa dozunda p*rno izleyen birinin sağlıklı bir hayatı vardır, düzenli mastürbasyon yapıyordur, seks yaşamları renklidir. Dünyayı, bunları yasakmalaya çalışan zihniyet değil kendi bedeniyle ve p*rno kültürüyle barışık insanlar kurtaracak." demiş (alıntıdır hürriyet röportaj)
Bu yasaya göre artık internet üzerinden küfür,hakaret,herhangi bir kanıtı bulunmayan suçlamalar yapıldığında bu tür şeylerin kaldırılması için mahkeme kararı beklenmeyecek.şikayet üzerine kaldırılabilecek ayrıca ortam dinlemelerini zorlaştıran maddelerde içeriyor yasa cemaatin bu yasaya bu kadar açık karşı olmasının en önemli nedeni de bu olsa gerek.
link zamanındada ülkücülere fatiha bilmez demişti kulagı sagır boşbakan daha neler neler saymakla bitmez.
yani devlete zarar vermek terör propaganası yapmak çocuk p*rnosu ızlemek dolandırıclık yapmak bunları yasaklarsında insanın kendi ihtiyacı için izleyeceği filmleri yasaklamak ne anlamıyorum
O değil de youtube den seksle ilgli şeyler izlesek bile suç mu bunu bilen biri varsa cevaplarsa sevinirim.
yııık ya :D
Suçmuş bir yerde okumuştum. Özellikle çocuk p*rnosu gibi p*rnografik içerikler direk suça giriyordu. Şimdi hepsi suç olmuş.
bu konu hakında bişey bilmiyorum ama çoook tedirginim doğrusu
arkadaşlar ben dizi izliyecegımde sansurden dolayı ızleyemıyorum dızılerede sansur geldimi
Et ete değsin diyor Tayip.
İbrete alem olsun diye kesin ceza gelir yani.
Bu demek oluyor ki devlet halktan baya korkmuş :))
2 yıl arşivleme süresi var canım
gelmez... gelirse o cezayı onların..
Artık fişleneceğiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar