
Merhaba sayın KS halkı!
Bugün sizlerle kısa fakat bir o kadar da mühim bir konuya değineceğiz: Hayat.
Neden hayat diyorum ? Çünkü zaten ikna hayatın ta kendisidir.
Bunu hepiniz az çok fark etmişsinizdir. Bazılarımız bir şeyler için o kadar çabalamasına rağmen elde edemiyorken; bazılarımız ise sanki ellerinde bir sihirli değnek varmış gibi istedikleri şeyleri hemen elde ediyor. Peki, sizce gerçekten ortada bir hokus pokus mu var ? Yoksa daha derin ve bilimsel gerçekler mi ? Bunu göreceğiz.

1) Uyum kurun
Tarihin en büyük manipule sanatkarları(aldatma ustaları), politikacılar, sihirbazlar her şeyden önce karşı tarafın bilinçaltına girmenin önemini bilirler. Bu da "Ayna" olabilmekten geçer. Yani karşı tarafla uyumlu olmalısınız.
Neden mi ?
Şöyle ki, genlerimizde atalarımızdan bize doğuştan geçen bir içgüdü vardır: "Korunma İçgüdüsü"
Bu içgüdü sayesinde bize zarar verecek her şeyden kendimizi koruruz. Bilmediğimiz, görmediğimiz şeylere karşı bu yüzden güven hissetmeyiz, korkarız. Çünkü beynimiz bizi korumak ister. Arkadaşlarınızı dahi buna göre seçersiniz. Görüşlerine, yaşam tarzına uymayan insanlara bir arada olmayı kim ister ki ?
Düşünün, yurtdışında bir Türk ile karşılaşsanız onu kendinize daha yakın hissetmez misiniz ? Hissedersiniz, çünkü o da size benziyor, sizinle uyumlu; aynı millet, aynı dil, aynı ırk. Beyin hemen rahatlıyor ve diyor ki: "Tamam genco, sorun yok. Bunu tanıyoruz."

Tatlı dil deveye hendek atlatırmış :)
İşte beyler bayanlar, uyum bu denli önemlidir. Karşı taraf size baktığında sanki bir aynada kendine bakıyormuş gibi hissetsin. Bunu yapın ve sonuçlarını görün :)
2)Tartışmayın
Evet, belki siz haklı olabilirsiniz(genelde hep öyledir). Ama bunu karşı tarafa zorla baskılamanın anlamı ne ? Siz böyle yaparak onun sizi dinleyeceğini mi sanıyorsunuz ? O zaman kusura bakmayın fakat siz koca bir aptalsınız demektir.
Bakın, siz karşı tarafa saldırdığınız zaman "Koruma İçgüdüsü" devreye girecek ve o kişi sizi haklı bulsa dahi egosunu koruma gereği hissedecektir. Bu yüzden, asla ama asla karşı taraf ile papaz olmayın. Eğer olacaksanız dahi insanların sizi desteklediği bir ortamda tartışın, bu Savaş Sanatı'nın "Düşmanı Kendi Sahana Çek ve Yok Et" taktiğidir.
Uyumlu olun ve unutmayın, tartışmada haklı da olsanız asla kazanamazsınız.
Bunu uygulayın ve karşınızdaki insanı rahatça ikna edin.

3)Vaatler verin
Hadi ama, kendimize karşı dürüst olalım: Çıkarımızın olmayacağı işe hiçbirimiz kolayca "eyvallah" demeyiz, değil mi ? İbadetlerimizi dahi Allah'ın sevgisini kazanmak ve Cennet'e gitmek için yaparız. Görüyor musunuz ? İbadetlerimizde dahi alttan alta bir çıkar var. Ama bu sizin "çıkarcı" olduğunuz anlamına gelmiyor, kendinizi kötülemeyin. Bu sizin içgüdünüz. İnsan çıkar elde etmeyeceği hiçbir işe girmez.
En basitinden, bir insan karşılıksız yardım ettiğiniz zaman dahi ruhunuzda "İyilik" "Merhamet" "İnsanlık" duygularının aktığını hissedeceksiniz. Siz o insana yardım ettiniz ve karşılığında bu duyguları satın aldınız. Artık farkındasınız. O halde dostlar, insanların çıkarlarına hitap edin ve unutmayın ki: Hiçbir insan çıkarı olmayan işe girmez.
İnsanlar cennet için Haçlı Seferleri,Cihatlar düzenlediler; Vatanlarını ellerinde tutmak için Kurtuluş Savaşına, Çanakkale'ye katıldılar; Mecnun ve Leyla Aşkları için birbirlerini sevdiler...
Hayat dostlar, hayat çıkarlardan ibarettir...
Esasında, sizlere yüzlerce ve hatta binlerce ikna tekniğinden bahsedebilirdim fakat emin olun bu 3 madde bile size bir ömür yetecektir. Bunları uygulayın ve her birinin hayatınıza ne denli mükemmel etiklerinin olduğuna şahit olun. Herkese iyi günler dilerim :)

İmza: -Mr.EGE
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çok güzel olmuş tebrikler :)
Teşekkürler :)
Kendi cinsiyetinde ilk cevabı sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!