ailem büyüdüğümü kabullenmiyor . 21 yaşındayım ama hala 9 yaşındaki çocuk muamelesi görüyorum . herşeyi yapmak için izin almam gerekiyo. onlara büyüdüğümü nasıl anlatmalıyım .
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu gayet doğal çünkü onlar anne ve baba:) yaşlansak bile onlar için çocuk kalıcaz.bende 20 yaşındayım ve banada bazen karışırlar aile yapısıyla alakalı bişey birazda.ben baya serbest yetiştirildim ama izin almam gereken yerdede izin alırım.vermezse 20 yaşıma geldim izin almam gerekmıyor derdim önceleri onların tepkiside büyüdükçe daha tehlikeli oluyor zaten dışarısı senin için derlerdi:) haklılarda.bende huylarına gitmeye çalıştım şuan hiçbir sorun yok.sende kırmadan güzelce izin alaya çalış vermıyorlarsa üstlerine gitme iyi zamanlarında onlardan bişey iste.
17 Yorumla- +1 yıl
ozaman senin aile biraz baskıcı:s
- +1 yıl
Bunlar için bile mi izin vermıyorlar?Biraz tuhaf açıkcası.Ailenin güvenini sarsacak birşey yaptın mı daha önce hiç?
- +1 yıl
Aile yapısı işte canım ya.umarım aşarlar bu durumu.yaşında ufak değilki sonuçta
En İyi Cevaplar
Sen 40 yaşına da gelsen onların gözünde çocuk olmaya devam edeceksin. Ben yolun yarısına geldim annem hala bana "çorabını çıkarma, sütünü sıkı giy, arkadaşlarına güvenme, hava kararmadan eve gel" diyor :)
Benim kızım da ne kadar büyürse büyüsün benim bebeğim olarak kalacak, ancak anne olduğun zaman anlayabilirsin...118 Yorumla- +1 yıl
banada öyle geliyo . annem benı dakka bası arıyo artık oda arkdaslarım bıle yuh dediler . antalyadan malatyadan gelen arkdaslarım var annelerı ıkı gunde bır arıyo benımkı atlasa 2.5 saate gelcek ama hala laf söz. annemle aramız zaten cok kötü. bide ben bir süre aramıyım nden aramadın arama kızım sen bızı arama sana aılen lazım degıl sana arkdas lazım gıt onlar baksın demeye baslıyo hemen . ama arkdaslarım annelerını ya da babalarını ıkı kere arasınlar gunde hayrdır bugun cok aradın dıyolar
- +1 yıl
sorun ailende açıkçası, çizdiğin tablodan kafamda canlanan şu. seni paylaşmayı sevmiyor sürekli kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. Benim küçücük kızım bile arkadaşlarıyla vakit geçirip dışarda gzemek istiyor. baskı sadece seni onlardan uzaklaştırı. tek çözüm meslek hayatını uzakta yaşaman o vakte kadar değişmezler
- +1 yıl
napıcam bılmıyorum meslek hayatımada cok var. bugune kadar onları utandırcak kızdırcak bıle hıc bısey yapmadım . okul hayatım hep basarılıydı okul bırıncılıgıyle bitirdim hep . çok iyi bir unı de muhendislik okuyorum . onları ıyi edicek herseyı yapıyorum ama bu konuda onları değiştiremiyorum . dun 2 de uyandım dıye bile kavga ettık annemle
eğer anlatamıyorsan bir psikolog eşliğinde psikolog desteğinide yanına alarak onlara anlatabilirsin bunu. büyük ihtimal tek çocuksun. doğruarınla yanlışlarınla ayaklarının üzerinde durman gerektiğini , kendi kendine birşeyleri tecrübe etmen gerektiğini ve artık bir birey oldugunu anlat.
13 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 12,5b cevap paylaştı. 41 yaşınada gelsen bu değişmez.. Onlar herşeyi senin için düşünüp istiyorlar.. Bir gün çocukların olduğunda onları daha iyi anlayacaksın.
