solakların sağ elini kullananlardan daha yaratıcı ya da zeki olduğuna dair soylentiler doğru mu?

bende solakım fakat yemek yerken, kendimi zorluyorum sağla yemek icin. daha zekimi sorusuna cevap vermem biraz ukalalık olur.. ama etrafımdakiler çok yaratıcı oldugumu söylerler.. karakterle alakalı ayrıca herkes zekidir sadece kullanmaktan üşenirler☺
Beyinlerinin her iki lobunu da kullanabildikleri için daha zeki olur😊
Benim gibi ikisini kullananlar😎
Bilim adamlarina sormak lazim
Cevap
39Cevap
Yok efem solaklar çok zeki şölevyapan çok zeki bilmemne. Bunların batıl inançtan farkı yok. Zeki insan herşeyden önce kendinden şüphe eden insandır. Gerim gerim ben zekiyim diye orda burda dolaşmaz. malesef güzel ülkemde az bulunan tür. Maşallah memlekette herkez zeka küpü.
sol beyin sağ tarafı yönetir sağ beyin sol tarafı yönetir. Sağ beyin sanatsaldır. O yüzden solakların sağ beyni daha çok çalışır. Sol beyin ise sayısal mantıksaldır. Sağlakların sol beyni daha çok çalışır. Sayısalda mantıkta sağlaklar zekidir, solaklar sanatta müzikte yeteneklidir.
einsten sağlaktı

@Ayşemuck salak biraz aslında bütün dahiler gibi
Solak beynin sağ tarafını sağlaklar sol tarafını kullanır. Beynin sağ tarafı sayısal zekayı sol tarafı sosyal zekayı gösterir. Sokaklara zeki demek doğru değil, görece sağlaklardan sayısal zeka olarak daha iyidirler sadece. Ben de solağım. Durum bu.
Solagim çoklu zekamiz daha gelismis diğerlerine göre
An itibari ile iki elini kullananlar
Matematiksel ve sözel zeka arasındaki fark gibi nereyi çalıştırdığına bağlı, sadece aktif lob farkı
Zekanın hangi elini kulandıginla alakasi yok. Istersem iki elimide kulanmaya alisabilirim ama gerek duymuyorum.
Yoooooooooooooo. Bilim adamları hatta mucitler bile sağ elini kullanır.
Solakların sayısalda daha iyi olduklarını duymuştum
Yanlış duymuşsun.
Sağ elini kullananların büyük bir çoğunluğunda beynin sol tarafı, sağa göre bir hayli gelişmiş bir görünüme sahiptir. Motor kontrol alanları, konuşma ve anlama ile ilgili Broca ve Wernicke alanları daha geniştir. Yine motor ve duyu alanları arasında bulunan merkezi oluk, bu yarıda çok daha derin ve belirgindir. Kısacası, sağ elini kullananlarda beynin sol tarafı, hem hücre yoğunluğu hem tepki hızı hem de anatomik özellikler açısından sağdan oldukça farklıdır.
Rica ederim😊
Herkesin aklı eşittir sağ sol alakası yok sadece beynini kullanma alakalı olay
Solağım fakat zeki demek ne derece olur bilmem farklı alanlarda başarılı olurlar
Alakasi yok. Solagim ve zekiyim ama biri gelir benden daha zekidir ve sag elini kullaniyordur. Veya sol elimi kullanip hic de zeki biri olmayabilirdim.
Aklıma geldi 👓
Ablam bıçağı solla kullanıyor yazıyı sağla yazıyor. Oldukça becerikli biridir. Babam da solak. Bence yetenekliler.
Solak biriyim ve ders çalışmadan bile sınava girip barajı geçerim
Sokaklara göre de sağlaklar farklı kişi ile alakalı bir şey bide şey var dağnıklar daha zeki kendilerini avutma şekli dediğim gibi kişi ile alakalı
Yani doğru da olabilir yanlış da biraz karmaşık soru 🤣
Solağim ama simdiye kadar zekice bir hareketim oldugunu gormedim.
Salağım ama zekiyim vesselam
Olabirim herhalde😂 kendimi ovmek istemiyorum suan😊😇
Bence öyle ben solak birisiyim kendimden biliyorum yani.
fotograf çok guzel bence kafam bir foto ya takıldı
Herseyim solak ama sag elimi tek bir sebeple kullanırım...:)
Her ikisini kullananlar ne oluyor
Ben solak değilim. Hipoten çöktü 😎
Solağım ve öyleyim bence
Sol fazla bilmez sağ yaşar öğrenir
ben iki elimide kullanabiliyorum rahatlıkla
Öyle diyorlar ama ne kadar bilemiyore🙃
Solaklar kendini avutuyor
Kesinlikle doğru (solağım)
solağım ama öyle bir iddiam yok..
He sorma ölüyorlar fazla zekadan
kesinlikle dogru kaniti var
Yok ya antepliler zeki 😂