Babam çalışmıyor yardım edin?

Arkadaşlar ailecek eskiden bekçilikte çalışıyordu babam sonra ise apartman dairesinden ev aldık babamın işi serbest meslek daha sonra babam kendine bekar bir arkadaş buldu ( tam bir gıcık adam ) daha sonra babam iş çıkmıyor araba almam lazım uzağa iş çıkınca gidemiyorum dedi ve araba aldı (90.000 tl ) işte o gün bugündür arabayı aldı alalı sabah evden çıkıyor hergün o arkadaşıyla buluşuyor kahvede vs akşamlarıda maç izlemek için gidiyor eve akşam saatlerinde geliyor. O adamda 2 kez evlenip boşanmış babamı da buldu kendisine özel şöför gibi kullanıyor ( abisini havaalanına bıraktırıyor annesini hastaneye götürtüyor ) bildiğiniz köle gibi kullanıyor. İş çıkıyor ama babam gitmek istemiyor yan komşu boyamı yaparmısın diye sordu babam pazar günü iş mi olur dedi. bugün kahvaltıyı yaptı hemen aceleyle o arkadaşının yanına gitti yine Kahvede takıldılar sonra arkadaşını bizzat arabayla eve bıraktı geldi eve. babama diyorum Bugün nerdeydin diye arabayla gezdim dedi. Liseye gidiyorum harçlığımdan kesmeye başladı param yok diyor. O adamla tanıştı tanışalı rahatlığa alıştı hergün gidip geliyor çalışmıyor. Ne yapabilirim? acil destek atın
Babam çalışmıyor yardım edin?