- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAkil fakiri misiniz acaba 🤔 Ataturk baskomutanlik etti. Bu ne demek biliyor musun? Ayaginda carigi olmayan askerinden, dagda eskiyalik yapan kucuk birliklere kadar butun herkesi bir araya topladi. o kadar iyi yonetti ki, zerre kadar umudu ve gucu kalmamis bir millete, ulkesini parcalamakta olan bircok guclu devlete karsi zafer kazandirdi.
Silah arkadaslari olmasa elbette tek yapamazdi. Allah izin vermese elbette yapamazdi. Ama silah arkadaslari onun dehasina guvendigi icin ve Rabbim bu milleti kurtaracak akli ona verdigi icin o kurtardi diye bakiyoruz.
Onun doneminde yasayip o zorluklari cekseydin ve kurtulusu gorseydin, bunun mimarina gene de hic gozuyle mi bakardin acaba?
O 3g ile halkina baglanip kendi korumalarla saklanip, karini coluk cocugunu al cik sokaga demedi halkina. Padisah gibi de etegini toplayip yurtdisina kacmadi. Bizzat savasti ve savasirken cephelerde curuttu hayatini. Karsiliginda sizin makarnaya tav olanlarin nankorlugunu aldi.36 Yorumla- +1 yıl
❤👍
- +1 yıl
@siyah-incii mersi 😘❤️
Soran+1 yılAllah ona o aklı verdi diyorsunuz ve Atatürk kurtardı diyorsunuz Allah kurtardı çünkü herşeyi sağlatan odur.
- +1 yıl
Allah sana akli verdi ama bu nankorlugu yapan Allah degil mesela.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙃 güle güle
- +1 yıl
Rica ederim, sana da
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılSende bu paylasimini Allahin izni ile yazmissin yoksa sende tek basina hic bir gucun yok. Allah isteseydi baskasina yazdirirdi.
Ne yani Ataturk kurtardi demekle neyin sirkini kosuyormusuz? Kimse mal degil burda! Ataturk ekber mi diyoruz?
Ne diyorsuj sen ya?
Elbette bunlar Allahin izniyle olmus ama bunu her defasinda dile getirmek zorunda degiliz cunku Allah kalpleri okuyobiliyor.24 Yorumla
Soran+1 yılZaten burada anlatılmak istenilen şudur anlayamamışsınız sizin yerinize ben anlatayım Atatürk'e bu özellikleri verenin Allah olduğunu bilelim esasında konu budur. Yani Atatürk kurtardı demek Allah'a gizli şirktir
Cevap sahibi+1 yılYa bir sus ya bir sus!
Ne cok konusuyorsun ya sabit dusuncelisin.
Şirkmis hi?
benim yorumumdan hala bunu anladiysan sus ya sus. Sabahtan beri yorumlarda dir dir dir. bir oku bir anla millet ne diyor ne yorumluyor.
Herkes cahil bir sen bilmissin numaralarindan vazgec.
Şirkin anlamini ogren ondan sonra burda konus.
Henuz hic kimse Ataturkle Allahi bir tutmadi senden baska ki boyle şirkmis da bilmemneymis diyorsun hala.
Soran+1 yılAtatürk'ü sevin sayın buna kimsenin itirazı olmaz ama onu sevdiren özelliklerini Allah'ın vermiş olduğunuz asıl sevilip sayılacak olanın o olduğunu da bilin.
Cevap sahibi+1 yılAllah'im sabir...
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanlar Mustafa Kemal'i sevebilir lakin bütün başarıyı bir insana yükleyip Osmanlı ordusunun kahraman fedailerini bir kere bile anmayanlar Bu vatanı Allah için Hilafetin devamı için demir yığınlarının üzerine korkusuzca yürüyenler ve bu yolda kendilerini feda eden kahraman Osmanlı askerleri kurtarmıştır
İnsiyatif alanlar emir verenler
değil vatanın bekası için son erine
kadar düşmanla kurşuna karşı süngü ile savaşıp kutlu sancağı teslim etmeyenlerdir.
Bu vatanı göğsündeki iman ile Allah Allah nidalarıyla savaşan kahraman Osmanlı askerleri ve Paşaları kurtarmıştır.222 Yorumla
Soran+1 yılOsmanlı askerleri ve paşalarına Allah kurtartmıştır. Doğrusu
Cevap sahibi+1 yıl
O zaman şu sorularıma cevap ver
Herşeyi Allah yapıyorsa kullar niye var dediğin gibiyse kullar neden imtihandan sorumlu o zaman bizlere neden akıl irade verdi
Allah izin verdi yardım etti kullarını destekledi demek daha doğru değilmi
Soran+1 yılBak bu dediğin olmaz sen Allah'tan habersiz iradenin olduğunu düşünüyorsun Allah diyor ki kaderi ben yarattım. Zaten buraya geldiğimizde ruhumuzun yapacakları belli bunu da Allah bizi dünyaya getirerek göstertiyor. İmtihan olmaz diyorsun imtihan bu zaten Allah bizi bize göstertiyor.
Cevap sahibi+1 yılSen anlamak istemiyorsun Allah'ın her şeyden haberi vardır
İradeni bilir ne yapacağını ne yapmıyacağını neler yaptığını herşeyi bili
Cevap sahibi+1 yılAma iradene müdehale etmez
Cevap sahibi+1 yılAlın yazısı nedir sana göre
Soran+1 yılİradeyi yaratan da o kaderi belirleyen de o dur. İnsanın kendi iradesi yoktur film şeridi gibi kaderimizi izleriz.