16 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi evin varmı? kirasını veya elektrik su vs. masraflarını ödediğin?
kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor musun maddi olarak?
ailenden uzakta yaşıyor musun? birilerinden dost kazığı yedin mi? aşk acısı çekip bunu kendin atlattın mı?
borç sıkıntısına girdin mi?
bu yukardakileri yaşadıysan büymüşsün demektir. yok hiçbirini yaşamadıysan daha çocuksun.11 YorumlaArkadaşlarınla gece 1 e 2 ye kadar gez aradıklarında sert konuş ve kısa kesmeye çalış tabi yerine göre eve dönünce sitem emin ol ki yavaş yavaş senden kopacaklar.Ben de bu durumdaydım.Bu arada tek çocuksun galiba
13 Yorumla- +1 yıl
senin ilaın bende de aile yapını bilmiyorum ama şunu bil ki sen hala onların 9 yaşında ki prensesisin.Annem bana her zaman şöyle der "Ben 40 yaşımda olmama rağmen annem beni hala 5 yaşında ki minik bebeği gibi sever"ve sen kız çocuğusun üstüne durmaları normal ama bu kadarı da...İşte burada haklısın :(
Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı. bi çocuk sahibi olduğunda anlarsın. ben kaç yaşındayım halaaa izin alıyorum. burası İstanbul kızım ailen sana güvenir ama etrafa güvenemz, hiç bir anne baba en kıymetlisinin başına kötü bir şey gelsin istemez. bence çok normal
13 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. asla anlatamazsın bunu ailene.. çünkü kaç yaşına gelirsen gel onlar için hep çocuk olacaksın... sadece artık bazı şeylerin üstesinden gelebildiğini gördüklerinde sana güvenmeye başlarlar ama asla bırakmazlar...
115 Yorumla- +1 yıl
haklısın. erkek arkdasım oldgundada annem hep bılırdı . aramız her nekdar annemle kötu olsada . babamın sebebını bılmıyorum ama annem benı merak ettgınden degıl onun aklında baska sebebler var mesla tabı sen arkdaslarınla vakıt gecır bızı unut gıbı her dakıkada onlarla olamam kı ben
Bu soruyu meşhur yaş problemleriyle cevaplamak isterim :D sen doğduğunda onlar x yaşındaydı.Aradan 21 yıl geçti e haliyle onlarda 21 yıl büyüdü ve x+21 yaşına geldiler.Aradaki yaş farkı hiç kapanmadığı için onlar seni hep küçük görürler tabiki :D
12 YorumlaNe kadar da büyüsen kendine göre izin alman çok normal. Evlenene kadar ailenden izin alman kadar doğal bir şey yok. Bence sıkıntı etme, senin iyiliğini istiyorlar.
17 Yorumla- +1 yıl
Mesela onlar şu saate gel diyorlarsa o saatte kesin evde ol. Gitmelerini istemiyorlarsa o gün gitme. Zaten bu kadar söz dinleyen bir kızdan hata gelmez diye düşüneceklerdir. Belli bir zaman sonra senin hata yapmayacagına inandıkları için senin dışarı çıkmanı kendileri isteyecektir.
+1 yılBence büyüdüğün gayet aşikar. Önemli olan nokta izin aldıktan sonra izin verip vermedikleri. Veriyorlarsa alıver izin ne olacak ? Vermiyorlarsa da bir sor illa vardır bildikleri bence. Ha markete giderken de izin istiyorsan ya aile çok düşkün ya hiç güvenmiyor. Farkını çözmek de senin elinde.
01 Yorumla
+1 yıllisedeyken gece otele ekstalara giderdim sabah gece 3-6 arası eve girerdim ona laf yapmazlardı ama dışarı çıktğımda 1-2 yi geçirmezdim arıyolar yoksa
15 Yorumla- +1 yıl
bi taktik vereyim evde durduğum zaman pc den kalkmam işim gereği oyun editorlüğü yapıyorum kendime maddi kounda destek oluyorum fena zamanım geçiyo annem kızıyordu çok oturma çık gez gez filan gezmeye başladım geçmeyince eve :D artık pc de oturmama bişey demiyor :D
- +1 yıl
PES futbol oyununu bilirmisin ? bilmiyorum ama o oyuna Türkiye ligleri Türkiye takımları Türkçe Spiker filan yapıyorum paralı site dahi açtım kendime 6 yıldır uğraşıyorum ömrüm bilgisayarda geçiyor az uyku, az yemek, filan en son kafam bozuldu lisanslı koşucu oldum maraton v.s. garip bir spora yönelebilirsen hayatına renk katarsın
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Davranışların ve olaylar karşısındaki olgun yorumlarınla. Ama inan bana hiç işine gelmez.
