Öncelikle kendinizi akranlarıyla kıyaslamayın çünkü her çocuğun gelişim süreci farklı ilerliyor. 2 buçuk yaşında henüz tuvalete alışmamış olması tek başına bir sorun olduğu anlamına gelmez. Bazı çocuklar daha erken hazır olurken bazıları biraz daha zamana ihtiyaç duyabiliyor. Bence burada önemli olan çocuğun hazır olup olmadığına bakmak. Tuvaletinin geldiğini fark ediyor mu, bezden rahatsız oluyor mu, tuvalete ilgi gösteriyor mu bunlar önemli işaretler. Zorlamak yerine süreci oyun gibi ve sakin geçirmek daha iyi sonuç verebilir. Birlikte lazımlık seçmek, tuvalete gittiğinde onu desteklemek ve küçük başarılarını takdir etmek işe yarayabilir. Kazalar olduğunda da kızmadan yaklaşmak önemli çünkü çocuk baskı hissettiğinde daha çok direnebiliyor. Her çocuğun zamanı farklı, başkaları alıştı diye sizin çocuğunuzda bir problem varmış gibi düşünmeyin. Sabırla ve güven vererek ilerlerseniz zamanla o da alışacaktır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence öncelikle kendini ve çocuğunu başka çocuklarla kıyaslama 2 buçuk yaşında hâlâ tuvalete alışmamış olması gayet normal her çocuk aynı zamanda hazır olmuyor önce çocuğun tuvaletinin geldiğini fark etmesi tuvalete ilgi göstermesi ve bezinin ıslak olmasından rahatsız olmaya başlaması gibi hazır oluş belirtilerine bakabilirsin sonra evde rahat kıyafetlerle dolaştırıp tuvaleti günlük hayatın normal bir parçası haline getirebilirsin tuvalete oturmayı zorlamadan önce birlikte gidip ne yaptığını göstermek de işe yarayabilir başarılı olduğunda küçük bir övgüyle desteklemek güzel olur ama kaza yaptığında kızmamak veya utandırmamak çok önemli çünkü baskı yaptıkça süreç daha da zorlaşabiliyor birkaç hafta düzenli denemeye rağmen hiç ilerleme olmuyorsa çocuk doktorundan da destek alabilirsin
00 Yorumla
5 yaş gelince öğrenir belki.
Madem öğrenemeyecek o zaman hiç doğmasın daha mantıklı.
Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Doğum karşıtıyım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- Bebek Bakımı konusunda 386 cevap paylaştı.
3 güAcele etme oda alışır gadası
00 Yorumla
3 güYa burdan ciddi konularda cevap almayi mi umit ediyon cidden yorumlara baksana kendilerine hayirlari yok bizde de ayni durum ayni yasta alismadi daha ama soyluyor soylemeye
04 Yorumla
Soran3 güSiz kç yaş
- 3 gü
Cocuk ayni yasta seninkiyle
Soran3 güYa ne biliyim anne olan falan vardır
- 3 gü
Tek tuk olabilir ama gercekten bana soracagin bisey varsa ozelden sorabilirsin burada cok pislik insanlar var cocuklari alet etmek istemiyorum bu platforma
Bırak çocuğu
02 Yorumla
Soran3 güNası yani
3 güodul koy tuvalete her gittigine ufak seyler ver
10 YorumlaAslında tam zamanı
00 Yorumla
3 güVur poposuna alışsın
00 YorumlaCeza sistemi
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı