Kızlar ya regl iken tırnak kesilir mi? Öyle şeyler duyuyorum, günah diye, regl iken tırnak kesmek, kıl tüy almak günah diye. Regl döneminde tırnak kesilir mi kesilmez mi merak ediyorum. Kızlar, acaba siz yapıyor musunuz bunları?tırnak kesmek
Benim rahmetli anneannemin dediği şu; ayhali (yani regl) döneminde olan kıza-kadına hamur yoğurtulmazmış, o hamur öteki tarafta şikayetçi olurmuş "beni regl olan kadına yoğurttular" diye. Eskiler işte, annem öyle alıştığı için o zamanlar unutmazsa hamur yoğurmaktan muafımdır 😊 Tırnak kesmek veya kıl-tüy almak da öyle bir durum.
Regl iken tırnak kesilir mi diye sorsam "tırnak dile gelir" derler, yine de bunun geleneksel açıklamasının dışında hormonlarla da ilişkili olduğunu söyleyebilirim. Regl iken hormonlar daha çok çalıştığı için tırnak veya kıl daha hızlı uzar, regl iken yaptığın işlem normal günlere göre daha etkisiz olur, gerçek sebebi budur. Yani regl döneminde tırnak kesilir mi, evet kesilir.
Kesilir kesilmesine kime göre , müslümansan eğer kesemezsin, kesersin ama mekruhtur , "Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir. Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir."(Mügni'I-Muhtaç, I/75; Halil Gönenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar)
Adetliyken tırnak kesebilirsin, bunda herhangi bir sakınca yoktur. Tırnak kesmek veya tüyleri almak gibi durumlar hormonlardan ötürü daha hızlı gelişme sağladığı için tırnağını kesip tüylerini alırsan normal zamanlara göre daha hızlı uzar, seni uğraştırır sadece. Günahlık bir durum yok.
Regl döneminde kesersek sadece o dönem içerisinde tırnak ve tüyler hızlı uzar değil mi, regl dönemi bitince eski hızıyla uzamaya devam eder mi yoksa hep mi hızlı uzayacak? (Devrik oldu biraz ama anlaşılıyor)
Önce şöyle bir düşünün neden günah olsun? Adet kanı pis kan da değildir doğal birşeydir kadın vücudunun bir parçasıdır yaratılma şeklidir. Böyle şeyler düşünmeyin bile
Fetva hattını ya da şu TV'ye çıkan şarlatanları arayıp sorman daha makul sonuçta din alimi değiliz hatta bir dakika ben direkt dinsizim. Ama saçma yani, hangi tanrı reglken tırnak kesmeyin diye yasak koyar yahu?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tabii ki öyle bir sakıncası yok. Tırnaklarını kesebilirsin, tüylerini de alabilirsin. Genital temizliği adet sonrası yapman daha iyi olur sadece, ama hijyenini aksatma.
En İyi Cevaplar