Kedimi Evde Yalnız Bırakıyorum

Herkese merhaba,

"Kedi evde yalnız kalır mı" diyenlere tatilde 1 haftalığına kedimi nasıl evde yalnız bıraktım onu anlatacağım. Ben gibi olanlar için belki yardımı olur.

"Yavru kedi evde yalnız kalabilir mi?" diyenlere kedimi nasıl yalnız bıraktım?

evde yalnız kalabilen kedi cinsleri
evde yalnız kalabilen kedi cinsleri

Geçen sene bayram tatilinde bir haftalığına şehir dışına çıkacaktım. Ama kedimi ardımda bırakamazdım. Aklım hep onda kalırdı. Gideceğim yer bahçeliydi fakat orada kalacak yer yoktu ve gittiğim araba şahsi araba değildi. Bu yüzden kedi otelleri aramaya başladım. Onlarda kısırlaştırılmış kedileri kabul ediyorlardı ve fiyatları yüksekti. Benim kedim daha kısırlaştırılmamıştı. Veterinerimize sorduk onlar da ilgilenmeyeceklerini söylediler. Bir haftamız bu yüzden oldukça sıkıntılı geçti. İnternet üzerinden araştırma yapmaya başladım "kedimi 1 haftalığına evde yalnız bırakmak" başlığı altında. Pek bir şeye rastlayamamıştım o zamanlar.

Karar verdik ve kediyi evde yalnız bırakmak deneyini başlattık.

tatile giderken kediyi evde bırakmak
tatile giderken kediyi evde bırakmak

Bir odadaki cama sineklik taktırdık. Balkonları kapatacağımız için. O odaya kum kaplarını koyduk. Ben 3 adet koydum birini dolmuş görürse diğerine gitsin diye. Her odaya mama ve su kapları koyduk. Salona oynadığı toplarını koyduk. Kırılacak eşyaları kaldırdık. Bir lambayı da açık bıraktık. Anahtarı da akrabamıza verdik, 2 kere gelip kontrol etsin diye.

"Kedi evde yalnız sıkılır mı?" dediğinizi duyar gibiyim. Peki geldiğimizde nasıl bulduk?

kediler kaç gün yalnız kalabilir
kediler kaç gün yalnız kalabilir

1 hafta geçmişti eve döndük. Kedimiz zayıftı kilo almış. Hiçbir yer dağılmamış. Normalde kedimiz yaramazdır. Kum olan oda biraz kokmuş. Temizleyince geçti. Mamalar az kalmış. Suları bir kere akrabamız tazelemiş. Bir yere kıl yumağı kusmuş. Özlediği ve sıkıldığı için çok miyavlayıp dibimizden ayrılmıyordu. 2 günde normale döndü. Yani abarttığımız kadar sorun olmamıştı. Ama tatilimiz 5 gün olsaymış daha rahat olurmuş.

Bu bayramda tekrar bu şekilde yapmayı düşünüyoruz. Umarım bu şekilde olur ve bir aksilik çıkmaz. Eğer bu sıkıntıyla kafa yoran kedi anneleri babaları varsa deneyimlediğim bu olayla umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kendinize iyi bakın. Mutlu patiler..

Kedimi Evde Yalnız Bırakıyorum
Cevapla