Hem Ebeveyinler için çocukları asla büyümez.12 Yorumlasenin birşeyler başardığını gördükçe büyüdüğünü kabulleniyorlar ama bu seferde çok sorumluluk yüklüyorlar üstüne, en iyisi mi sen çocuk kal :)
13 Yorumla
+1 yılherşeyi yapmak için izin alman gerekiyor tabi ailen sana zarar gelmesin istiyor erkeklerde öyle problem yok ben kafama göre yaşıyorum ama sen kızsın bunun etkisi illa olucak yani
110 Yorumla- +1 yıl
sen evlenene kadar tabikide ondan sonrada kocan aynı muameleyi yapacak =)) güven duygusu kötü olmasa gerek sıkıntı yapma yaa
- +1 yıl
hakkın elbet ama ailen tarafından bakıncada değil ben ailen tarafında değilim yanlış anlama ama bilmiyorum ya karışık bu işler
- +1 yıl
anne olunca anlayabilirsin ve çocuklarında senn hakkında böyle düşünecek ahaha =)) süper bişi yaa benm kız arkadaşım böle olsun ben geceleri gizlice evine girerim 3 haftada 2 saat nedir ya =))
- +1 yıl
ahaha işte bunu bekliyodum bende senden ama olmadığı için böyle düşünüyosun bence olunca sende farklı düşüneceksn askerde en alt devreyken üst devrelere kızıyoduk biz böyle yapmıcaz dedik aynı onlar gibi olduk senn durumda buna benziyo aahaha asD:aSD:
- +1 yıl
olunca konuşuruz bide ahahahahaha
ailene büyüdüğünü anlatsan onlar anlasa ne olacak onların gözünde hep küçüklük halin kalıcak
17 Yorumla
+1 yılaile işte anlatılmaz. hele bir de tek çocuksan ya da evin en küçüğü isen zor durumun.
13 Yorumla- +1 yıl
anne baba öyledir işte.yapacak bişe yok :)
Aile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. 13 Yorumla
+1 yılEvet yaa büyüdük biz, yazık bize. Azcık daha salsalar ipi.
11 Yorumla
+1 yılbendde aynı yaş 28 olmu süstelikte erkek nereye gidiyon gec gelme kacta gelcen kşmle gezdin kimle gidiyon paranı naptın vs vs bıktım ya bir evleneyimde kurtulayım artık
16 Yorumla- +1 yıl
ben cocugum ya kendileri bulsunlar kızı onu bekliyorum ayrıca yuh yani 28 yasındamı evlencen evde kalırsın
- +1 yıl
oooooo seni alan yaşadı o zaman
- +1 yıl
inşllah herkese :)
+1 yılanlatamazsın canım..istersen 50 yaşına gell..sen hala onların küçük kızısın..
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 829 cevap paylaştı. keşke beni de küçük görselerde her iş bana yıkılmasa ben daha küçügüm bilemem deyip sıyrıla bilsem
17 Yorumla
+1 yılBizimkilerde de var ağzımıza bir biberon vermedikleri kalıyor :)
18 Yorumla- +1 yıl
Allah yardım etsin :) ünide tatildedimi bu aralar
- +1 yıl
yok mu dışarıya kaçırcak bir yiğit seni :)
- +1 yıl
babana söyleyin canım sizde :) hangi şehirdesin
- +1 yıl
Bugun çıksaydın bak dışarı kadıköyde çay ısmarlardım :)
+1 yılanne ve babanın merhamet duygusu koruma duygusu yaş önemli değil anne ve baba için insan her zaman çocuk kalıyor...
13 Yorumla- +1 yıl
bir şeyleri anlamak için anne ya da baba olmak gerekiyor koruma içgüdüsü...