Cevap sahibi+1 yılSen külli irade nedir cüzzi irade nedir bir öğren
Bak senin ciddi şekilde bilgi kirliliğin var haberin olsun
Soran+1 yılÖyle irade çeşitleri yok insanların uydurduğu şeyleri yazma bütün irade Allah'a ait tek gerçek de o dur biz sadece Allah'a dua edeceğiz ona sığınacağız.
Cevap sahibi+1 yılSen ne kadar kesin ve net konuşuyorsun anlamıyorum ben din hakkında konuşurken çekinirim bunu bir izle
https://youtu.be/-e-OuKGs76w
Soran+1 yılBu kişi kendisine göre yorumluyor hem Allah'tan isteyen diyor dua eden yani dua edersen Allah kaderini değiştirir Allah'a yalvarırsan düzeltir yapmazsan da öyle pisliğin içinde kalırsın.
Cevap sahibi+1 yılSenin bu düşüncene göre kafirlerin nefes bile alamaması lazım Allah'a savaş açanlar müslümanlardan daha rahat hayat sürüyor pislik içindede değilller hem müslümanlar Allah'a yalvarıyor ama sonuç yok hep gözyaşı kan akıyor yazdıklarını bir kere daha düşün
İnsana çalıştığından fazlası yok
Unutmaki Allah adalet sahibi Hakem olandır
Senin düşüncelerine göre kafiri Allah kafir etti haşa sonuç bu
Soran+1 yılŞimdi sana daha açık anlaman için anlatıyorum beni buraya yazdıran zorla yazmamı sağlayan birşey yok beni kimse zorlamıyor yazmam için kimse arkamdan ittirmiyor seni de öyle ancak sen daha deden doğmadan önce buraya yazacağn belliydi benimde cevap vereceğim belliydi işte bu kader artık anlarsın umarım.
Cevap sahibi+1 yıltamam da hani Allah yazdırdıydı ne oldu senin kendi iraden yoktu. şimdi sen bu yazıyı kimin iradesiyle yazdın.
Cevap sahibi+1 yılBiz doğmadan önce yazılmış alın yazısı var mı sen onu söyle
Soran+1 yılZaten bunu herkesin anlamadı olmaz 2. Güncellemede belirttiğim gibi bazı insanların ruhu yoktur ruh üfürülmemiştir bu türde ruh sahibi olmadan anlaşılmayacak konuları anlayamazlar.
Cevap sahibi+1 yılÇok basit bir soru sordum yazıldımı yazılmadımı
Ayrıca ruh olayı hangi ayete geçiyor ilk defa duydum
Bana hangi ayet yazarmısın
Soran+1 yılHerşeyi de bekleme yaz işte Google şunları yaz ruhsuz insan var mı? Bu şekilde araştırma yaparak kendin bul ayrıca kaderi de araştır benim söylediklerimin hepsinin hakikat olduğunu anlarsın.
Cevap sahibi+1 yılKur'anda ruh ile ilgili 6 ayette öyle birşey yazmıyor
Son birşey sormak istiyorum şefaat hakkında mesela bir tarikatın şeyhi bana şehadet edebilirmi?
Cevap sahibi+1 yılSana şefaatçi olacağım dese olabilirmi
Soran+1 yılHayır öyle birşey olmaz çocuğa sorsan aynını der bu nasıl soru
Cevap sahibi+1 yılNasıl yani bize kimler şefaat edecek o zaman
+1 yılGuc kudret Allahindir. Fakat yuce yaradan bir kader yazmıştır. Yazilan bu kadere yon vermek insanin kendi elindedir. O zaman şunu neden soylemiyorsun? Madem ki rabbimiz yanımızdaydi madem ki bu ulkeyi Ataturk ve silah arkadaslari kurtarmadi. Peki atamiz olan Osmanli neden yikildi? Ustelik dinimize asiri bagli bir imrapatorluk iken. Burada Atatürk'ü karalamaya ve manipüle etmeye calisma. Elbette sadece o kurtarmadi. Silah arkadaslari, sehitlerimiz, analar olmasa cok acilar cekerdik. Rabbimiz hepsine guc kuvvet verdi vatan topragi düsmedi.
56 Yorumla
Soran+1 yılAhha pardon sizde yanlış okumaktan yanlış anlamlar çıkarmışsınız sakin şekilde tekrar düşünerek okuyunuz lütfen 😂
Soran+1 yılAtatürk ve şehitlerimize Allah kurtarttı yani Atatürk kurtardı şehitlerimiz kurtardı değil onlara Allah kurtardı ve ayrıca Osmanlı yıkılmasını da Allah sağlar onu da Allah yaptı allahın isteği dışında birşey olmaz zaten bu imkansızdır çünkü herşeyi yaratan kader veren Allah'tır.
- +1 yıl
Yok yanlis anlamlar cikarmadim. Sizin amaciniz tamami ile atatürk ile ugrasmak. Ataturk yüce bir insan degil. Bilge ileri görüşlü savasci bir adam. Allah verdi bu ozellikleri ona. Allah kaderimizi yazar hanimefendi. Yon veren insandir
Soran+1 yılHayır herşeyi Allah yapar insanın kendi kaderine yön vermesi gibi birşey söz konusu değildir bu Allaha ortak koşmak tır kadere şöyle güzeleşştirirsin Allah'a dua ederek biz hiçbirşeyiz sadece Allah'a dua edicez ve o da inşallah kabul edicek ve Atatürk de o özellikleri Allah vermiştir yani bütün bunlar allahtandır.
Soran+1 yılÖrneğin nasıl oluyorsa çarık çorakla demir sopayla savaşı kazandık işte Allah kazandırttı buradan görürsün hale ne inkar ediyorsun Allah yaptı o herşeyi. Yaratıcısıdır.
