El alemin emzirme ve mama konusundaki baskısıyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Bebeğe mama vermek sence hala bir tabu mu?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer El alemin emzirme ve mama konusundaki baskısıyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Bebeğe mama vermek sence hala bir tabu mu?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Anne sütünün neden vermediği önemli. Formum bozulmasın diye, bebeğini emzirmeyene biri bence anne olmayı hak etmiyor. Anne sütü bebeğin sağlıklı gelişimi için en doğal hakkıdır.
Ama, başka makul nedenlerden dolayı, mama mecburiyeti varsa buna kim, ne diyebilir ki?
4 aylık bebegim var, yeni doğan döneminde emzirmeye o kadar çalışmama rağmen emmedi, sarılık başlıyordu mamaya başladık. Çocuk toparladı. Şimdi gören seni emiyor mu, mama mı içiyor? Ay emmedi mi? Olsun sıkma canını gibi gibi şeyler söylüyor. Insan o kadar sinir oluyor ki anlatamam. Benim çocuğumu benim kadar sen düşünemezsin, o kadar kötü hissetmiyor ki.. İnsan kendini zor tutuyor.
İlk zamanlar sütle dolu olan gergin meme dokusuna yeni doğan bebeğin emmesi mümkün olmayabilir. Bunu biz yaşamıştık. Ama birileri önceden uyarsa süt pompası ile bunu sağıp bebeğe verebilirlik. Ve normale dönen meme dokusu da bebeğin emmesine uygun hale getirdi.
Böyle bir ön yargım yok ama tarafsız gözle baktığında yabancı sitelerde dahi doktorların tamamı en az 1 yaşına kadar anne sütü vermeyi tavsiye ediyor yani böyle söylüyorlarsa bir bildikleri de vardır bence tamamen mamayla beslemek de doğru olmayabilir
Yemeyip sabaha bırakırsın bunu gözlere bak maşallah çok tatlı 🤭🤭
Bebeğe verdiğimiz mamanın içeriğini mutlaka okumamız gerek.
Zira ebeveynler için toksik gıdalar varken.
Bu algıyla neden savaştık ki ne saçma 😅 bence mama veren anne kendini eksik hissettiği için böyle düşünüyor 😃
🙌👍
Mama vermeyen mi varmış? Moda oldu emzirip mama desteği yapmak.
Eksiktir