Kızlar, fikrinize ihtiyacım var. 🥹
5 yaşında bir oğlum var ve ikinci çocuğu aslında çok istiyorum. Ama benim için yıllardır birinci öncelik kendi evimizin olması.
Şu an kiradayız. Eğer şimdi hamile kalırsam, bebek doğduğunda oğlum okula devam ediyor olacak. Küçük çocuk nedeniyle bir süre çalışamayacağım ve bu süreçte kira + iki çocuğun masrafları da olacak. Dolayısıyla ev sahibi olma hedefimizin daha da ertelenmesinden korkuyorum.
Bir yandan da çevremden sürekli “Çocuğun kardeşi olsun, kardeşsiz büyümesin” gibi baskılar geliyor. Bu da kafamı çok karıştırıyor. 😔
Ben aslında ikinci çocuk istemiyor değilim, çok istiyorum. Ama önce evimizi almak, biraz maddi olarak rahatlamak ve sonra ikinci çocuğu düşünmek de bana daha doğru geliyor.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Şimdi ikinci çocuk mu yoksa önce ev mi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Evi alın. Bana göre çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Doğum karşıtıyım. Çocuksuz evliliği tercih ediyorum.
Önce hayat kalitesini arttırıp evini al düzeni kur ki daha güzel bir yaşam sun kendine ve çocuklarına
ben olsam önce evi halletmeye çalışırdım kafanın rahat olması çocuk büyütürken de büyük avantaj sonuçta
Bence ev çocuk iyi hoş güzelde daha rahat bir hayat sunabilme imkanlarını da düşünmek lazım
Çocuk bereketiyle rızkıyla gelir, siz guzel bir bebeğin hayalini kalıcı olmayan dünya ev icin harcamayın derim ama tabi sizin bileceğiniz iş
Biz ikinci çocuğu seçtik ev birkaç sene daha ertelendi
Önce çocuklarınızın rahat bir yaşamı olması için ev derim, sonrasında bebek olur
Allah büyük bence olsun
Heves etmissin
ev çocuğu 2-3 yıl sonrada yaparsın
Yaaa ilk defa böyle duygusal bir yazı okudum
Ev diyorum
Tabi ki ev.