Günah Kesilmez
Günah değil Kesilir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

çok yakından takip ettim, mezhepsel konuları da iyi bilirim bütün mezheplerden çıkmadan önce araştırdım, gerekçesi kesilen saçın ya da tırnağın cenabet olması :D Şaka gibi cenabetken saçın yolunsa o sana kıyamete kadar cenabet günahı falan yazdırıyor :D E imamı gazali miydi neydi her soruya günah dersen olacağı buydu
banyoda niye kıyafet giymiş bu utanmasa şemsiye ile duş alacak
Peştemal bu normal yani.
Bknz:https://sorularlaislamiyet. com/cunupken-veya-hayizli-iken-killari-tirnaklari-ve-tuyleri-kesmek-kas-aldirmak-caiz-midir
Tamam ama bir eksiklik var sanırım.
Eksiğini gediğini bu kadar önem veriyorsan kaynaklardan kendin araştıracaksın, burada soru sorarak doğru sonuca varılmaz.
Neden varılmasın ki?
Takva sahibi benden daha bilgili biri çıkar ve bana durumu izah eder benim de aklıma yatarsa tamam der uygulamayı değerlendirmeye alırım.
Samanlıkta iğne arar gibi burada takva sahibi arayacağına internet gibi güzel nimeti değerlendirip konu ile ilgili sayfalarda arama yapmayı niye düşünmüyorsun?
Denedim, okudum ve gerekli gereksiz birçok bilginin de sahibi oldum.
Bir de yazılanların ve çizilenlerin aksine, burada canlı bireylerden de duymak istedim.
Okuyup araştırmışsın ancak bir sonuca varamamışsın gibi, değişik.
Dediğin gibi değişik bir durum işte.
Günahı sevabı Allah bilir ama bence kesilir diye düşünüyorum
Evet orası muhakkak öyle.
Yine de bizler de ister istemez bunun hassasiyetini düşünmek zorunda kalıyoruz.
Cevap
1Cevap
Yanlış derler ama bence bir yanlışlık yok.
neden yok sence.
Abdestsiz gidiyor bedenden materyaller
Değildir bence kesip temizleniyorsun sonuçta
Beden tamamen 3 şartı yerine getirip yaptıktan sonra abdest kabul oluyor ama abdestsiz vaziyette bedeni terk eden kıl tırnak sanırım abdestsiz ayrıldığı için günaha teşvik oluyor.
Kesilir
Kesilmez diyenler var!!
Neye göre kesilir, yani bedenden ayrılan kıl tırnak abdestsiz gidiyor.
Temizlik her şartta yapılmalıdır diye duydum bir kanalda çıkan hocadan. Mustafa mıydı neydi adı
Olabilir ama sanki keslilen tırnak ve kıl abdestsiz bir şekilde bedeni terk ettiği için onların da bir vebalinin olduğunu düşünmüyor değilim.
Hoca ile ismimiz de aynıymış :)
Mustafa karataş hatırladım😊 bilemiyorum ben yeterli bilgiye sahip değilim fetva vermek için. Senin içine sinmiyorsa gusulsüz kesme
Değerlendirdiğin gibi yapıyorum bende. düşüncelerin için sağol.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar