Güncellemeler
1 sa
Yorumlarda yanlış anlayan olmuş ben evli değilim arkadaşlar sadece soru sordum🤣
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
yorucu evet
Çocuk büyük ve önemli bir sorumluluktur saksıda çiçek değildir bırakayım o büyür ne de olsa şeklinde yaklasabilecegin bir birikim tecrübe sabır işidir he olunur mu olunur olunuyor da zaten bizim milletimizin kızları yangından mal kaçırırmis gibi pattadanak olaya girmeye meraklı zaten evleneyim çoluk çocuğa gireyim ama hazır olmadıktan sonra maddi manevi çok pişman olup burada başlık acanlar var burada başta sevdik evlendik şimdi iki yabancı gibiyiz ayrilacam ama arada çok var diyor mesela yani hem gecen ömre hem de en önemlisi o çocuğa yazık hak etmedi o yavrucak böyle bir hayatı ser sefil perişanlık travmalar içinde büyümek zorunda kalıp topluma sağlıksız bir birey olarak dahil oluyor sadece o çocuğa değil topluma karşı da duyulması gereken bir sorumluluktur aslında alabiliyorsan ne ala ama alamam böyle bir sorumluluk diyorsan uzak durun aman deyim
Abi üre
Yok kalsın
Yorucu zorluğa alışık değilsen. 5-6 sene işini zorlar sonra zaten iletişimi güzel bir şekilde öğrettiysen ona birlikte girip çıkarsınız benim tahminim.
Ama çocuğun sorunu hiçbir zaman bitmezki onun kendine bakacak yaşa gelmesi demek zaten senin yaslanman demek yani 18 yaşına gelince tamamen kendine bakacak duruma geliyorlar e 18 sene onu mu bekliyim? Birde iyice huysuz cocukss ohoo. Zorluğa alışık olmakla ilgisi var mı emin değilim çünkü ben kardeşlerimle büyüdüm onları ben büyüttüm sayılır kendi çocuğum gibi aslında bı nevi anne olunca ne oluyor görmüş oldum zorluğa alıştım ama artık çocuk istemiyorum çünkü zorluğunu gördüm.
Yani bence 18 sadece bir sayı bir çocuk erken yaşta iyi eğitim alıp iyi aile değerlerine sahipse ve gereken herşeyi öğrendiyse 16-15 yaşlarında da kendine bakacak seviyeye gelebilir
Ben de öyleydim çünkü
15 yaşında kendini gecindirebilir mi? parasını kazanabilir mi okul çağında yani. bundan bahsettim Vede yukarda yazdıklarımın arkasındayım çocuk yetiştirmek çok zor bunu 30 yaşında göze alsanda zor. Benim kuzenim hemşire zaten en iyisini o yaptı 30 yaşında evlendi 31 de çocuk oldu şu an 2 çocuğu var ve aşırı zorlanıyor çünkü çalışan bir kadın ve eve gelip ayriyeten yemeğini işini yapıyor. Bir yere gitseler çocuklar yerinde durmuyor sürekli rahatsızlık veriyor o çocukların durulacagi yaşa gelmesi demek zaten anneninde genç yaşının bitmesi demek e ben 40-50 olduktan sonra ne önemi var?
E 20li yaşlarında yaparsın çocuğunu sen de
Yirmili yaşlarında yapıp 30 a kadar hayattan mi bezeyim🫢🤦 niye gencecik yaşta çocuk peşinde kosayim
Evet, erken yaşta anne olmak yorucu olabilir çünkü bebek bakımı, uykusuzluk ve sorumluluklar günlük hayatı ciddi şekilde değiştirir. Bunun yanında kişinin kendi sosyal hayatı, eğitimi veya kariyeri de etkilenebilir ama her anne için süreç aynı değildir. Eşten, aileden veya çevreden alınan destek, maddi durum ve kişinin kendini ne kadar hazır hissettiği büyük fark yaratır. Zorlayıcı olsa da doğru destekle çok güzel ve anlamlı bir deneyim de olabilir.
Ben öyle deneyim istemiyorum kalsin
Yok bence geç yaşta çocuk sahibi olmak yorucu insanın kafası kaldırmıyor bir süre sonra
Benim şimdide kaldırmıyor çocukları sevmiyorum
Kaç çocuğun var?
