Gerek öz saygımız gerekse sosyal yaşamımız için yalnızca duş almak yetmez; deodorant da kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Peki, sizce deodorant kullanmamanın haklı gerekçesi olabilir mi?

Gerek öz saygımız gerekse sosyal yaşamımız için yalnızca duş almak yetmez; deodorant da kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Peki, sizce deodorant kullanmamanın haklı gerekçesi olabilir mi?
Ben konuya bilimsel olarak değineyim. Eskiden insanlar pamuk yün ipek bambu modal gibi doğal kumaşlar kullanırlardı ve bir çok kumaş türü termal özellikli olduğu için yazın serin kışın sıcak tutar ek olarakta terleme olursa teri emerdi. şu an ise kıyafet ve ayakkabılarımız naylondan üretildiği için ya da yarısı naylon yarısı pamuk gibi olduğu için bu sentetik kumaşlar bizi klimalı ortamlarda dahi terletiyor. Kokuya gelirsek normal bir insanın teri kokmaz yani pis kokmaz. Peki neden pis kokuyoruz çünkü organik besin tüketmiyoruz. Meyve sebze et süt yumurta peynir felan hepsi gdo hormon kimyasal tarım ilaçları kimyasal katkılar içeriyor. Örneğin çikolata alıyoruz kakao oranı binde 1 gerisi kimya labaratuvarı gibi. Doğal olarak bunlarda terimizin kokmasına vesile oluyor. Peki eskiden neydi kavrulmuş kakao çekirdeklerini çekerler içine kavrulmuş kuruyemiş eklerler örneğin fındık ve sütle karıştırıp çikolatayı hazırlarlardı. Süt oranı ise bitter oranını belirlerdi.
Günümüzde deodorantlara gelirsek full kimyasal yapıdalar ve sağlığımıza feci zarar veriyorlar. Özellikle koltuk altına sıktığımız için gözenekleri kapatıyor terleyemememize sebep açıyor ve bu durumda vücudun ısındığında ter ile kendini soğutmaya çalışmasının önüne geçiyor. Yaz sıcaklarında radyatörsüz araç kullanmak nasıl motora zararsa bu şeyde bedenimize zarar. Ek olarak içeriğindeki kimyasallar beynimize kadar ulaşıp beyin sağlığından tut hastalanmamızı ve ömrümüzün kısalmasını bile sağlatıyor. Bu konuda tonla bilimsel makale mevcut.
Biz napmalıyız birincisi %100 organik beslenmeliyiz. İkincisi kıyafet ve ayakkabılarımız organik ürünlerden oluşmalı pamuk yün gibi. Üçüncüsü ise videolarımdaki önlemleri sıcak havalarda almalıyız. Yani boş yere parfümle deodorantla uğraşmamalıyız.
Hayır olamaz bence yani unutulmuş olabilir diyeceğim ama insan bence dikkat etmesi gerekiyor bakımlı olmaya temiz olmaya ve diğer insanları çevresini rahatsız etmemeye... ben düzenli kullanırım mesela
ne gibi haklı sebebi olabilir zararlı dese içeriği temiz ürün alsın
ülke dişini fırçalamaz yaz günü duş almaz deo kullanmaz
bi bizim ülkede var deodorantlarda temiz cilde sıkınız ibaresi
Cevap
4Cevap
Ya mesela kişi sık sık duş alıyorsa temizliğine dikkat ediyorsa kullanmayabilir ama yani kullanmamanın da biraz avantajı olduğunu düşünmüyorum en azından ise ferah hissetmesi açısından deodorant kullanması iyi olur
Şu zamanlar önemli. Ayrıca roll on da kullanılabilir.
Hava kirliliği , ozon tabakasına verdiği zarar
Kullanilmasi sart a
Çok pahalı
Olabilir elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?