- +1 yıl
Kardesim sen hadi git biraz uyu. Kafayi yemissin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
en basta kimse bir yaraticya inanmak zorunda degil kendi mutediyyen dunyanda inancina gore kendini hakli gorebilirsin ama islam inancindak kaderin hayrin ve serrn allahtan geldigine iman etmen zorunlulugu var diye senin inancini paylasmak zorunda degil ki.. siz galiba Turk ulusal kurtulus savasindan onceki donemi okumamissiniz... balkan yenilgilerinizi arastirmamissiniz herhalde... feodal bir yapidan ulusal bir sosyopolitik yapiya gecisten haberinizde yok... madem herseyi yaratciya birakiyorsaniz balkanlarda neden inandiginiz yaratici yardim etmedi? neden bir ataturk cikarmadi? cevap kader oyleydi demek komik olur... kisiler hayatlarina yon verir... herseyi dogustan edinilmis kabul etmek bagnazliktan baska birsey degildir.. kisiler kendi emek beceri ve zekalariyla sosyal.. iktisadi ve politik olarak surecleri degistirebilir... ustelik herseferinde bu dunya bos bu dunya imtihan dunyasi derken o zaman kimin inandiginiz kozmik uhrevi dunya olan cennet ve ceheneme gitmesi kaderinde yazilmis demek ki o zaman neden bu imtihan var hersey belliyse? mustafa kemal pasanin yaptigini nutuk kitabini alip okuyunuz ilk bolumde samsuna cikmadan yurdun hali bolumunden bile Şu an rahat rahat yazdiginiz su yasadiginiz ulkenin halini gorun sonra bu dogmatik bagnaz gorusunuzle karsilastirin... bu ortacagdaki enginizasyon kilise zihniyetidir hersey tanridandir diyerek koca avrupanin ortacag kafasini 21inci yuzyilda yasadiginizi anlayin... dininizide kendi ruhani vicdani ve inandginiz yaraticinizla ozel yasayin... kimse hayatiniz sizin inanclariniza gore yorumlamak zorunda olmadiginida anlayin.
06 Yorumla
Soran+1 yılBunu zaten Allah'a inanmayan kişi reddeder onun burada işi olmaz. ve ayrıca çalışma azmini demişsiniz onu veren de Allah kullandırtan da Allah. Sen diyorsunki kişiler hayatına yön verir sen Allah'ın haberdar olmadığını mı zannediyorsun onun oluşmasını sağlayan da Allah'tır. Dünya boş herşey belli o zaman neden bu imtihan belliyse demişsiniz aslında esasen Allah katında herşey bir 'an' da olup bitmiştir seni direkt Allah cehenneme atsa işte dese ki sen kötüsün dese sen demez misin ben naptım dolayısıyla Allah bizi dünyaya gönderdi ve yaşıyoruz amel işliyoruz bu bize 70 yıl gibi geliyor ama Allah katında bu bir saniye bile değil an olarak geçiyor kısaca Allah aslında bizi bize göstertiyor. Nasıl olduğumuzu görüyoruz ve şunu da ekleyeyim çoğu insanın ruhu yoktur bakıyoruz materyalist darwinşst düşünceler var bunları çıkartan da Allah her zaman bir zıtlık çıkarır ve orada da gerçek müslümanları ve olmayanları ayırt eder aslında Allah zaten bunu bilir ama dediğim gibi bizi bize göstertir.
- +1 yıl
calisma azmini veriyorsa demek ki kendi hayatindaki kisisel gelisimi ve akliyda herhangi bir statuye gelebilir demek ki inandiginiz allah kisilerin hayatlarini degistirmek icin bir secenek imkan veriyor bunu siz soyluyorsunuz... demek ki ataturkte kisisel olarak katki verdigi anlami cikiyor...
Soran+1 yılÇalışma azmi demek zaten bunların hepsi olmuştur demek çalışma azmi verince kaksjsbsı pardon evet verince otomatik olarak ne yapar insan çalışır kendini geliştirir skxnsls bunu yazdığım için kendimden utandım jsıxjs
Soran+1 yılİnsana bir güç vermeye ne kadar isteklisiniz ya
- +1 yıl
sen ne dediginiz farkinda degilsin saplantili dinine gore yorumluyorsun.. sana gore hastaneye gitmek de caiz degildir nasil olsa allahtan sifa aramak yerine allah iyilestirirse iyilestiri yoksa olur gideriz diyorsun demek ki... kurtulus savasi derin sistametik simetrik bir savat stratejisi ile kazanilmistir... insana guc vermeyi islamda soyluyor insana guc verene inanmak imana kalmistir.. guc dedimiz fizik kanunlariylada bellidir... ustelik sadece biyolojik insanin degil maddeninde gucu ve enerjisi vardir.. he sen buna allah tarafindan verildigine inanbilirsin ama fizik biyoloji gibi bilim dallarini inkar edemezsin... kisiler hem beyin hemde kas gucleriyle olaylari degistirebilir hersey yazili bitti gitti demek yobazliktir.. bagnazliktir... nasil bicak eli kuvvet uygulayinca keserse hayatta ayni sekilde kuvvet uygulayarak sonuca gider... bicak durudgu yerde eli kesmedigi gibi.. hayatta durudugun yerde degismez...
