Kullananlr cevap versın
fıat tempra kullanan varmı ve kullanslı bı arabamı
fıat tempra kullanan varmı ve kullanslı bı arabamı
Merhabalar;
İlk önce detaylı açıklamayı okuyup sonra karar vermek daha iyi olacaktır sanırım. Eski araba deyip geçmeyin bence. çünkü son model araçlarda sunulan opsiyonel seçenekleri tempralarda standarttır. Şuan tempra 2.0 ie cat 16V kullanıyorum. tempralar fiat ailesinin ürettiği en iyi araçlardan birisidr. 1,6 - 2.0 benzinli birde 1.9 dizel türü vardır ancak dizel olanı türkyede mevcut değildir.
1.6 Kategorisinin şu modelleri mevcuttur;
Tempra S, (Standart normal kadranlı) ,Tempra Sx (Standart +Dijital Gösterge(opsiyonel )+ Elektrikli ön camlar) , Tempra Sxa (Standart + Dijital Gösterge+ 4 cam elektrikli),Tempra Sxak (Tempra Sxa özellikleri + dijital klima ), Tempra 1.6 ie (Tempra Sxak özellikleri + ABS+Airbag+ Sunroof)
Tempra 2.0 kategoriside 2 modelden oluşur;
Tempra 2.0 8V ve Tempra 2.0 16V
Tempra 2.0 8V; anlaşıldığı gibi 2000 motordur ve 8 valflidir. 4 cam otomatik elektrikrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı yan aynalar, konforludur. İyi bir araçtır ancak parçası zor bulunur ve işsçiliği ayrıca parçası pahalıdır.
ve gelelim Tempra 2.0 16V modeline; :)
Bu modelde iki alt modelden oluşur;
Tempra 2.0 ie 16V ve Tempra 2.0 ie CAT 16V
Standart donanımlar ;
Dijital klima, dijital gösterge,
boyalı tamponlar,
boyalı fabrika çıkışı marşbiyeller( yan alt karlıklarda denir) ,
Hidrolik direksiyon,
Dijital gösterge
Sunroof (opsiyonel)
4 cam otomatik
immobilizer (hırsızlığa karşı )
Alarm sistemi (iç koruması mevcuttur çoğu alarm sisteminde yoktur),
Merkezi kilit sistemi,
ABS
Deri direksiyon
Deri vites
Deri döşeme
5 kollu jant ( diğer modeller 4 kolludur)
Elektronik ateşleme ve yakıt sistemi,
Kaza anında yakıt kesme (yangına mahal vermemek için ) sistemi
Sürücü hava yastığı
4 teker disk fren sistemi (diğer modeller sadece ön tarafta disk mevcuttur arkalar kampana sistemidir)
Ayrıca yorumlardan birinde kayıyor kıçı başı atıyor denilmiş, tempralar kolay kolay kaymaz. bunun sebebide tüm tempralar önden çekişli ve 4 tekerde birbirinden bağımsızdır. Yolda ilerlerken arkadan baktığınızda tekerleklerin 90 derece dik olmamasının sebebi budur. Bu da yola daha fazla tutunmayı sağlar. Ancak yoruma hak vermemekte olmaz. Temra 2.0 ie 16V kullanıyorsanız 4000 devirden sonra bu yorum gerçekleşir. Nedeni de şudur; bu araçlar 148 hp dir (halk diliyle 148 beygirdir) normal 80 - 90 km hızla giderken çok uysaldır :) Ancak gaza basıp 4000 d/dk göstergede gördüğünüzde bahsedilen aracın herhangi normal bir araç değil bir anda canavara dönüşebilen bir araç olduğunu anlarsınız :) Ayrıca tempralar 0.28 rüzgar sürtünme kat sayısıyla köşeli tasarımına rağmen çoğu son model aracın bile yakalayamadığı aerodinamiğe sahiptir. CAT ibaresi olan modelde katalizör mevcuttur ve daha az hava kirliği (yaklaşık 1.6 motor kadar) yaratır. SON olarak tempra alıp satmayı yada şehiriçinde kullanmayı düşünüyorsanız 1.6 ie slx alın ancak uzun yol yaparım diyorsanız kesinlikle 2.0 ie 16V tavsiyemdir.
91 Tempra SX kullanıyorum hidrolik direksiyon ve kliması olmamasına rağmen 2000 model klimalı hidrolik direksiyonlu bir arabaya değişmem, uzun yoldaki konforu, yol tutuşu, yakıt tüketimi ve virajlara girişi beni tatmin ediyor elbetteki paran varsa yeni nesil bir araç herzaman tercih sebebidir ama az bir bütçeye binilebilecek ender araçlardan biridir Tempra. Dijital kilometre arızası deniyor kullanmayanlar ve kuş serisi müptelalarının kendilerini avuttuğu bir hikaye sadece, arıza verse bile günümüzde en fazla 100- 150 tl ye komple bakım ve tamiratını yaptırabiliyorsun, düşün bir kere o kadar kötü bir araç ise neden doğan ve şahinlerin bazılarını satarken Tempra motorlu diye satıyorlar
Cevap
11Cevap
Arkadaşlar size şunu diyeyim şu an tofaş şahin doğanlar etmeyeceği korkunç fiyatlara satılıyor o paraya hatta daha ucuza tempra gbi bir araba kaçmaz parçası olmazmış bilmem çok arıza yaparmış hikaye bende de var 2 3 yıldır ufak tefek ayar haricinde bir kuruş masraf etmedim ama alırken dikkat edin temiz olsun hidrolik direksiyon Klima cam otomatikleri aradığınız herşey var yol tutuşu konfor genişlik rahatlığı şu an ki son model arabalarla aynıdır eski araba demeyin tempra gbi bir araba şu an ki piyasada o paralara satılan doğan şahin gibi arabalarla kıyaslayınca gerçekten bu paraları hakediyor
ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum gayet memnunum sıkıntı yok 96 model bir arabaya göre konforu çok iyi 4 discli olduğu için ani fren durumlarında arabayı olduğu yere çakıyor yakıt konusunda şehir için kullanımı kötü uzun yolda ise yolların dağlık taşlık mı yoksa düz yokuşşuz mu olduğuna göre değişmekle birlikte 0.23 kuruş civarı yakıyor. onun dışında yaşadığın yerde önemli sanayisi gelişmemiş bir yer ise önermem parçası her yerde bulunmuyor ve motorundan pek anlıyan yok ona göre
Tempra gayet iyi bir arabadır yanlız temizini bulmak gerekir hor kulanılmış her araba sorun çıkartır tempralar da paslanma ve çürüme fazla gözükmez Konforu çok iyi dir Djital kadran da hata olduğu zmn her elektirici bunu yapa bilir yapamasaydı dönemimizde tempra arabası kalmazdı parçası gayet uygun fiyatadır bendede 1997 model slx 1.6 ie var gayet memnunum Bütün tempra alacak kişilier 15 16 bin tl lik arabaya masrafsız binme peşinde toplarsan gayet iyi kulanırsan Çok güzel bir araçtır
Bence pek kullanışlı değil , hem kayıyor hem kıçı başı atıyor ...
Aneksenamun Hayatında Kaç Tane Fiat / Tempra Marka Aracın Oldu? yahut Hayatında Kaç Tane Fiat / Tempra Marka Araca Binip Sürüş Yapıp Test Ettin?
1991 1999 Yılları Arasında Türkiyede Binlerce Tempra Üretildi Son Üretimi İse 1999 Yılının Nisan Ayında Hattan İndirildi Yerini Dİğer Fiat Modellerine Bıraktı.
Aynı Kasada Farklı Motor Seçenekleri Ve Özellikleriyle Sunuldu O Dönemde Memur ve İşçi Kesimi Tarafından Çok Tutuldu. Yedek Parça Konusunda da Hiç Bir Zaman Sıkıntı Yaşatmadı Cebinde Para Varsa Mercedes'e Binersin Yoksa Tempraya Binersin. Parana Göre Köfte Yani.
Not : Piyasada ki Turşu Olmuş Tempra'lardan Uzak Durun..
Not 2 : Zaten Temiz Tempra Ben Buradayım Der..
Şu palio alarım diyenlere hastayım yüksek model sende haklısın ranpayı çıkarken kuş serisisinden (dogan şahin temra vs) bir araç seni geçtiğinde arkasından piston taşlatmış modifiye yaptırmış motora dersin kendini avutursun
konforlu , yol tutuşu güzel fakat şehiriçi ,60 krş/km , şehir dışı ,45 krş/km yakıyor
benzinde öyle ama lpg de 0,25 ve 0,27 arası yakıyor.
1994 tempra 1.6 SX AK kullanıyorum üç yıldır. bence iyi bir araç bir beş sene daha binmeyi düşünüyorum.
ona verceğin paranın üstüne bi kaç kuruş daha ekle, palio al derim.
İlk arabamdı tempra 2.0 digital klima falan o zamanlar çok lüksdü. Ama artık ömürlerini tamamladılar bence.
93 model sxa 1.6 kullanıyorum tek sorun fazla su tüketimi onun dışında harika bir araba
fena bir araç değil ama fazla yakar
Fikrim yok
Ben memnunum sxa ;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar