Yani her travma ve olayın altından en azından 5'te 4'ünde çocukluk ile ilgili sorunların ortaya çıktığını görüyoruz öldürme, soygun, psikolojik rahatsızlıklar, hırsızlık gibi bir çok şey çocuklukta görülen olaylar ile bağlantılı oluyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Dışlanan çocuklar topluma zarar verme eğiliminde olur mu?
Katılıyorum. Zaten her problemin temelinde çocukluk yatıyor. Bununda derinine baktığımızda karşımıza çıkan bilinçsiz ebeveynler oluyor. Gittiği okullarda, çevresinde dışlanan çocukların ailesinden gerekli ilgiyi görmemesi durumunda içine kapanması ve herkese nefret duyması da kaçınılmaz oluyor.
Belli bir yaştan sonra adeta intikam makinesine dönüşüyor özellikle erkek çocuklar. Küçüklüklerinde yeterince ilgi ve sevgi görmedikleri için büyüdükleri zamanda 'beni kimse sevemez' gibi bir düşünce içine giriyorlar. Çocuk bu psikolojiye girdikten sonra da onu bundan kurtarmak neredeyse imkansız.
Bu tarz bireylerin olmaması için de her ebeveynin çocuğuna ılımlı ve sevgi dolu yaklaşması gerekiyor. Okulda yaşadığı şeyleri öğrenmesi ve olası bir dışlanma durumunda da okulunu değiştirmesi ya da idareyle konuşup olaya müdahele etmesi gerekir. Yani geçmişte yaşadıklarının topluma kötü bir etkisi de olur ๑
Tabii ki bir noktadan sonra tepki vermeye başlayacaktır. Ve bu tepkinin derecesi içine attıkları kadar büyük olacak maalesef. Bireyin çocuk yaşta buna maruz kalması zamanla kendini kaybetmesine neden olur ve duygularını olumsuz yönde etkiler. Bundan dolayı onun için yapacağı hiçbir şeyin sonu önemli değildir. İçinde biriktirdiği nefreti alakası olmayan şeylerden çıkarmaya çalışır. Hatta bunu yapmak zorunda hisseder. Maalesef toplum kendi içinde kötü bir insan barındırmış olur. Burada en büyük sorumluluk aileye düşüyor. Ailenin en erken şekilde bunu farketmesi o çocuğu topluma kazandırabilir.
Genelde evet şöyle olur şöyle düşünür yani der hani ben de bir çocuktum beni dışladılar onlarda çocukta onları tutup içlerine aldılar kendi kendini bir yerden sonra suçlamaya başlar insanları suçlamaya başlar ve onlara zarar vermek ister genelde zaten dizilerde farklı dikkat ediyorsan toplum tarafından dışlanmış olan insanlar hep zarar verici oluyor
Maalesef öyle oluyor... Bullying yapılan çocukların sonu bazen hiç iyi olmuyor, şiddete eğilimli insanlar oluyorlar, Ve etrafta herkese , herşeye zarar vermek isterler. Bunun nedeni çocuklukta gördükleri acıları başkalarından çıkarmak istiyorlar...((