Soran+1 yılHastaneye gidersin bir ilaç alırsın işte dersin ki bu ilaçlı aldım iyileştim bu yanlıştır Allah o ilaci senin kafanda oluşturuyor Allah şifayı veriyor aslında bunu bildiğinde zaten herşey yerli yerine oturur ben demiyorum ki oturun bekleyin zaten Allah bir insana yürü dedimi o alır gider başını başka insanda ne kadar çalışırsa çalışsın başarısız olur çünkü Allah ona o özellkleri vermemiştir
+1 yılArkadaşım öncelikle Allah yazılırken bu şekilde büyük harfle başlarsa daha iyi olur. Peygamber efendimize saygımız var mı var değil mi onun da arkasında Allah var. O hiç aslında o peygamber olmasaydı başkası olurdu desem ne diyo ya bu saçmalıyor dersin değil mi? Buyur senin yaptığının bir benzeri. Şimdi de ülkenin durumu iyi değil madem farketmiyor sen kurtarsana ülkeyi öyle kolay mı o adam hayatını vermiş bu işe sen burda saçmasapan şeyler yazıyorsun o adam böyle boş vakit geçirmemiş savaş stratejileri üzerine düşünmüş kitap yazmış kitap okumuş Allah da yardım etmiş bizzat Allah savaşmamış yani anladın mı bunu pek ümidim yok ama
221 Yorumla
Soran+1 yılPeygamber efendimiz dünya yaratılmadan önce bile belliydi bunu da cennetin kapısında la ileha illallah Muhammeden Resulullah diye geçer kuranda ve ayrıca Atatürk'e çalışma azmini düşünmeyi mantıklı kararlar almayı bu özellikleri de Allah vermiştir çünkü Allah geleceği geçmişi ve bu ikisini o kontrol ettiği için onu geleceğe hazırlıyor esasen yani kaderi belli onun öyle olması Allah'ın taktiridir. Yani Allah ona o azmi veriyo ona o düşünceleri Allah verir yoksa Atatürk hiçtir aslında Allah olmasa esasen insanların hepsi hiçtir bize düşünceleri veren Allahtır. Dolayısıyla Allah Atatürk'ü hazırladı sonra Allah'ın vesilesiyle ülkeyi Atatürk'e kurtarttı.
- +1 yıl
Soran kişi kardeşim senin kadar tezatlık yaşayan senin kadar dinsel obsesyon bulunan biri gormedim psikoloji eğitimim var ve acieln psikolog a git takma kafaya
Soran+1 yılPsikoloji eğitimi olan bir insan zaten böyle çıkarımlarda bulunmaz çocuk kandırmayın karşınızda yetişkin insan var 😂😚
- +1 yıl
Hahaha kardeşim çok önyargı ve dinsel obsesyon var bir gitmeni tavsiye ediyorum
- +1 yıl
Boş ve çocuk olan sensin Allah ile ataturk karşılaştıran zihniyet
Soran+1 yılHaşa öyle bir durum olmaz Atatürk kim veya hangi varlık alllah ile karşılaştırılabilir bence siz gidin çünkü metinden yanlış anlamlar çıkarıyorsunuz anlama güçlüğ öğrenme bozukluğu var mı
- +1 yıl
Güçlüğ ne suwhfh
- +1 yıl
@Gızlıadam346147 ben biliyordum vizyonu dar insanlar böyle düşünecektin diye varan 1
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😂👍👏
- +1 yıl
Bende sıkıntı yok bu sakatta var
- +1 yıl
Yok çokşükür eğitim seviyem de anlama ve idrakım da senden güçlüdür bir profesör değilsen şayet. Sana şunu söyleyeyim insanlar dediğinin varlıkların içinde peygamberler de geçer malesef sen de geçersin Atatürk de geçer ben de geçerim tamam mı. Şimdi evet ben dahil hepimiz Allah olmasa bir hiçiz ama önem arz eden saygıya layık insanlar vardır. Allah zaten herşeyi yaratandır onu tartışmaya gerek yok sonra insan için öncelikli olan peygamberlerdir sonra dine ülkesine hizmet etmiş bu yolda canlarını ortaya koymuş şehit olmuş insanlardır. Atatürkün dine hizmeti de ülkesine hizmeti de ortadadır kendisi bu yolda kaç kez ölümden dönmüştür gazidir. Şimdi geçmişsiniz de bana peygamberle Atatürkü mü kıyaslıyorsun diyorsun. Peygamberle Atatürkü kıyaslayacak kadar gaflete düşmedim fakat siz kendinizle Atatürkü kıyaslayacak kadar hıyanet içindesiniz.
- +1 yıl
Boşver hacı ozurlu bu jssj
- +1 yıl
@Gızlıadam346147 malumu ilanı herif eksik bir harfle dalga geçecek ve özürlü vs diye hakaret edecek kadar vizyonsuz sen benim bile tırnağım olamazsın birader Atatürkü ağzına hiç alma git seviyene yakın kişilerle konuş yallah :D
Soran+1 yılŞöyle anlatayım bir bardak düşünün ve kırılsın işte şöyle yapsaydım kırılmazdı böyle konuşşsam bunlar olmazdı az kenara koysaydım hayır kardeşim o bardak kırılıcak onun kaderi o peygamberleri zaten seçilmiştir onların durumu çok daha farklıdır onu ayırıyorum. şuna gelicem Atatürk de istediği kadar fakir olsaydı çer çöp içerisinde yaşasaydı yine ülkeyi Allah vesileyle kurtaracaktı yani şunu diyorum evet saygı duyalım ama bu özelliklerin de Allah tarafından verildiğini de bilelim.
