Tehdit etmekten kastım şudur; Eğer bir daha yaramazlık yaparsan seni annene/babana söylerim, doktora götürür iğne yaptırırım tarzında çocuğa yöneltilen tehdit unsurları. -Sizce şaka yoluyla da olsa çocukları tehdit etmek ne derece doğru? #GöktenDüşenAşk
Yaramazlık yapan çocukları tehdit etmek onlarda travmatik etkiler oluşturur mu?
Ben cok kucukken yani bir bucuk iki yasimdaykenki hallermi hatirliyorum. bir yanlisim oldugunda , bana dogru sekilde anlatıldığında bunu anlayabiliyordum. Ama uyariyla, bu boylemi yapilir seklinde bana gelindiginde ben sasiriyordum. Insan boyle mi yapar denildiginde insan nasil yapar diye dusunuyordum. Tabii iki yasinda bana bunlar denmzdi ben 3,4,5'ten bahsediyorm.
Demek istedigim biz cocuklari anlatinca anlamayacak saniyorz ama aslinda onlar hersyi anlayabiliyorlar. Buyuzden tehdit yerine duzgunce yanlis oldugunu anlatirsak zaten anlarlar. Uyarmak bile yanlisken tehdit hiçbir kosulda dogru sayilamaz. Cok kucuk hallerimi hatirladigim icin cocuk ruhunu sonuna kadr hissedebiliyorum.
Hâlâ bunu önemsemeyen anne babalar varsa bizzat bildiğim bir olay anlatayım.
Dayım küçükken altına çok kaçırıyormuş. Anneannem de cahil, çevresinden duymuş, almış eline çakmağı, yakarım pipini birdaha altına kaçırırsan diye korkutmuş. Hiçbir işe yaramamış.
Üstüne üstlük, dayımın elleri o gün titremeye başlamış, hâlâ da titriyor sürekli. Bu yüzden cerrah olamamış çocuk doktoru olmuş hatta. .
Bir şey yaparken sonuçlarının neler olabileceğini düşünün. Bu yüzden kekeme kalanlar bile var. Çocuklarınızı korkutmayın, mantıklı davranın.
valla bız sopa yıyerek buyuduk.. sımdıkı cocukların orası acır burası sızlar psıkolojısı bozulur dıye buyutulduklerınde ne hale geldıklerıne goruyoruz yasıyoruz.. bu cocuk kısmı dayak yemedıgınden bu kadar utanmaz edepsız ve terbıyesız... evlat az anne babadan korkacak.. buyuge saygıyı bılecek.. sen bır dıyorsun ıtogluıt 5 soyluyor.. omrumce unutmayacagım bı olay var.. gecenlerde oglum telefon actı ve bana dedıkı baba sen ne ayaksın!!! yahu ben bunu babama desem babam benı beyzbol sopasıyla doverdı...
Bu tarz çaresiz dramlarda tek çare birçok suç kaydı olanlara polis ve askerlerimizin susturucu silah ile tam kafadan headshot Katliam ve Soykırım yapması gerekiyor.
Tehtitde duygusal istismar çesitlerindendir ve Duygusal istirsmar sonucunda çocuklardq ileriki dönemlerde kendine güvende azalma , bağımlı ve içe dönük kişilik, anne babadan kaçınma , olumsuz benlik algısı , post travmatik stres bozukluğu ve akademik açıdan başarısızlıklara neden olur. Yani anlayacağınız hiçte azımsanmayacak kötü sonuçlari vardir.
Doktorla, iğneyle, polisle korkutuyorlar.. Geçen minibüste bir ufaklık ağlıyordu, bana bakarak "bak abla sana bakıyor kızar" dediler çocuk sustu.. Bende "hayır, o çok tatlı o yüzden bakıyorum, tehdit yok, ayıp" dedim, aile şok😂Çocuk "Aynalama" yapar, ne görürse onu size aktarır, "izah edin efendim", parmak sallamak yerine, "anlatın".. 😉
Bu tür gözdağı, tehditvari şeyler zaten çocuğun özgüvenini büyük oranda zedeliyor. Travmatik olarak ne kadar etkiler bilmiyorum ama psikoloji açısından çocuk ileride özgüven sorunu yaşayacaktır. Her şey tatlı dil ve güler yüzle anlatılmalı bence..
Evet bu benim, seni öcüye götürürüm. Doktor amca sana iğne yapar, sana bir daha şeker almam, bir daha markete götürmem vs. Söylerken zerre hoşuma gitmiyor, ama delirme evresine getirildiğim için mecbur kalıyorum.
tehdit etmemek lazım, direkt tokatlamak gerekiyor asdjddk. şaka bir yana, tehdit etmek çocuğu daha agresif, ürkek ve asosyal biri olmasına neden olabilir
Kesinlikle yanlis seni doktora gotururum ya da sana igne vurur gibi sozler cocugun bilinc altinda "doktorlar kotudur korkutucudur gibi kiliflara burunerek ilerki yaslarda korkuya yol acar
Bence çok yanlış çocuğu pasifleştiriyor korkaklaştırıyor ayrıca başına bişey gelse tehdit unsurundan çocuk bunu saklıyor bence tehdit gereksiz ve yanlış çocuklar için
En İyi Cevaplar