Bu işaret yandı aracında yeşil renkte ne anlama geliyor bu

Start Stop sistemi bu, araç durduğunda motor kapatılır, yakıt tüketimi için ama performanslı kullanımda veya soğuk havalarda bunun tuşuna bas ve kapat bu özelliği.
Tuşu yok ki :)
Clio 4 buldum tuşunu acemi şoförüm uzun bir yokuştan inmiştim boşa alıp ayağım debriyaja komple basılı şekilde indim yokuşun sonuda kırmızı ışıktı yine ayağım debriyaja basılı bekledim uzun süre debriyaja basınca o özellik devreye girdi herhalde şimdi yanmıyor
Ama yokuştan yavaş inmek zorundayım masala 1. vitesde iniyorum hızım 10-9-8 km ye falan düşüyor mecburen düşüncede araba titremeye başlayıp biraz süre geçince istop ediyor
Bu yüzden bende debriyaja komple basıp aracı aşağı doğru salıyorum frene basarak iniyorum
Bu hızda veya biraz daha hızlı nasıl inmem gerekiyor detaylı anlatırmısın
Şöyle ki, gaza basmadığın her an yakıt tüketimin sıfırdır ama boşa alırsan tüketimin 100 km'de 0,7 litre civarına çıkar, bu tüketimin artması demek.
Her zaman viteste olsun, yokuş inerken de, o kadar yavaş hızlardan bahsetmiyorum ama, inerken vites düşürerek in.
Bu da fren balatalarına binen yükü hafifletmek demek, daha sağlıklı.
Yani mesela 2. Viteste iniyorum yokuşu 1. Vitese düşürüp ayağım sadece frendemi ineyim
Tamam teşekkürler
Cevap
2Cevap
sürekli mi yanık kalıyor 5 sn sonrav sönüyormu
Ona dikkat edemedim aracı parkettim bir baktım yanıyor bu ışık istop ettim araç kontakda ama sonra çalıştırdım söndü tekrar istop edip indim araçtan
Bu işaretin yanma anlamı nedir onu soruyorum biraz açıklayın sonra söyleyin aküde sorun olabilir değiştirin diye
Bu lamba araç durduğunda motorun yakıt tüketmtmesi için stop sistemidir. araç durduğunda araç kendisini kapatır bu lamba yanar söner. stop geçtğini görürsün. ama sürekli yanık kalıyrsa ya da hareket anınd ayanıyorsa aracınızı bilgisayara bağlayığ arıza kayıtlarına baktırjn başka sebep vardır
Düzeldi teşekkürler debriyaja çok basmıştım o yüzden devreye girdi herhalde şimdi yanmıyor
arac huandai mi
Clio 4
Anladım teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar