Şu an kalpten gitmek üzereyim
Ne olur deyin;
Sahte bir hesabim var ip adresimden evim işim bulunabilir mi?
Ne olur deyin;
Sahte bir hesabim var ip adresimden evim işim bulunabilir mi?
İçin rahat olsun facebook türkiyeye ip adresi vermez !!! hakaret olsa dahi amerikada bu düşünce özgürlüğü diye geçiyor. facebook kesinlikle ne olursa olsun türkiyeye ip adresi vermiyor aklında bulunsun. başımdan geçen bir olayı anlatıyorum. birisi 3 ay önce benim adıma hesap açmış kendine küfür edip onun ekran görüntüsünü alıp hesapı yeniden kapatmıştı. savcılığa şikayet etmiş o ekran görüntüsü ile beni ifadeye çağırdılar ben olmadığımı belirttim ama nafile şu an davam sürüyor bakalım ne olacak.
sen az önceki soruyu soransın demi bu gece ki trolümüz de sizsiniz galiba.
ip biliyor ise bulur.
Korkudan 2 soru sordum napayım ☹ip adresi kolay bulunur mu ki? Savcı tanıdığım var ip adresinden 1 haftaya seni buluyorum dedi hatta tarih saat verdi
Birisi ip adresini kafasına göre bulamaz ve yasal olarak da suçtur diye biliyorum illegal yöntemlerle bulabilir belki , o da bu konulardaki bilgisine bağlıdır ve bununla ilgili zamanında şu yazıyı da okumuştum ; facebook hesabının ip adresi olmaz. Hesaba giriş yapan / erişen kişinin o anki ip adresi olur ve o adres iss (Internet Servis Sağlayıcı ) tarafında tutulur. Eğer savcılık tarafından takibe alınması istenmemiş ise bu logların uzun vadeli tutulacağını sanmıyorum.
Herhangi bir adli durum , siber bir suç işlenirse böyle bir şey yapılır ve takibe alınır yoksa kimse oturduğu yerden ıp adresini bulup adresini falan öğrenemez
Süpersin içimi rahatlattın teşekkür ederim
Rica ederim
Polise gidip bu hesap bana mesaj atıyor sahte hesap rahatsız oluyorum derse ki daha önce yaşandı bu olay biliyorum polis işin içine girer
@Gururumadokunma böyle bir şey derse o zaman o hesabın attığı mesajlar delil olarak istenir kimseye yargısız infaz yapılmaz ve ortada aslında rahatsızlık verici bir durum yoksa şikayetin de bir geçerliliği kalmaz ve şöyle de bir durum var ki bir facebook kullanıcı hesabına başka kişilerin fotoğtaflarını koymadığı sürece fake sayılmaz kişi tercihi sebebi de koymuyor ama kullanmak istediği için de bu şekilde bir hesabı tercih ediyor olabilir.
Yaşandı diyorum yaşandı
@Gururumadokunma anladım
Normal sohbet ettik kimliğimi söylemez isem beni bulacağını söyledi
Fotoğraf falan var mıydı
@Gururumadokunmayokti
O zaman bir şey olmaz normal konuşmuş seninle sonucta rahatsiz etmek gibi bir şey yok ortada rahat ol
Ben çok tutuştum böyle 😂 bulmak isterse bulur malesef😕
Oldu mu hiç?
Beni korkutmak için yapmışlardı ama seninki inat etmişse bulur
Cevap
7Cevap
Olabilir , olabilir IP adresinden kullanıcı IP'sine ve daha sonrasında adresine ve sonrada aile veya evde kalanlara ulaşılabilir.
☹☹☹
bulunmaz meraklanma arayan siber suçlarla ilgilenen biri değilse..
Savcı tanıdığım var diyor
Olmaz demk bir şey zaten sohbet ettik sadece kimliğimi söylemezsem bulacağım dedi
Valla suç işledi isen bulunur dolandırıcılık tehdit gibi bişeylwr
Hayır öyle bir şey yapmadım
Savcı olsa dahi mi? Arkadaşım var dedi
Kimse bulamaz merak etme
Gerçek kimliğini arayan eğer BTK değilse
Evin bulunur ama ip herkes bulamaz
Evimi nasıl bulcak
İp den çıkıyor
Aöa öyle kolay değil siberden tanıdığının olması falan gerek
Ipden bulunabilir evet
Ip kolay bulanan bir şey mi? Savcı tanıdığım var diyor
Karşıdaki ben gibi Zekiyse bulur 😎 ah neleri buldum neleri