- +1 yıl
Ya bak soran arkadaşım seni anlıyorum Atatürk olmasaydı Allah ol derse olur arada birine vasfı verir o vesile olur yapar. Bunları herkes biliyor ama o vasfı Atatürke bahşetmiş saygı olması lazım herhangi birinin o bir hiçtir aslında demek ne
- +1 yıl
Pardon devam ediyorum demesi ne kadar doğru olur
- +1 yıl
Yaratılanı sev yaratandan ötürü senin de Atatürke gösterdiğin saygı Atatürke duyduğun sevgi onun da yaratıcısı Yüce Allah olduğu için ona sevgidir ona saygıdır o yüzden hiçtir demene karşıyım özünde tüm yarstılanlar Allah olmasa bir hiçtir zaten olmazdık. Ama o var ve yarattığı mucizelere saygı göstermek zorundayız en büyük mucize peygamberimiz ve sonrasında küçük mucizeler olmuş kıyasla girmiyorum bunlardan biri Fatih Sultan Mehmet ona hiçtir demiyorsunuz hiç. Zaten dememeniz lazım da olay neden Atatürk yani o da Allahın mucizesi Allah hepsinden razı olsun saygım sevgim yaratandan ötürü sonsuzdur.
Soran+1 yılHiç yani Allah olmasa hiç Allah ona o özellikleri verdiği için hiç değil insan oluyor
Soran+1 yılAslında aynı fikirdeyiz kelimelere takılmayalım.
- +1 yıl
@Gızlıadam346147 bu arada sen önce yazdığın kelimelerin ne anlama geldiğini öğren işte bu ülkede bilmeden boş konuşanlar türediği için bu haldeyiz böyle birine Allah da yardım etmez ne konuştuğunu bilmeden konuşuyor senin demek istediğini de anladım ama o da saçmasapan yani tam anlamıyla saçmalayamamışsın bile
- +1 yıl
Senin de görüşün bu şekildeyse tamam sorun yok tabi ki ama baştan okursan bizim konuşmamıza bak bir de araya giren parazite bak işte böyleleri kızıştırır ortamı adam gibi konuşturmazlar. Benlik bir sıkıntı olduysa affola hakkını helal et
Arkadaşım bak bende islamı yaşamaya çalışan birisiyim çok şükür. Ama senin bu yaptığın Rahmetli Gazi Paşa ile haşa Allahı bir tutmaktır. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Sana Alak suresi 1. ayet ile cevap vermek istiyorum Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı “alak”dan yarattı.
13 Yorumla
Soran+1 yılGüncellemeyi okumanı isterim Atatürke Allah kurtarttı bu bir tutmak değildir aksine Allah'ın yüce tecellisidir.
Soran+1 yılCevapları gördükten sonra böyle bir yorum yapsaydın çoğu insanımız buna karşı geliyor.
Ya şöyle düşün bisürü bakan var cumhur başkanına ne gerek var taktik gerek fikir gerek ozaman bakanlarda olmasın ülke kendi kendini yönetebilirmi onun gibi düşün sevmeyebilirsiniz sevmek zorundada değilsiniz ama yaptığı isler ortada dünya saygı duymuş kendi ülkemin insanlarına bak ya
02 Yorumla
Soran+1 yılYok hayır yanlış anlamışsınıx işte herşeyi Allah yaptıgı için onlara bu türde yüksek mevki verdiği kişilere Allah onlara özel yetenekler verir bunların vesilesiyle Allah onları yükseltir. Şimdi oldu mu
Diğer konusunda 541 cevap paylaştı. Bir sürü şey var ama öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ülkenin ne kadar cahil cühela olduğunu tekrar kanıtladığın için. Tam “belki adam olur” derken yeni bir cahil çıkıyor ve “ahaha tamam ya hala eskisi kadar cahiller” diyip kendime geliyorum. Bazen Türkiye’ye döneyim diyorum tam o anda tak böyle bir sığır ile karşılaşıp vazgeçiyorum. Ne işim olur.
34 Yorumla
Soran+1 yılSon derece inanılmaz hayretler içerşsindeyim bu kadar boş itici iğrenç lağım kokan bir yorumu ancak siz yaşarsınız
- +1 yıl
Aşırı etkilendim şuanda. Bana biraz daha cahilce konuşur musun lütfen? Bayılıyorum gerçekten. Her kurduğun cümlede, her söylediğin sözde biraz daha memnun oluyorum sizin gibilerden uzaklaştığıma. Şey gibisiniz, kabuk bağlamış yara gibi. Hani kalmayacağını bilirsin ama yinede kabuğu sökersin, öyle. Gittim 3 üniversite bitirdim, sayısız sempozyuma katıldım, onlarca konuşma yaptım. Kendimi akademisyen olarak görsem de böyle cahil görünce dayanamıyorum. Biliyorum bir yanım sinirlenecek cehalete ama diğer yanım ise hunharca gülecek. Biraz daha anlat, nolur.
Soran+1 yılKibir şeytandır..
+1 yılİnancının, sorgulanması yasak olan bir kısmına dayanarak bu çıkarımda bulunuyorsun. Senin inancının söyledikleri herkesin gerçeği değil. Bu kadar basit.
11 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten bu anlatım Allah'a inanmış ama bilmeden gizli şirk işleyen müslümanlar içindi 😂
+1 yılÇanakkale savaşını gökten inen meleklerin yardımıyla kazandığı sanan mantıktan ve akıldan yoksun, kafasını dinle bozmuş şakirtin dilinden düşürmediği ifadedir.
11 Yorumla
Soran+1 yılMantığı ve aklı yaratan sana bunu söyleten de Allah'tır ikinci güncelleme de yazılanı oku ne kadar da vahim durumda olduğunu gör.
- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılNefretin ve kinin beynini yiyip bitirmiş. Bu nasıl bir açıklama lann. Ona bakılırsa ben 5 dakika önce tuvalete gittim işedim ama ben işemedim Allah işetti. Böyle mi düşünecez hep. Allaha inanıyoruz zaten de bu yazdığın şey ne böyle
13 Yorumla
Soran+1 yılKaderin zaten yazıldı bitti şuanda filim şeridi gibi izliyorsun kaderini dünyayı sana gördürten de Allah'tır bilim otoritelerinin çoğu gözümüzle görmediğiniz kulagımızls duymadığımız aslında dünya diyor aslında diyorlar dünya çok karanlık biz ışıklı görüyoruz bunu sağlatan da Allah yani bize bu algıyı vermiş. Burda öldük cennete gittiğimizde farklı algıya geçirtecek Allah.
- +1 yıl
Tamam da ne alakası var diyorum. He kadere iman ettik falan. Eeee?
Soran+1 yılYani şu Atatürk'ü sevelim saygı duyalım ancak buna o özellikleri veren Allah olduğunu bilelim asıl saygı duyulması gereken kişinin o olduğunu da bilelim. Diyorum.
- Diğer konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılAblacim örtüyü biraz gevşet beyne kan gitsin Atatürk'ü din düşmanı gibi gösterme kimse Atatürk'ü ilah yerine koymuyor bunu anla tabi ki Allah Kudret sahibi kimsenin buna büstü diyemez ama Atatürku bu konulara karıştırma yoksa senin gibilerin ya ya
31 Yorumla
Soran+1 yılTekrar okumanızı isterim ve o at gözlüklerinizi bir zahmet kenara koyun çünkü baştan aşağıya yanlış okumuşsunuz.
- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu sitede gördüğüm en saçma soru. Sevgilimle öpüştük kızlığım bozulmuşmu sorusu bundab daha iyidir.
40 Yorumla
+1 yılO zaman senin mantıkla ne Hz Adem ne Hz Muhammed vasıflı kişiler?
Onlarında adını anmayalım o zaman gizli şirke girmesin.112 Yorumla- +1 yıl
@İnanmak01
Atatürk çıktı mı ağzımdan? :D
Düşünce mantığını göre bu sonuç çıkıyor. Hz Adem ve Muhammed de birer kul değil mi? Onlara bu kudreti verende Allah.
Biz Hz adem ve Muhammedi andıkça gizli şirke giriyoruz o zaman. - +1 yıl
@İnanmak01 haha :D bence konu tamda bu. Bak ben inançlı biriyim ama böyle saçma şeyleri çarpıtıp insanlığa faydası olan kişileri karalamak saçma ve cahilce.
Söyleyecek söz bulamayınca konu bu değil diyerek sıyırıyorsun, sende biliyorsun konu tamda bu ! - +1 yıl
@İnanmak01
Soruyu soran kişinin mantığına göre her fani bu kefeye girebilir. A kişisi veya B kişisi farketmez insanlığa ne kazandırdığı da farketmiyor zaten.
Uç örnek verdim sadece.
Soran+1 yılPeygamberler elçidir özeldir onlar Kuran'da geçiyor daha Hz Adem çamurdan yapılırken cennetin kapısında la ileha illallah Muhammeden Resulullah yazar yani Allah onları çok çok önceden belirlemiştir.
- +1 yıl
Sonuçta onlarda Allah'ın bir kulu ver her şeyleriyle Allah'a aitler.
Tüm yaptıkları başarıları öyle değil mi?
Soran+1 yılTabikide Allah'a dua ederek ona sığınarak yapılmıştır.
- +1 yıl
Allah'tan başka bir şeye minnet etmek gizli şirk o zaman.
Soran+1 yılEvet aynen öyle eşyanın gücüne inanlar insandan korkanlar bunlar hepsi şirk olur. Ve Allah bunun cezasını da verir acı çektirir üzüntü verir. Mesela annen öldü trafik kazasından senin yüzünden bunu Allah'ın yaptığını kaderinin bu olduğunu bilmezsen işte şöyle yapsam olmazdı böyle olsa keşke dersen şirk işlemiş olursun annenin kaderi o dur şirk işlediğindede acı çekersin ve Allah da şirki affetmez
- +1 yıl
Bu kadar detay sağlıklı düşünmeni engeller.
İlim irfan sahibi bir hocaya danışmalısın.
Diğer konusunda 976 cevap paylaştı. Allah emretti atatürk kurtardı sonuç aynı farkında mısın
23 Yorumla
Soran+1 yılHayır Allah kurtardı herşeyi Allah yapar Atatürk'e kurtarttı doğrusu budur.
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıl.
Böyle bir milleti ardına alırda doğru adımlar atarsan,
Değil ülkeyi dünyayı bile kurtarırsın.
.10 Yorumla
+1 yılAtatürk i tanrı yapmadik sacma polemikle milleti Atatürk düşmanı yapmayın ya.
20 Yorumla
+1 yılKimden kurtardı ki? Anlatıldığı gibi 7 Düvel mi vardı anadoluda.
021 Yorumla
Soran+1 yılBu cevap soru ile alakadızdır
- +1 yıl
Sana göre.
- +1 yıl
Eskişehirde yunan. Hatayda fransiz. İstanbul da ingiliz. Antalya ve cevresinde italyan. Doguda hain kürtler ve ermeniler. Karadenizde ruslar. Ve ayrica canakkalede anzak hindu misir suudi ve bircok somurge devletinden insan ile savaştık faha sayayim mi hanimefendi kimden kurtardigini?
Soran+1 yılHalen kurtardı yazıyorsunuz şöyle Allah vesile etti yani Allah Atatürk'e kurtarttı bu yine aynı kapıya çıkar ama Allah'ı da söylersin çünkü Kuran'da Allah'tan başka güç ve kudret sahibi yoktur diyor.
Soran+1 yılHayır öyle birşey söz konusu dahi olamaz ben Kuran'ı dikkatini çekerim 10 kere Türkçe okudum ve Allah diyor ki kaderleriniz bellidir yani insanın hiçbir gücü kudreti yok sen Allah'tan habersiz kaderin olduğuna mı inanıyorsun hayır herşey Allah'ın dilemesiyle olup bitmiştir yani senin kaderin bellidir bu yaşına gelip burada bunları yazman bile bellidir esasen.
- +1 yıl
Ben senelerdir camiye giderim. Namaza giderim elimden geldiğince kitabimizida okurum ama ne duydum ne isittim. Kaderi yazarsin. Duzgun bir insan olarak yasamak senin elinde. O zaman rabbimiz kadina coluga cocuga tecavuz edenlerin kaderinide mi belirledi? Insana nefis verdi insana kaderinizi belirleyin dedi. Sen doğarken masumdun. Simdi hala masum musun? Insan öldürdün yok yere rabbimiz mi yazdi kaderine sen cehenneme gideceksin diye? Bu nasil bir beyin yoksunlugu?
Soran+1 yılEvet tabiki onları sağlatan da Allah'tır işte yine orada bizi imtihan ediyor kadere gerçekten Allah tarafından yazılmış insanın hiçbir gücü olmadığına inananlar olarak. Ve bu durumları söyleyip vazgeçen kendisinin gücüne inanlar olarak. Herşeyi Allah yapar biz sadece ona dua edeceğiz.
Soran+1 yılEvet benim tacize uğramam da başka insanlar için imtihan vesilesi olur bunu sağlayan bunun oluşmasını sağlayan da Allah'tır Allah'tan habersiz hiçbir şey olmaz zaten.
- +1 yıl
O zaman sana sunu soyleyeyim. Ileride kendini tacize ugrayacak bir insan olarak goruyorsan sakin seni taciz eden insandan sikayetci olma cunku buda rabbimiz tarafından yazılmış birsey
Soran+1 yılBen geceliği bilmediğin için kendimi öyle göremem ama eğer ki Allah öyle yazmış ise tabiki hiçbir suçluluk duymam çünkü kaderim bu derhal Allah'a sığınırım ona dua ederim.
- +1 yıl
Aynen aynen dua et
- +1 yıl
@ultrasproblem direk neden taciz geldi aklına sapık
- +1 yıl
Yasina basina bakmam seni bozarim. Bir insanın basina gelebilecek en kotu orneklerden ikisini verdim. Katil olmak tacize ugramak. Bu isin kadini erkegi yok. Kimin akli fesat belli isine gücüne bak canimi sikma benim
- +1 yıl
@ultrasproblem ben adamı diker diker bozarım yaşın geç konuşma tarzına dikkat et yukarıda hain Kürt’ler yazmışsın Kürt asıllı Türk vatandaşıyım ananın dizinin dibinde mama yerken üzerindeki üniformayı ben giyiyordum. Cahilliğine veriyorum anladın be demek istediğimi..
- +1 yıl
Beni bozacak adam anasinin mabadindan dogacak once. Ben kürtler hain demedim. Hain kürtler dedim cahil olan sensin bur cumleyi baska bir yere çekmeye bayiliyorsunuz. Yaran varsa gocunduysan sapik diye gelme kardesim boyle yazmisin ama hayirdir de. Yasinla gider yapacaksan yasin kadar yasadin isin gucun rast gelsin sana burdan ekmek cikmaz
- +1 yıl
@ultrasproblem herkes babasının oğlu aslan kimse kimseden üstün değil seni küçük gördüğümüz yok halen anlamadın devşirmelerle Kürt kelimesini tek bir cümlede kullanmamayı öğren kanın kaynıyor genç adamsın normaldir yaram olsa sana ana avrat söverdim burda niye yaram olsun bu ülkenin bir parçasıyım bayrak belli kimlik belli. sana burdan ekmek çıkmaz dedin konuyla ne alakası var herkesi kendinle aynı seviyede sanma..👍by by
- +1 yıl
Herkes babasinin oğlu. Kimden yemisik ki senden yiyeceğiz? Hain kurtler cumlesinde ben hain olanlardan bahsettim. Yaran olsa da olmasa da kimseye ana avrat sovemezsin. Soversende burdan soversin ancak zaten. Uzerine alinma bayrak vatan birse. Anlayacak kapasiten olsaydi anlardin ekmegi sen. Cok sukur seviyem senden üstün isine bak
- +1 yıl
@ultrasproblem hadi kendine iyi bak aslan parçası ayağına taş değmesin hayırlısıyla evine dönmen dileğiyle 10 sene sonra ancak anlarsın ne demek istediğimi 🖐
- +1 yıl
Benim teskerem yok dayi. Etimizle kemigimizle TSK mensubuyuz. Evimiz yok bizim vatanimiz var allah razi olsun allaha emanet
- +1 yıl
@ultrasproblem halen saçma sapan konuşuyorsun yaw teskeren olacak ananın babanın evine gideceksin güzel bir düğün yapacaklar sana hayırlısıyla yazma bir daha teskerem olmayacak sabah sabah ağlatma beni burada.
- +1 yıl
Dayicim ben personelim. Teskere yok bizde :)
Allah ı bu şekilde bir yarattığı ile karşılaştırma. Su var ki cobansiz köyünün başına her is gelir. Özet geceyim dedim.
00 Yorumla
+1 yılHer şey Allaha bağlı o zaman. İstanbulu Fatih Sultan Mehmet mi fethetti?