Evli değilim
Erken yaşta anne olursan, eşini kendinden soğutursun ve arada cinsellik kaybolunca sonu belli boynuz
Aslında aldatmanın bir bahanesi yok erken yaşta anneliği desteklemiyorum ama erken yaşta çocuk sahibi olmanın eşinin soğumasıyla ne alakası var kanka
ne kadar erken olduğuna ve hazır olup olmadığına bağlı
18-25 arasi
evet erken önce biraz iki insan birbirini tanımalı keşfetmeli diğer türlü sadece çocuk bakmakla geçer ve ilişkidede ruh kalmaz
Aynı fikirdeyim bu arada
Bence annelik de evlilik de erken yaşta olmamali. Insan kendini daha tam tanımadan nasil evlilikte ve annelikte verimli olabilir? Toplum baskısından herkes telaş içinde erken evleniyor. Sonra da olan çocuğa oluyor.
Tamamen aynı fikirdeyim etrafımda gördüğüm kadarıyla toplum baskısı veya fazla aşık olduğu için mantıklı dusunemiyor ve evleniyorlar sonrasında daha genç yaşlarda çocuk oluyor 24 yaşındayım ve benim yaşlarımda evlenen kızların sonradan hallerini gorunce bı anda 30 yaşında kadına evrildiklerini görüyorum korkunç sekilde kendileride çok zorlanıyor aslinda
Tüm yaşta anne olmak yorucu hiç doğurmamak en mantıklısı. Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Ne olursa olsun hiç yapmamak en hayırlısı. Sonuna kadar doğum karşıtlığı
Anam 16 yaşında anne olmuş vay beee eskiden hep öyleymiş
Şimdiki 18 yaşındaki kızlar yumurta kıramıyor kajsnnsnsns
Annene yapilan kesinlikle yanlış
Bak ne diyorum sana eskiden hep böyleymiş canım benim 😉😉
Aslında şu anda pek bişe değişmedi bunun adını modern sevgililik falan aldı 16 17 18 19 + nasıl evlilik yanlışsa bu yasta sevgili olup cinsellik yaşamak çocuk vs bir o kadar yanlış
Seni canı gönülden tebrik ediyorum
Eline sağlık 🌹🌹
Tabiii ki yorucudur hatta bence korkunc bir şey
hazır hissetmiyorsan 30 yaşıdada yorucudur
Hazır hissetmek mi bir insanın zorlu süreçlere hasır hissetmesi garip geliyor
çocuk sonuçta iki insanın önce hazır hissederek karar vermesi gereken şey birileri çocuk yap dediği için değil kaç yaşındasın
24.
24 aslında normal sayılır ama hazırsan ama bence biraz eşinle kendinize zaman ayın derim çocuk olmadıysa sonra bütün hayatınız çocuk olur.
Bence çok erken bir yaş 30 a kadar bir altı sene daha var 6 senede her şey yapılır daha çok yer gezilebilir daha çok eğlenilir
Birde benim korktuğum şeyler var mesela evlenince her gün kalkıp yemek yapmak istemiyorum yemek derdiyle ugrasmak istemiyorum ya da eğer yemek yapılacaksa ortaklaşa bir ben bir o yapsın isterim yani ben sevmiyorum her gün kalkıp bugün ne pisiricem diye dusunmeyi konfor seviyorum
evet kesilikle gezmek eğlenmek lazım bir kaç gün kendinize kalsınyemek konusunda iki tarafta çalışıyorsa ortak yapılır diğer türlü evde kadın dışarda erkek ama bu demek değil ki bütün ev işleri kadına aittir erkekte yardım etmeli
Aşkım sorun burada başlıyor zaten ev işleri kadinin sorumlulugu degil ortalama bir tr erkeği evlenene kadar bu işlerden muaff olarak yaşıyor öyle buyutuyorlar emin ol ortalık ev işi yapan erkek kaynasa belki düşünmem beğendiğim biriyle evlenirim ama ben biliyorum ki büyük ihtimal yemek yapmaktan temizlikten bir haber biri olcak kocam. Ülkenin durumuna bakınca sorumlu erkek bulmak büyük bir şans işi e ben evlenip konforlu yasamayacsam niye evleneyim bazıları zannediyor ki evliliğe on yargimiz var hayır aslında evliliği istemeyen kızlar bazı şeyleri görüp geri adım atıyor ve benim gördüğüm kadarıyla yük çocuğunlukla kadında e şimdi böyle evliliği niye istiyim? vede sallıyorum bu yasta çocuğum olsa ben 30 yaşına kadar çökerim. Evlenen insanla evlenmeyen insan belli oluyor. Nebahat çehre hiç evlenmedi hala yaşına göre çok iyi İsmail YK murat boz hiç evlenmedi asla yaşlarını gostermiyorlar ama evlenenler çöküyor
Bu şekilde düşünüyıorsan evlenmemek tabiki seni için daha mantıklı mesele evlenip evlenmemeyi kendi içinde sitemen yoksa yanlış evlilik elbette mutsuzluk getirir.. diğer türlü karşındaki sorumluluk almayı bilip bilmemesi evlenmedede anlaşılır bir durum kaldı ki ailesiyle yaşayan ailesinden uzaklaşamamış erkekler zate sorumluluk bilmez ailesiden uzak kalmış biri olursa farklı olabilir..
