İlk evcilleştirilen hayvan köpeklerin atası olan kurtdur. İnsanlar köpekleri kendilerini korumaları için evcilleştirmiştir. Zamanla insanın kontrolüne at, sığır vb hayvanlar girdi. Evcilleştirmenin ikinci dalgası kürk hayvanları , laboratuvar hayvanları ve bir çok etci tür.
Bizler korunmak için önce yabani kurdu evcilleştirdik. Sonra kürkleri için tilkileri vs canlıları katlettik. Besin amaçlı sığırları, koyunları kullandık. Bizler hep kendimize yöelik işlemler yaptık.Yerleşik hayata geçtik. Zaman geçtikçe daha iyisi en iyisi diye her yeri yaktık yıktık.

Ağaçları, doğa anayı katlettik. Yabani hayvanları evlerinden kovduk ya da öldürdük. Bile isteye bunları yaptık. Hayvanların çoğunun nesli tükendi.Bizler betonarme evler yapılar inşaa ettik.
Yetmedi çevreyi havayı kirlettik. Yetmedi evcilleştirilen ilk hayvan olan köpekleri sokaklarımızda istemez olduk. Kedileri istemez olduk. Neden?

İnsanoğlu neden evcilleştirdin neden bir çok ırk meydana getirdin. Laboratuvarda yeni ırklar bile meydana getirdin. Çok tehlikeli denilen o tipbull cinsini sen ürettin. Neden ürettin sattın yaydın tüm dünyaya?
Şimdi dostlar bizler aslında bir virüs gibi yayıldık dünyaya her yeri harap ettik yaranın içindeki enfeksiyon gibi.

Artık betonlaşmış şehrimizde köpeklerimize kedilerimize yer vermiyoruz onun yerine ötenazi ya da barınağı tercih ediyoruz ne kötü değil mi?
Bir düşünün ya belediye tarafından diri diri topraga gömülen bir can olucaksın. Ya yakılan bir can. Ya iğneyle ölüme mahküm olan bir can ya da barınakta kafes içinde küflü ekmeğe, tarihi geçmiş küflü mamalara, kendi dışkın içinde uyumak zorunda oldugun bir kafese ve ölene kadar dışarıya bir adım atamamaya, koşamamaya, özgür olamamaya, sevgi görmemeye mahküm olacaksın.

Tercih nedir? Biz insanoğlu onları evcillleştirdik. Zaman içerisinde bir çok türü oluşturduk. Onlara barınacak yer bırakmadık ve onların olan sokaklarıda onlara çok görüyor katlediyoruz. Unutmayın barınağa giden her canlı fazla yaşamaz. Oradaki hastalıkların birine elbet yakalanır. Dünyaya gözlerini kapatır.
Bencemi okuduğunuz için Teşekkürler.
Onlara yardım edebiliriz. Unutmayın!
Bir kap su bir kap mama. Bir de başlarını okşasak yeter.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar