Overlok Makinasi Ayağınıza Geldi !

Herkese merhabalar,


Hepimiz biliriz. Aslında, bilmeyen yoktur. Şehirlerimizin efsanesidir bu adamlar.


HALK EFSANESİ, OVERLOK MAKİNASI AYAĞINIZA GELDİ !


Sokak sokak gezip, mahalle mahallere dolaşarak seslenirler bu abilerimiz :) Ekmek parası, eee ! biz zamanenin gençlerinin de dalga konusu olurdu :)


Hanımların dikkatine ! Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına, halıfleks kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir.'' derlerdi hatırlayacak olursanız :)


2015 senesinde olmamıza rağmen halen varlıklarını sürdürmektedirler.


Overlok Makinasi Ayağınıza Geldi !


Bana soracak olursanız, ben çok severim böyle halkın arasına karışan insanları. Keşke, böyle abilerimiz gibi insanlar sokaklarımızın sesi olsa.


Bir zamanlar ''PATATESSSS, SOĞAAANN, PATLICAAAAN.. Buyrun abiler ablalar kilosu 10 TL '' diye seslenen abilerimizde vardı :) Ekmek parası, bizlerinde neşe kaynağıydı.


Bu adamlara kimimiz ;



  • Küfür ettik

  • Araçlarının arkasına takıldık koşuşturduk

  • Onlarla beraber seslendik


Ama önemli olan bir konu var ki, sokağın sesini unuttuk :) Bizler değil miydik topluma sevgiyle yaklaşan ?, bizler değil miydik halkın sesi olmak için çaba sarf eden ?


Belki pek bir anlamı şu devirde yok ama bu adamlar keşke hep sokaklarda olsa :)


Emin olun belki bir çoğumuz o araçta ki overlok sesini mp3 olarak telefonlarımıza indirdik kim bilir :) ?




Teşekkürler,


Emeğe Saygı #SarısınaKırmızı

Overlok Makinasi Ayağınıza Geldi !

Overlok Makinasi Ayağınıza Geldi !
Cevapla