Hangi yaşta anne olursan ol zor
Yani yırucu
Aşırı haklısın
EİC seçmeni bekliyorum o zaman hfskdh
Allah sana kolaylık versin yanında annen kaynanan ya da eşin olsa yükünü hafifletmek için yani zaten o sadece senin yükün değil ve yanında olurlarsa daha rahat geçer
Ben evli değilim tübe de kız bu yasta ne çocuğu 🤣🤣
Tamam tamam tübe gdskdh
🤣🤣bu ara cennet mahallesi izliyorum ağzım alıştı
Erken hangi yaş oluyor?
18-27
18 ile 24 daha kendiniz cocuksunuz bence... hadi 25 bi olgunluk oluşa bilir...
Çok mantıklı konustun.
Teşekkür ederim 😊
Anne olmadigim icin bilmiyorum ama bence yorucudur diye tahmin ediyorum.
gözünde büyütme zaten 8-9 aya doğru çocuk oturabilmeye başlıyor büyüdükçe kolaylaşıyor sadece 6 ay falan zor bence anne değilim ama dünyada kaç milyar insan var nasıl büyümüş yani bunlar özenmek gerek tabi ama gözde büyütmeye gerek yok
Sadece 9 ay katlanıp sonra hiçbir şeyine karışmayacagiz yani?
Peki bu çocuğa kim bakacak
Hayatını yaşayamaz genç yaşta..
Kaç yaşında olursan ol çok zor
Bencede
Kac yasindasin ki
24.
Erken degil ya
Neden 18 mi olmam gerekiyor 🤣çok erken bu arada
Yok yani kücük degilsin
Küçük değilim zaten çok gencim ve çocuk için çok erken
15 16 yasinda evlenen kizlar vardir bilmiyormusun
Normal mi
Tabiki degil ya
Ne yapiyorsun Şu an
Burdamisin
Yorucu değil
Evet sen dogurmuyorsun çünkü
Biraz yorabilir ama güzel yönleri cok
Bunu seven biri ile degil
Güzel ama yorucu
hazır olup olmamana bağlı
herseyı yasa once
Evet bencede doğru olan bu
pekı yasadınmı sen
Yaş 24 abi dur hele
daha kac yasına kadar beklıyecen :)
burcun ne
Daha gencim ne yapicam bu yasta çocuğu shshus
hyr ben herseyı yasa derken cocuk demedım :)
evlılık yaptıgında sunuda yasasaydım keske deme dıyorum
Haaa anladım aynı şeyden bahsediyoruz
pekı bende onda hangı hızla devam edıyorsun dogru dusunuyormuyuz bu konuda
kaç yaşındasın ki
23 ben
ayrıca ne zamandır evlisin
Ben evli değilim soru sordum sadece ne evliyim ne çocuğum var shhs
anne olma isteği mi var
Kız yok tübeler olsun🤣 sadece soru sordum başka bişe yok
güzelim
valla boş bir soru gibi gelmedi 😂🥰
Hasbinallah kız ben evliliktende cocuktanda uzağım soruyu sadece insanların fikrini merak ettiğim için sordum.
anladım
hazır hisseden her kadın anne olabilir
Aynen bilemiyorum gözümü korkutuyor ben sorunsuz yaşamaya alistim yani tek yaşamaya alistim
takip eder misin?
Nedenki
konuşmak için neden olsun ki
Hayır teşekkür ederim gerek yok önemli bir şey varsa burdan yazabilirsin
ben teşekkür ederim
Evet
Birazcik zorlandim
Ne kadar
Geç yaşta da yorucu