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır Allah ona fethettirdi.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAtatürku seviyorum lakin bazen insanlar allahmis gibi tapıyor ya anlamıyorum. Hani tamam sevebilirsin ama tapmak nedir? Bir de tapanlara ataturkle ilgili soru sorsan bilmezler
10 Yorumlasonuçta atatürk e çok şey borçlumuyuz, şimdi bu mantıktaysan sen kesin tayyip erdoğanı destekliyorsun onuda allah türkiyeyi batırsın diyemi gönderdi dersin
20 YorumlaÇok zavallı durum şu an asıl büyük günaha giren sensin Allah ile Atatürk ü bir tutuyosun Allah Atatürke akıl vermese bunlar olmazdı demen yeterliylen bu kadar zavallı konuluyosun
20 YorumlaSenin mantığınla hareket etseydik kimse insiyatif almayıp her şeyi allahtan beklediği için sırtımıza her semer vuranın eşşeği olurduk.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır gerçek kaderi anlayan kişi bu durumu yaşamaz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılTanrı kendi kendine mi savaştı. Filistin'de çocukların ölmesini isteyende tanrı mı? Ne kadar saçma bir bakış açısı
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFilistin'i İsrail'e kim fethettirdi peki? Çin'in müslüman Uygurları katletmesi de tanrının işi miydi? Çinlilerin başarısının arkasında tanrın mı vardı. Bu ne saçma sapan bir görüştür.
Soran+1 yılTabiki elbette herşey Allah tarafından yapılır. Böyle iğrenç durumlar da olur ki bu durumlar gerçek kalben samimi iman edenler ile etmeyenleri ayırmak içindir yani aslında Allah biliyor senin ne olduğunu ancak seni sana göstertiyor onun için dünyaya geldik ya.
Cevap sahibi+1 yılBebekleri ondan öldürüyor yani samimi iman etmedikleri için. Çok mantıklı.
Soran+1 yılHayır onların değil senin başka insanların samimi olup olmadığını kendine gösteriyor zaten Allah bilir ne olduğunu Allah sana seni göstertiyor samimi olmadığını herşeyin Allah'tan olduğunu hemencecik unuttuğunu Allah sana göstertiyor.
Bacım anlatamazsin boşver mazallah seni doğru yolundan ederler boşver sen bunları
20 Yorumla
+1 yılİyide Atatürkü tanrı yapmadık ayrıca bugün baban belliyse atatürk ve silah arkadaşları sayesinde
20 YorumlaSenin gibi dini doğru düzgün anlamayan salaklar bir türlü bitmedi ya
30 YorumlaAynen ablam. Az kaldı zaten bir 10 yıl sonra Keşke Atatürk canlansa diye yalvarıcaz
00 Yorumla
+1 yılIcom yaniyor bu konuda. Dokunsalar neler diyecem de
00 Yorumla
+1 yılAllah yaratan, Atatürk insandir, sen bu ikiliyi yanyana kiyasliyosan Gercekten bir deprem falan olsun Allah sizi kurtarsin
06 Yorumla
Soran+1 yılHayır burada kıyaslama yok yanlış anladınız burada Atatürk kurtardı demenin gizli şirk olduğuna dikkat çektim.
- +1 yıl
CANİM benim soyle dusun
Simdi Atatürk ve yüce Türk milleti o savaşta savaşmasa esir olsa Şu an Türkiye diye bir yer olurmuydu?
Atatürk ün zekası ve aziz Türk milletinin her türlü destegiyle biz kazandik, simdi nasil kurtarmadi diceksin ki? Nasi bir aciklama olucak yani
Soran+1 yılAllah ona o zekayı aklı verdi Allah savaşma gücünü askerlerimize verdi yani aslında Allah Atatürk ve askerlerimize kurtarttı.
- +1 yıl
Allah kötüyede zeka verdi fakire de zengine de iyiye de, biz kullanmasini bildigi ve basarili oldugu icin Atatürk kurtardi diyoruz, dusunsene bir subaysin samsuna gidiyosun milleti atesliyosun koca bir milleti, savastan savasa gidiyosun cok calisiyosun koca bir ulkeyi kurtariyosun, Allah akli sana da bana da verdi bu acidanbakma yani.
Soran+1 yılBizim kaderimizle onunki bir değil ki her insanın kaderi farklıdır ona böyle kaderi uygun görmüş lütuf etmiş Allah Atatürk'e kurtartmış.
Soran+1 yılYani şöyle söyleyeyim ikinci kere de dünyaya gelsen aynı şeyleri yaparsın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılaslında senin dediğin şekilde olsa bile ülkeyi o kurtarmamıştır... hayatında girdiği ve kazandığı hiç savaş yoktur... masllarla uyuttular bizi
00 Yorumla
+1 yılBenimle aynı düşüncede birinin olması çok güzel
20 YorumlaBaska pasalar yokmuydu farkli bolgelerde savasan sanki
10 Yorumla
+1 yılAtatürk kurtardı zoruna mı gidiyor?
20 Yorumla
+1 yılhayır şehitler kurtardı.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah şehitler ve Atatürk'e kurtarttı doğrusu budur.
Evet, tabi. Tayyip mi kurtardı
04 Yorumla
Soran+1 yılBu cevap hiçbir anlam içermiyor hiçbir bilgi yok son derece içi boş yorumu 4 kelime kullanıp da nasıl yazdınıs hayret ediyorum
Soran+1 yılBu söylediğinize kendiniz inanıyor gibi değilsiniz daha çok cevap verememiş küçük ya tavşan yavrusu gibi deliğinize geri dönüyorsunuz güle güle.
+1 yılEvet o kurtardı.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır Allah kurtarttı.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler