Öncelikle tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun ailelerine güç kuvvet versin.
Farkında mısın bilmem ama haberlerde şehit evlerini gösterirken görmüşsünüzdür hep fakir fukaralar eski evlerde zar zor geçinen insanlardır. Hiç gördünüz mü villa veya yeni bina vs. Hayır dediğinizi duyuyorum sanki. Çünkü parası olan yaşar olmayan hayatta kalmak için çabalar. Siz kazandığınızın büyük kısmını vergi olarak devlete öderken zengin aldığı araban cep telefonuna kıyafetten tatile kadar herseyini vergiden düşer. Yatlarına koyduğu mazot dahi sizin arabanıza traktörünüze koyduğunuz mazottan kat kat ucuz. Siyaset yapmak olmasın ama bu düzen kimin düzeni?
Eskiden böyle geliyor diyenler olursa bir sorum daha olacak.
Vatanını milletini seven neden bu düzeni değiştirmiyor?
bir bitmediniz mk nefret ediyorum sizden. Surekli bir prim pesindesiniz 15 dkk sonra instada hikaye paylasimlari 3 saat sonra kafede takilmalar 5 gun sonra zaten unutulacak. Acinizi icinizde yasasin mk sizinki gosteris icin ibadete benziyor
Demi burdan paylasinca gerekli oluyorsun. Yani bu kadar onemli konulari buraya yazacak kadar alcalip primine devam et sen tutmiyim seni 3 5 kiz gorus yazar belki. Sehitleri bile prim konusu yapmaktan cekinmeyen insan bir zahmet cevap vermesin bana
Senin akil devrelerin yanmi onu bana sorcagina bu ulkeyi yonetenlere git orda òldiyenlere hesap sor ve gel hep beraber soralim ben bu dedikleri okdar cok savundum ki senin agirligin kadar dosyalarim oldu boluculukle yargilandim
Arkadasim bendiyorum bu yasa kadar hayatim siyaset ve mahkemelede cezaevlerinde gecti haksizlik ve hukusuzlugu bu gordugun manzariyi birdaha gormemek ve yasanmasin diye Burjivazi toplumlar gibi icki maslarinda deniz kenarinda kizlarla şanpanya patlatmadim yasin sosyalizim tek yol devrimdemedim Alanlarda meydanlardadim gencligimi cezaevi anzalarda bitirdim
3veya 5kiz arkadasim olmasina gerek yok beni gercekten seven biri olur ise o da bir gun karsima cikar hatta beni bulur ise iyi olur cunku bir kiza nasil teklif edilir bilemiyorum hic sevgilimde olmadi olsada boyle sosyal aglardan istemiyorum acik ve net...
Tam bende bu konuyla ilgili birşeyler yazmak istiyordum. Cidden yürek dayanmıyor gencecik çocuklar hayatlarının baharında ne diye şehit oluyor. Bana göre bir hiçlik. Dünyanın hicbiryerinde türkiyedeki gibi bir askeri sistem yok. Her şehit haberinde ben bile bu kadar sarsiliyorsam şehit ailelerini düşünemiyorum. 2 tane oğlum var nasıl zorluklarla büyüyorlar ne emeklerle yetiştirmeye çabaliyorum. Çok zor çok. Vatan millet anliyorumda bu askerlik denen şey turkiyede hep fakır çocukların ölmesine sebeb. Kapitalizim heryerde işliyor. herşey paraya bakıyor. gencecik canlarin nefesleri bile paranın ekseninde.
Burda ölmelerinin sebebi farkir topluma vatan millet sevdalisi yapmak ve bu sevdaya gönül verip benim 10 tane cocugum olsa hepsinj fada ederim matigi var vede feda ediyor yani duz bir mantik Dusunme sorgulma araştirma bilinc sevyesi hic olmayan bir toplum yaratmislar Hal boyle olunca bastakiler ve aileleri rant ve paranin sefasini surerken Ölen bir ailenin cocuguna sehit oldu buyuk bir mertebeye ulasti hatta buna sevin diyorlar Hic demiyorlarla okadar iyi bir seyse sehitlik mertebesi sizin cocuklariniz neden askerlige gitmiyor diye sormuyorlar Olayi toplar isek òlum veya hayatta kalmak bizlerin elinde yerki bizler toplumun olarak yasamak ve hayatta kalmamizi birilerinin eli verir isek devamli òldururuz ve òluruz.
Ama ben suc yontenlerden gormuyorum suc toplumda cahil ve bigisiz bil toplum koyun gibidir istedigin sekilde gude bilirsin Ve bir toplum bastakilerinde adalet beklemeleri en buyuk yanlistir Adalet toplumun elinde istedigi gibi saglaya bilir Ama ki toplum adaleti kisilerden bekler ise sadce vaatlerle vesoylenimlerle kadirilmaya mahkum halir.
Katiliyorum ama menfaat araya girdimi bu toplumun yapmayacagi yoktur Soyle bir òrnek vereyim topumun %90 musluman para ver luksa hayat ver bir tane musluman kalir ise bir sey bilmiyorum demektir.
Denmez.. ben kısa dönem askerlik yaptım. Kışa de k geldi. Kaldığımız yerin camları yoktu. Sadece öğlen yemek çıkardı. Bazı geceler donardık. Bazen amfi de taşın 0stünde uyurduk. Komutanlarımız evinizi aradığında iyi olduğunuzu söyleyin aileniz sizi merak etmesin diye kızarlardı. Baş kaldıranın başını ezerler ama bir gün açıklarını yakaladım... gerisi bende kalsın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bugune kadar o analar bir araya gelip , biz fakir oldugumuz icin cocugumuz askerlik yapmak zorunda kalırken , hakan sabancı gibi zenginler niye bedelli yapip bu işten kurtuluyor diye seslerini cikardilar mi? hayır o analar sustu.. susmayada devam ediyorlar.. ben aslanlar gibi gidip askerligimi yaptim.. artık o gözü yaşlı analar içinde üzülmüyorum.. o analar susmaya devam etsinler.. bye.
Saraylarının bahçesindeki hurma ağaçlarını ısıtan düzeneğe sahip insanların ve onların şakşakçılarının vicdanı da sızlamaz yüreği de yanmaz usta. Diyecek söz Yok!
Oglu sehit olmus bir anneye cumhurbaskani dedimiz insan nasil bir cvp vermis aynen o sekilde diniliyor Cvp şu oluyor benmi dedim bu meslegi secsin dedi bunu diye cumhurbaskani gerisini siz dusunun nasil soyleniyor.
Bahsettiği şeyin "bana ne " tarzı bişi olmadığına eminim Şayet irk falan önemli değil ölen bir bireye kimse bu tarz yaklaşmaz Hele sizin inancınıza göre Şehitlik cennetlik mertebesi ise sanmıyorum öyle desin
En İyi Cevaplar