+1 yılolgunlaş yani her işi sen yap izin almadan misal ben şuraya gidiyorum akşama geç gelirim
110 Yorumla- +1 yıl
alakası yok kendini savunacaksın ben artık büyüdüm aklım yerinde siz bana neden hala güvenmiyorsunuz ben 6 yaşında çocuk değilim ilerde evlenicem zamanda siz yanımda olmıcaksınız o yüzden benim isteklerime biraz olumlu bakın de fazla ezik durumuna düşme yani.
- +1 yıl
sen kaç yaşındasın azına iki tane vuracaklar ? bak çocukken seni korkutmuşlar anladın mı bu yüzden ailenin bişe yaptınmı ses çıkarmasından korkuyosun şimdi sana şöyle söyliyim bu dediklerimi söylersen sana vurmıcaklar ve kendi aralarında kızımız artık büyüdü ona fazla karışmayalım diye konuşurlar eğer ki vurursada ailende büyük sıkıntı var.
- +1 yıl
korkma besmele çek içinden ve öyle lafa gir dinle bak beni
- +1 yıl
yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
- +1 yıl
Ya sen hata yapmışsın. Ayrı bir şehirde il dışı olabiliyorsa yurtdışında üniversite okuyacaktın vak gör o zaman seni hiç takmazlar ve gayette istediğini yaparsın. Arada ararsın konuşursun o kadar alışırlar ve onlarda kendilerine kendi işlerine bakarlar. İlle evliliğe falan gerek yok yni çok saçma.
Sınır koyup uzaklaşmak gerekiyor sadece.
Anne ve babalar öyledir onlar snın doğdugun anı bilirler sen büyürsün ama onların gözünde hala küçüksündür :)
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖzellikle küçük çocuksan bittin ben 23 yaşına geldim herşeyde daha çocuk gibi davranıyorlar. Büyümem için evlenmem falan mı gerek bilmiyorum.
019 Yorumla- +1 yıl
Ayrı şehirde üni. okuyorum da biraz uzaklaştım ama her akşam mutlaka telefonla ararlar.
- +1 yıl
olsun ya sende bir nevi şanslısın uzak kalınca da özlüyor insan :(
- +1 yıl
ilk gittiğinde iyi oluyor zaten sonralarda başlıyorsun özlemeye :) şuan 1 tane bütüm kaldı bitse de gitsem diye bakıyorum
- +1 yıl
başka yere gitseydin o zaman bulunduğun yeri niye seçtin :) ?
- +1 yıl
olsun ya okulun bitince yaşarsın özgürlüğünü kaç yılın var?
- +1 yıl
çokmuş varmış daha bölümün ne?
- +1 yıl
meslektaş sayılırız :)
- +1 yıl
endüstri müh.
- +1 yıl
mühendisiz sonuçta :)
Yardım istiyosan annenin telefonunu ver :) hemen hellederiz :D
015 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılhamile kalmayı dene <3
12 Yorumla- +1 yıl
bence harika bir anne olursun <3
+1 yılDeğiştiremezsin bunu..
11 Yorumla
+1 yılKötü haber: Hep öyle kalacaksın.
15 Yorumla- +1 yıl
Sevdikleri için endişeleniyorlar. Şanslısın işte ne güzel :)
- +1 yıl
4. hafta çıkarsın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen 40 yaşına da gelsen onların gözünde çocuk olmaya devam edeceksin. Anne olduğunda anlayacaksın
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAama tatlı zorluk :):)
Cevap sahibi+1 yılBunları ilerki dönemlerde anlayacaksın !
Cevap sahibi+1 yıl:):)
+1 yılevlenince :)
110 Yorumla- +1 yıl
:D o zaman sabır çekiceksin
- +1 yıl
yapçak bişi yok bende askere gidicem benide çocuk gibi görüyorlar bende alıştım artık :))
- +1 yıl
bende seni cok iyi anlıyorum :)
- +1 yıl
yapçak bişey yok :)) bu da iyi bir bakımdan en azından ailemiz bizi seviyor halimize şükredelim
- +1 yıl
:)
+1 yılSiteye üye alırken de onlara sordun mu?
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl:(((((((((
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri